Tv meubel zelf maken met beton ciré van een bestaand meubel

Zelf je tv meubel maken (of pimpen) met beton ciré? Het kan zomaar! Nathalie en Erwin gingen je voor en wij mogen er een leuk artikel over publiceren. Doen we graag want zoals je weet ben ik gek op lifestyle en interieur. En ook niet vies van een beetje klussen.

Sterker nog, niet zolang geleden heb ik zelf mijn vensterbanken met beton ciré behandeld en daar ben ik superblij mee. Het is ook zo gaaf om de metamorfose te zien die je met dit product voor elkaar kan krijgen.

tv meubel zelf maken of opknappen met beton cire

Je tv meubel zelf maken of opknappen met beton ciré

Allereerst wil ik je nog even aangeven dat Erwin een bestaand tv meubel heeft gepimpt met de beton ciré. Maar dat je er ook voor kan kiezen om zelf een tv meubel te maken waarbij je uiteindelijk gebruik maakt van beton ciré om hem een industriëlere look te geven.

Het tv meubel van Nathalie en Erwin heeft in ieder geval een volledige make over gehad en is nu wel een industrieel tv meubel te noemen. Vind je niet?

Hoe pas je dat beton ciré nu toe?

Wil je precies weten hoe je met beton ciré kan werken, dan lees je dat ook in mijn blog over de vensterbanken. Ik ben er zelf blanco aan begonnen, met het idee dat de vensterbanken toch aan vervanging toe waren.

Erwin heeft -heel slim- vooraf een gratis cursus gevolgd in het aanbrengen van beton ciré.

TV meubel zelf maken of opknappen

Na een lange zoektocht voor een ander industrieel tv meubel was het wel duidelijk. Qua formaat paste het oude tv meubel prima, alleen de look en feel paste niet meer in het huidige interieur.

Te afwijkend van bijvoorbeeld de robuuste houten salontafel en niet stoer genoeg. Beton ciré tv meubels had Nathalie al meer gezien en dat matcht wel. Alleen deze andere stoere tv meubels pasten misschien qua smaak wel in de woonkamer, maar de prijzen waren ook niet misselijk.

Aangezien Nathalie en Erwin graag zelf met het interieur bezig zijn was de keuze dan ook niet moeilijk. Zelf aan de slag!

De kant en klare beton ciré, die zij op de juiste kleur hebben laten aanmaken, heeft Erwin grof aangebracht met een spaan en hoekspaan. Deze materialen heb je nodig om strakke hoeken aan te brengen.

Geen poespas, geen gedoe, geen perfectionisme, gewoon durven. Dit laat je opdrogen, waarna je het glad schuurt. Haar moeder schrok van het resultaat, niet wetende dat ze pas halverwege waren 😉 .

Hierna is de tweede laag aan de beurt en daar komt wat meer perfectie bij kijken. De tweede laag dient dun aangebracht te worden, waarna je strakke hoeken maakt met de hoekspaan.

Met een zogenaamde schraaptechniek maak je een mooie ’tekening’ in het beton ciré waardoor de welbekende kleurverschillen ontstaan. Eventuele minder mooie plekjes kunnen met een kwastje bijgewerkt worden.

Als finishing touch breng je een soort epoxy laag aan, die als bescherming fungeert. Gebruik je dit niet, dan loop je het risico dat je zelf opgeknapte tv meubel er binnen no time niet meer mooi uitziet. Wel doen dus.

tv meubel opknappen

Deurtjes van het bestaande tv meubel aanpassen

Nadat de beton ciré op het tv meubel is aangebracht passen de deurtjes niet meer in het dressoir. Deze moeten ingekort worden met de zaagmachine.

Om de deurtjes bij de tafel te laten matchen zijn de deuren glad geschuurd. Belangrijk is dat je één kant op schuurt, met de nerf mee. En dan komt ineens de werkelijke kleur tevoorschijn die heel goed blijkt te matchen. Mooi toch!

Wil je graag meer inspiratie opdoen over dit leuke tv meubel met beton ciré of de rest van het interieur van Nathalie en Erwin? Check haar Instagram account met prachtige plaatjes! Je bent gewaarschuwd….je blijft scrollen!

1 gedachte over “Tv meubel zelf maken met beton ciré van een bestaand meubel”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven