Tuingereedschap ophangen en handig opbergen; 10 tips

In de tuin is altijd wel iets te doen. Om je tuin optimaal te onderhouden en er zo lang mogelijk van te kunnen genieten is goed tuingereedschap nodig. Maar daarnaast wil je ook het tuingereedschap binnen handbereik hebben. Je tuingereedschap ophangen en handig opbergen is dan ook een aanrader. Op deze manier kan je goed tuingereedschap kopen en jarenlang plezier hebben van deze opbergsystemen.

tuingereedschap ophangen, ophangsystemen en tips

Met goed tuingereedschap maak je het makkelijker om je tuin goed te onderhouden. Maar met alleen goed tuingereedschap kopen ben je er nog niet. Je wilt het namelijk ook zo kunnen pakken. En daarnaast moet je tuingereedschap ook nog eens goed schoon en ‘scherp’ zijn om met plezier in de tuin te kunnen werken.

Vandaar een blog met tips over tuingereedschap kopen, welk tuingereedschap is nu eigenlijk handig én de fijnste manieren voor ophangen en opbergen van tuingereedschap.

Ga je nieuw tuingereedschap kopen? Dan moet je hier op letten!

Ga je nieuw tuingereedschap kopen? Dan is het handig om te weten waar je op moet letten, zodat je een goede keuze kunt maken. Er zijn een aantal tips voor de aanschaf die je op weg kunnen helpen. Welke tips dit zijn? Dat lees je hier!

Welk tuingereedschap heb je nodig en hoe ga je dat ophangen?

Tuingereedschappen zijn er in talloze soorten. Je kunt hiermee dan ook alle kanten op. Niet al het gereedschap is nodig voor jouw tuin, dit is afhankelijk van de klusjes die je wilt uitvoeren om je tuin te onderhouden. En afhankelijk van de grootte van je tuin. En de planten en bomen die je in je tuin hebt staan.

Het is daarom belangrijk om eerst te bepalen welk tuingereedschap je nodig hebt. Welke klusjes dragen voor jou bij aan een mooiere tuin? En welk tuingereedschap heb je daar bij nodig? Je kunt bij tuingereedschap bijvoorbeeld denken aan een snoeischaar, grasmaaier, heggenschaar, bladblazer, hogedrukreiniger en ga zo maar door.

karcher weed remover WRE 18-55 review

Zo hebben wij bijvoorbeeld een Kärcher weed remover. Ideaal ding omdat we aardig wat terrassen en een grote oprit hebben. Heb jij een kleinere tuin en weining stenen? Dan verwijder je onkruid gewoon lekker met het handje!

Bedenk dus eerst wat je echt nodig denkt te hebben en bepaal op basis daarvan wat je wilt gaan kopen. Hou er ook rekening mee als je een deel van het werk uitbesteed aan bijvoorbeeld een tuinman. Die heeft namelijk vaak zijn eigen tuingereedschap en dat hoef je dan dus niet te kopen.

Ga voor goede kwaliteit van tuingereedschap, maar ook voor ophangen

Een van de beste tips bij de aanschaf van tuingereedschap is om te kiezen voor goede kwaliteit. Tuingereedschap kopen van goede kwaliteit is belangrijk, omdat je hiermee voor een lange levensduur zorgt. Naast het gebruiksgemak is dat dus ook nog eens duurzaam!

Maar hoe kies je tuingereedschap van goede kwaliteit? Als tip kunnen we je geven om naar professionele merken te kijken. Hiervan mag je een hoge kwaliteit verwachten, waardoor de kans groot is dat je hiermee goed zit.

Wat ook handig kan zijn, is het lezen van reviews van andere gebruikers. Wellicht kan iemand anders jou meer vertellen over de kwaliteit en het gebruiksgemak. Altijd fijn om te weten voordat je een definitieve keuze maakt.

Probeer tuingereedschap uit voordat je het gaat kopen

Om goed om te kunnen gaan met je tuingereedschap, is het belangrijk om het gereedschap voor gebruik even te testen. Natuurlijk niet direct in je tuin, want dan kan het niet meer retour. Maar check of het materiaal goed aanvoelt en het tuingereedschap goed in je hand ligt in plaats van het direct op te hangen.

Je moet er tenslotte wel fijn mee kunnen werken. Kijk er ook naar of je het gewicht en formaat fijn vindt om mee te werken. Tuingereedschap kan best een investering zijn, waardoor het natuurlijk wel belangrijk is dat je hier tevreden mee bent.

Als je van plan bent om binnenkort tuingereedschap te kopen, zijn bovenstaande dingen goed om in je achterhoofd te houden. Het kopen van dit gereedschap kan best duur zijn, dus maak een goede keuze!

Met bovenstaande tips kun je al een heel eind komen. Doe voldoende vooronderzoek en denk niet te makkelijk over de aankoop. Hoe beter je jezelf hierop voorbereid, hoe groter de kans is op een succesvolle aankoop!

Tuingereedschap ophangen; de beste ideeën

Heb je tuingereedschap gekocht, dan wil je het ook kunnen ophangen toch? In mijn beleving is dat in ieder geval heel belangrijk. Want voor je het weet staat je schuurtje vol met bezems, een hark, een schoffel, een handhark, een schep en ga zo maar door. Geloof me. Been there, done that.

Tijd voor een mooi ophangsysteem voor het tuingereedschap. Organiseren is namelijk de key tot een happy tuinhuis of schuur. Als alles zijn plek heeft en je het tuingereedschap goed kan ophangen weet je het er ook zo bij te pakken.

Alle klussen in de tuin worden dan ook een stuk ‘kleiner’ als je direct het juiste materiaal erbij kan pakken. Mijn voorkeur gaat in ieder geval uit naar het ophangen van tuingereedschap en dat kan op verschillende manieren, check de tips hieronder maar.

Tuingereedschap ophangen, metalen ophangsysteem
Opbergsysteem tuingereedschap, bron: Bol.com
Losse elementen om tuingereedschap aan op te hangen
Losse ophanghaken voor tuingereedschap, bron: Bol.com

Kopen van een ophangsysteem voor tuingereedschap

Natuurlijk kan je een ophangsysteem kopen om je tuingereedschap aan op te hangen. Er zijn verschillende ophangsystemen verkrijgbaar, bijvoorbeeld bij bouwmarkten of de Intratuin.

Je vindt volledige rails waar je een serie van tuingereedschap aan kan ophangen, maar je kan ook losse elementen en opberghaken kopen. Klein nadeel van die laatste: die moeten allemaal apart van elkaar bevestigd worden.

Ophangen tuingereedschap met pegboard, bron: Pinterest remodelista

Zelf maken van een ophangsysteem voor je tuingereedschap

Je hoeft echter niet persé iets te kopen. Er zijn genoeg ideeën te vinden die je zelf kan maken om tuingereedschap aan op te hangen.

Zoals je hierboven ziet kom je met een stukje pvc buis al een heel eind. Het enige dat belangrijk is, is dat de doorsnede van de pvc buis breed genoeg is. Je schroeft deze gewoon vast op de achterwand en steekt er zo de stelen in voor het ophangen van je tuingereedschap.

Wil je je tuingereedschap op een plekje ophangen waarbij het in het zicht komt? Bijvoorbeeld aan de muur van je huis? Dan is de oplossing met de hark een stylish verantwoord idee!

Zo maak je het ophangen van het gereedschap niet alleen praktisch, maar ook nog eens mooi om naar te kijken. Ik vind dit in ieder geval een heel gaaf idee en ga hem zelf ook toepassen!

Verder hoeft een ophangsysteem helemaal niet veel te kosten. Het opbergen van je tuingereedschap kan al voor een paar euro gerealiseerd worden. Boor en schroef gewoon een plank aan de muur en draai daar ringen in. Klaar ben je!

Ook het rechtste idee van Pinterest is een bijzondere. Het mooie hieraan is dat het tuingereedschap zo voor het grijpen ligt als je het op deze manier ophangt. En tóch hangt het droog. Ideaal dus eigenlijk.

Heb je geen plek om je gereedschap naast elkaar te hangen? Dan is onderstaande idee met een haak nog wel slim. Zo kan je het tuingereedschap toch goed opbergen zonder dat het veel ruimte van je wand in beslag neemt.

Bron: Pinterest kitchensource

Andere opbergsystemen voor tuingereedschap

Naast het ophangen van tuingereedschap heb je natuurlijk ook gereedschap dat je wilt opbergen in plaats van hangen. Maar ook daar zijn hele goede ideeën voor.

Opbergsystemen voor tuingereedschap als je het niet kan hangen, maar alleen plek hebt om het neer te zetten.

Vooral onderstaande is ook een heel handig idee om je tuingereedschap op te bergen. Misschien niet het mooiste idee, maar wel erg praktisch!

Pinterest pinnen om de ideeën te bewaren

Onderstaande afbeeldingen kan je eventueel op een van je borden pinnen op Pinterest om deze ideeën altijd weer terug te kunnen vinden.

tuingereedschap ophangen in schuur
tuingereedschap ophangen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven