Twee geiten en een kameel …

Binnenkort ga ik met mijn twee dochters voor het eerst alleen op vakantie. Mijn man gaat (geheel vrijwillig) NIET mee en dat is toch wel even wennen. Wij gaan namelijk een hele week niks doen en hij is er zo één die altijd wat te doen moet hebben. In de vakantie wil hij varen, zwemmen, tennissen of erger nog… wandelen!

Ook klusjes zoals: gras maaien, heggen snoeien en beitsen geven hem veel voldoening in zijn vrije tijd. Vele jaren volgden wij hem trouw en hebben best leuke vakanties beleefd, maar dit jaar wilden wij eens iets anders. Een meidenvakantie!  “

Ik zou wel eens een weekje helemaal niks hoeven en moeten”. zei ik op een zonnige dag in het weekend. “Gewoon lekker lui op een ligbed bij een zwembad of aan het strand”. Niet begrijpend keek hij me aan. “En.. Oh ja. Ik wil ook even een week geen volle boodschappenkarren bij de plaatselijke supermarkt hoeven halen om bijna iedere avond te moeten koken”. Het werd even stil “Tja….” zei mijn man, dan moet je in een hotel”. “Ja…” zei ik enthousiast, DAT is nou precies wat ik wil. “Oké…” zei hij niet begrijpend “en waar wil je dan naar toe?” Blij dat ik al zover was gevorderd antwoordde ik overmoedig: “Spanje of zo!” Gelijk zag ik zijn gezicht betrekken. “Spanje” riep hij vol walging en hij spuugde er bijna bij. “DAAR ga ik niet naar toe!” Vele landen passeerden daarna de Revue,  maar alles bleek te duur of niet vrij. Ons plan belandde dus in de koelkast. Tot mijn verrassing zat hij opeens een paar weken later

’s avonds achter zijn computer: “Wat vind je hier dan van?” riep hij en ik ging achter hem staan om op het scherm te kunnen kijken. Kijk zei hij opgetogen: “Een cruise op de Nijl”! Natuurlijk was ik blij dat hij zich had verdiept onze wensen, maar op een boot met twee pubers tussen allemaal oude mensen piramides bekijken zag ik echt niet zitten.

Teleurgesteld klapte hij de laptop dicht. “Nou, dan weet ik het ook niet meer”, mopperde hij boos. “Het enige wat over blijft en betaalbaar is, is zo’n All In Resort en DAAR ga ik echt niet zitten. “Yes”, riep ik blij,  “DAT is het en ik weet zeker dat de meiden dat ook leuk vinden.”

Binnen no time hadden we een prachtig plaatje op Internet gevonden van een vijf sterren Resort  met een prachtig zwembad. Alles erop en eraan en heel betaalbaar. De meiden sprongen huizenhoog en begonnen gelijk te Twitteren en SMSen naar al hun vriendinnen. “Zal ik dan maar boeken voor jullie” riep mijn man jolig en ik wist dat, als ik nu NEE zou zeggen, wij nooit meer zo’n kans zouden krijgen.

En nu gaan we dus met z’n drieën naar Egypte en moet ik u eerlijk bekennen dat het zweet me uitbreekt.  Niet alleen omdat ik weet dat het er bijna veertig graden is, maar ook omdat ik het doodeng vind.

Helemaal met het vliegtuig naar Noord Afrika met mijn mooie blonde dochters. Omdat alles al is betaald kan ik niet meer afhaken, want eigenlijk is DAT, wat ik op dit moment het liefste zou willen. Ik ben een schijtluis! Ik weet het! Want wat kan er nou gebeuren? Mijn man brengt ons weg en haalt ons ook weer op na een week en wij hoeven alleen maar te genieten. Maar… als ik vertel waar we naar toe gaan hoor ik steeds meer verhalen van mensen die zeggen dat ik moet oppassen:

Geen water drinken of sla eten en goed insmeren de hele dag. Verder is het niet raadzaam om er alleen op uit te trekken met de meiden want voordat je het weet staan er twee geiten en een kameel op Schiphol. Dus lieve mensen, misschien was dit mijn laatste column…  Want ik kan er niet meer onderuit. We gaan ECHT!

p.s. : Maar… het kan natuurlijk ook zo zijn dat ik naar aanleiding van deze reis weer een leuke column kan schrijven.

Meer lezen van Ellen? Kijk dan hier

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top