Nog even dit, nog even dat… en dan standaard 10 minuten te laat voor je favoriete serie

Nog héél even de was in de droger doen voor je favo serie begint. En jawel hoor: voor je het weet heb je weer het begin van je favoriete tv programma gemist. Mama’s moeten nog even dit en nog even dat… en aan het eind van een drukke dag plof je dan met een beetje geluk maar 10 minuten ’te laat’ op de bank voor dat programma, wat je eigenlijk toch per sé wilde zien. Herkenbaar? Wij pleiten regelmatig voor meer me-time voor moeders. Maar ook bij ons thuis gaat er wel eens wat de mist in. Hoeveel me-time heb jij nodig eigenlijk? En zitten we eens wel op tijd voor de buis, dan proberen man en kids vaak nog de zapper te bemachtigen ook. Televisie kijken: het zou ontspanning moeten opleveren maar het is gewoon keihard werken.

tv programma gemist, vrouwen

Tv programma gemist: typisch iets voor mama

Moeders missen over het algemeen niet veel. Een kind dat stiekem loopt te snoepen? Iemand die met vieze voeten zo naar binnen is gelopen? Mama ziet het allemaal. Tot het tijd wordt voor haar lievelingsserie, of die romantische film. Dan is mama opeens druk bezig. De kids op tijd in bed krijgen is geen probleem, maar zelf op tijd op het puntje van de bank zitten voor die spannende serie? Onbegonnen werk.

Er is onderzoek gedaan naar het kijkgedrag van Nederlanders. 56% Van de Nederlanders mist regelmatig het begin van een programma of serie, maar moeders zijn wel de echte uitblinkers (wanneer niet 😉 ) . Omdat we net de spruiten in bed aan het leggen zijn. Of inderdaad nog snel even die was in de droger stoppen…

Even op stand-by

Bij mama’s is de belangrijkste reden waardoor (een deel van) het favo tv programma gemist wordt -jawel- het gezin. Wanneer is dat níet de reden dat ik wat mis, hoor ik je vragen. Veel moeders kiezen er dan ook voor programma’s op te nemen of op de tablet te kijken. Omdat ze niet op tijd klaar zijn…  óf omdat ze anders toch in slaap vallen 😉 .tv programma gemist

Ruzie om de zapper

Ook opvallend: 12% van de Nederlanders maakt regelmatig ruzie om de zapper. En heel eerlijk: als ik eindelijk klaar ben met de was hoeft manlief ook niet te denken dat hij ongestoord Top Gear kan gaan zitten kijken. Gelukkig komt het bij ons niet tot een echte ruzie, want dan kan je toch beter je internet en televisie abonnement opzeggen? Hoewel een leven zonder internet ook niet alles is.

Hoe houden jullie het thuis voor de buis gezellig? Je kan natuurlijk beginnen met tv kijken op verschillende apparaten. Een extra tv of een tablet om discussies te voorkomen. Kan je ook lekker met de tablet in bed gaan liggen zodat je gelijk door kan slapen. Netflix biedt misschien ook wel uitkomst, want tussen al die series moet er toch wel ééntje zitten die jullie allebei tof vinden? Bij ons wel in ieder geval! Leg de kids in bed en kruip even heerlijk samen voor de buis, óf in bed;) . Staat je favoriete serie nou niet in de Netflix lijst, dan kan je altijd via internet je programma terugkijken. Nu nog tijd vinden om er naar te kijken.

Of je trekt de stekker eruit. Niet uit je huwelijk, maar uit de tv hè. Tijd voor een televisie-loze periode misschien? De sex komt dan wellicht weer vaker op ‘het programma’, maar dikke kans dat je de tv toch gaat missen. Al is het alleen maar omdat jij je kinderen dan kan gaan entertainen. Heb je al spijt? Stiekem zijn internet- en tv eigenlijk best wel onmisbaar, niet? Nou, vooruit dan, kruip maar weer samen voor die buis. Maarre, wel op tijd hè.

Lees ook: Een week zonder smartphone… met verrassende uitkomst

Gebruikte afbeelding via Shutterstock

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven