Trotse wielervrouw

Als fan van het programma “Tour du Jour” op RTL7 hoorde manlief tijdens één van de uitzendingen over een fietsevent dat ook hier in Utrecht gehouden zou worden: de HTC Detour. Via internet achterhaalde hij alle details en natuurlijk wilde hij graag meedoen. Mooie bijkomstigheid van dit evenement is, dat HTC per deelnemer een bedrag doneert aan KWF Kankerbestrijding. Iets dat mij wel aan het hart gaat.

Vandaag was het zover. Als één van de eersten schreef manlief zich vanmorgen in, wat hem een mooi wielershirt opleverde. Terug thuis kleedde hij zich om (uiteraard in het nieuwe shirt), pakte zijn racefiets en weg was hij weer om alvast wat in te rijden.
De start was niet ver bij ons vandaan en rond 12 uur ben ik op de fiets gestapt om het evenement bij te wonen en manlief toe te juichen. Op weg naar de start kwam ik goede kennissen van ons tegen, die ook gingen kijken. Erg druk was het niet, in totaal 45 deelnemers. Niet alleen de “snelle jongens” zoals manlief, maar ook een aantal (snelle) dames, tourrijders en bijzonder uitgedoste deelnemers. Deze laatsten waren uiteraard in de race voor de originaliteitsprijs.
Het parcours, bij ons in de volksmond ‘Het Lint” genoemd en 8 km lang, zou 2 keer gereden moeten worden. Het weer speelde niet echt mee, het regende wat en er stond een flinke wind. Maar dit alles mocht de pret niet drukken.

Tegen 12.30 u. werden de deelnemers naar de beginstreep begeleid en even later ging het van start. Toen was het voor ons als toeschouwers een klein kwartier wachten voor de eerste renners weer voorbij zouden komen. Bij de eerste doorkomst was er een kopgroep van 13 man en ze vlogen voorbij. De andere deelnemers volgden wat langzamer en een aantal hield het na één rondje voor gezien.
Iets meer dan tien minuten later zagen we in de verte de kopgroep weer aankomen. In een flits vlogen ze over de eindstreep en tot mijn grote vreugde bleek manlief derde geworden te zijn! Een podiumplaats dus! Ik moet zeggen dat ik heel erg trots op hem was.

Toen alle deelnemers binnen waren, was het tijd voor de prijsuitreiking. Eerst de prijs voor de meest originele deelnemer, toen voor de snelste dame en uiteindelijk mochten de drie snelste renners het podium betreden. Als winnaar van de derde prijs ontving manlief niet alleen de bijbehorende eer en de kussen van de “Rondemiss”, maar mocht hij bovendien een HTC telefoon mee naar huis nemen. Echt helemaal top!

Ik weet best dat het geen podiumplaats in de Tour de Franse was, zelfs geen etappezege, maar heel even voelde ik me echt een wielervrouw!

Jeanne van Dijk, 52 jaar, weduwe, moeder van Mark (1999), uit mijn eerste huwelijk. Mark woont bij mij en gaat om de week een weekend naar zijn vader.
In september 2010 verloor ik mijn baan ten gevolge van de crisis. Wat ik niet meer had verwacht, gebeurde toch: na meer dan twee jaar solliciteren vond ik een nieuwe baan. Sinds januari 2013 werk ik met veel plezier als telefoniste/administratief medewerkster bij een praktijk voor fysiotherapie. Ik doe dit vier ochtenden in de week.
Vorig jaar maart overleed mijn man Wilco aan een acute hartstilstand. Hij was pas 50 jaar. We waren 7 jaar samen, waarvan 5,5 getrouwd. De wond is nog enorm vers en ik worstel er dagelijks mee. Wilco was/is vader van 2 dochters (1995 en 1997).
Eén dag in de week ga ik naar mijn moeder. Ik doe haar administratie en we maken het gezellig samen. Na mijn vaders overlijden in 2011 is dit zo gegroeid. Nu we beiden weduwe zijn, hebben we meer steun aan elkaar dan ooit. Het helpt ons bij de verwerking en dat is heel waardevol.
Het schrijven van blogs voor Mams at Work heeft me duidelijk gemaakt, hoe leuk ik schrijven vind en hoe graag ik het doe. Ik ben ook erg blij met mijn eigen site: Dagelijkse dingen en dromen. Hier kan ik heel veel van mezelf kwijt en dat voelt goed.

1 gedachte over “Trotse wielervrouw”

  1. Mariska den Hartog

    Wat leuk voor jullie, gefeliciteerd! Mooie prijs toch? Ik heb deze week een HTC telefoon besteld, mocht willen dat ik er eentje zou hebben gewonnen 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top