Tussen de bedrijven door

Eigenlijk moet ik aan de slag. Morgen sta ik weer twee lange dagen voor de klas en dinsdag heb ik zelfs een lesbezoek. Daar wordt ik altijd zo nerveus van. Dat is nergens voor nodig zeggen ze, ze zijn heel tevreden over me maar…………….. poeh…………. ik hou er niet van. Ik heb nog wat toetsen die ik moet nakijken en ik weet dus wat mij te doen staat vanavond als de kinderen in bed liggen.

Toch wil ik nog even met jullie delen dat ik aan het bouwen ben aan een nieuwe website. Op dit moment heb ik een blog: www.maggieworks.blogspot.com hier publiceer ik al mijn schilderijen maar ik wil iets meer. Namelijk een site waar ik ook dingen op kan verkopen.

Geef toe je kan niet je hele leven voor de klas staan, dat hou  ik in ieder geval niet vol. Lesgeven is namelijk een zwaar beroep. Ik zeg altijd tegen mensen die niet helemaal begrijpen waar je het met lesgeven over hebt: het is net theater, je staat continu op het podium, aan het einde van de voorstelling moet het publiek alles heel goed begrijpen anders is de missie niet geslaagd. De helft van het publiek wil eigenlijk helemaal niet bij jouw zijn, ze vinden het veel leuker om door de voorstelling heen te praten of soms te kijken waar de grenzen liggen. Het spel om er voor te zorgen dat het publiek dat niet wil het publiek dat wel wil niet teveel stoort. Tot gauw maar weer groetjes Margot

2 gedachten over “Tussen de bedrijven door”

  1. Pff, weet hoe je je voelt hoor, na mijn vrije maandag staan er weer 4 volle dagen op mijn programma, les hier, vergadering daar en dat houd niet op als je het klaslokaal achter je sluit, want dan is er nog wel een ouderavond, MR-vergadering, studiedag, enz.

    Succes met je website, ik ga zeker even kijken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven