Tussen de vrouwen met een hart en een buikje!

Onlangs mocht ik voor een interessante lezing in mijn eigen vakgebied weer eens opnieuw naar de Jaarbeurs in Utrecht. Daar kom ik ieder jaar wel een keer. Er waren op deze dag nog twee andere grote publiekstrekkers.

Bij binnenkomst links was de Fitness Vakbeurs. Een gezelschap van strak afgetrainde en slanke lijven stapte met ferme pas op de uitgestalde fittnessapparatuur af. Als fittnesliefhebber herken ik deze pas!

Een volledig ander gezelschap ging rechtsaf. De Jonge Gezinnenbeurs. In tegenstelling tot wat de naam deed vermoeden zag ik echter geen jonge vaders. Het publiek bestond uit massaal toegestroomde dikkertjes die een buggy met hun eerstgeborene voortduwden.

Heel anders dan de Negen Maandenbeurs die ook elk jaar wordt gehouden in oktober in de RAI. Daar kwamen zwangere echtparen op af. Hier liepen vrijwel uitsluitend puffende jonge moeders met de tweede op komst en hun eerste jengelend in de buggy. De vaders hadden zich vooraf massaal afgemeld en waren rustig naar hun werk gegaan.

De roze wolk was, bij goed kijken, toch wel erg ver te zoeken bij dit puffende gezelschap. Doorwaakte nachten en gebrek aan gedegen en verfrissende fitness hadden bij veel vrouwen hun sporen zichtbaar nagelaten. Bij vertrek van deze groep bezoeksters bleek de buggy omgebouwd tot vrachtwagen en de slapende peuter gesmoord onder tassen en dozen.

Ik hoefde alleen maar te luisteren op mijn eigen symposium en wat aantekeningen te maken. Verder heb ik na afloop, tijdens de koffie, nog eens goed om me heen gekeken! Ik zag vrouwen met een hart, ik zag gespierde vrouwen en vrouwen met een buikje. Mooi om naar al die verschillende vrouwen te kijken en van deze groep ook deel uit te mogen maken.

Whahhhh.

Ingezonden door Diny Meijer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven