TV wegwerken: 10x inspiratie om je tv niet op te laten vallen

I can’t live, with or without you. Ik weet niet voor wie U2 het precies zong maar ik richt me met enige regelmaat zo tegen mijn televisie. Aan de ene kant kijk ik er dolgraag naar… En aan de andere kant is de tv me een doorn in het oog en zou ik hem graag wegwerken! Als hij uit staat dus. Dat bakbeest midden in de kamer… Staat jouw televisie je eigenlijk ook in de weg? Je tv wegwerken kan op allerlei manieren heb ik inmiddels gezien, zeker als je een beetje creatief bent. Inspiratie nodig? Dan zit je hier goed!

tv wegwerken
Stockfoto van tv door Breadmaker

TV uit: TV wegwerken

Je tv wegwerken wil ook weer niet zeggen dat je hem naar de kringloopwinkel brengt of dat hij helemaal onzichtbaar moet zijn. Maar dat wil ook weer niet zeggen dat je er de hele dag tegenaan hoeft te kijken. Gelukkig kan je er heel gemakkelijk voor zorgen dat je tv ‘verdwijnt’ in je interieur… Bekijk onderstaande mogelijkheden maar eens.

tv omlijsten net als de rest
Bron: pinterest

1. Je televisie één maken met je interieur

Wanneer je geen zin of budget hebt om een dure televisiekast of tv meubel aan te schaffen kan je op een hele simpele manier je tv onderdeel maken van je interieur, zoals in het voorbeeld hierboven. Het kost je een dagje schilderen maar dan kan je er ook echt je eigen creatieve draai aan geven en je tv wegwerken tussen je kunstwerken! Ben je toch meer van een strak interieur? Dan is de optie hieronder misschien meer wat voor jou.

tv kastje met deur voor tv
Bron: Pinterest.

2. TV wegwerken: in de kast ermee

Het levert een opgeruimd plaatje op, en past perfect bij een moderne woonstijl. Word jij ook helemaal blij van bovenstaand tv-kastje? Televisiekasten zijn er in alle soorten en maten, en je werkt er heel gemakkelijk je Samsung tv ofzo mee weg. Bovendien levert een kast meteen nog wat extra opbergruimte op, ook handig!.

tv wegwerken met schuifdeurtjes
Een creatieve oplossing, gevonden op Pinterest

3. Je tv wegwerken met schuifdeurtjes

Het idee is eigenlijk heel simpel. Scoor een rail, wat mooie deurtjes… En als je een beetje handig bent maak je je eigen oplossing om je tv weg te werken. Ongetwijfeld kan je ook voor een kant-en-klaar oplossing gaan.

Omlijsting om je tv weg te werken in de achterwand

4. Televisie aan de wand wegwerken

Wat een creatieve oplossing! Door het plaatsen van een lijst om je Philips tv lijkt het net een spiegel… En wordt de televisie meteen een met je interieur. Steigerhout creëert een robuuste look die ook heel mooi in een Scandinavisch interieur past, maar je kan natuurlijk gaan voor welke houtsoort je maar mooi vindt.

mooie grote schuifdeuren voor tv
Bron: Pinterest

5. Twee grote deuren en een kast om je tv weg te werken

Dit vind ik eigenlijk de mooiste oplossing, maar je moet er natuurlijk wel de ruimte voor hebben, aangezien je ‘diepte’ nodig hebt om ook de kasten te kunnen plaatsen. Mara hoe leuk is het dan om in de avond de kastdeuren open te schuiven en je tv tevoorschijn te latn komen? Heb je visite? Dan kan je de tv wegwerken door de kastdeuren dicht te schuiven. Ziet er wel zo gezellig uit!

wereldkaart voor tv om deze weg te werken
Bron: Homelovestories

6. Tv wegwerken: de állermakkelijkste oplossing

De allergemakkelijkste oplossing om je tv weg te werken? Hang er gewoon iets voor! Natuurlijk heb je geen zin om iedere keer met canvassen te gaan lopen slepen, dus ga bijvoorbeeld voor een oprolbare wereldkaart. Zo zie je ook nog eens wat van de wereld, in plaats van alleen maar die televisie!

Nog één belangrijke tip: zorg er in ieder geval altijd voor dat de afstand tot de televisie niet te klein is.

7. De wand ‘behangen’ met vanalles rondom je tv

Je moet er van houden, want het is wellicht wat druk, maar je tv valt zo wel een stuk minder op, vind je niet?

tv wegwerken achter foto's
Bron: Pinterest

8. Wanddecoratie voor je tv

Hoe leuk is dit? Een kastje om je tv heen timmeren en de voorzijde beplakken met foto’s of een mooie poster/foto voor laten printen. Zo heb je overdag gewoon hele mooie wanddecoratie om naar te kijken en je tv weg te werken en in de avond klap je de kast zo open om de tv te zien.

wanddecoratie voor tv
Bron: pinterest

9. Een geheel maken van je tv met de achterwand

Bovenstaande is soortgelijk aan de nummer 8, maar dit voorbeeld wilde ik je toch niet onthouden. Het hele interieur in dit deel van de kamer is prachtig in dezelfde stijl aangepakt en het wegwerken van de tv is extreem goed gelukt. Op de bovenste afbeelding was me niet opgevallen dat de tv daarachter zat!

zwarte achterwand of behang achter tv

10. Zwarte achterwand achter de tv

Echt wegwerken van je tv is het natuurlijk niet, maar als je een zwarte tv hebt dan kan je met een zwarte achterwand al heel veel bereiken. Je tv valt dan een stuk minder op. Zelf zit ik er aan te denken om van dit crocodillen behang achter de tv te doen, in zwart, super mooi!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven