Twee keer per week seks als je jonge kinderen hebt? Forget it!

Kinderen willen is heel bevorderlijk voor het seksleven tussen een man en vrouw. Kinderen hebben haalt de frequentie echter meestal drastisch omlaag. Vooral het hebben van zuigelingen. De naam zegt het al: die zuigen. Om precies te zijn: die zuigen jou als ouder leeg. Jonge ouders die beweren dat ze gemiddeld minstens twee keer per week seks hebben, die jokken. Ze tellen ongetwijfeld ook de jaren van vóór de zwangerschap mee om het gemiddelde op te krikken. Of ze liegen gewoon, net als al die andere stellen.

twee keer per week seks

Twee keer per week seks?

Natuurlijk kun je regelmatig seks hebben met elkaar als je zo’n klein tepelklemmertje in huis hebt. ’s Nachts slaap je toch al niet veel en dan kan dat half uurtje seks er ook nog wel af. Wanneer je borstvoeding geeft is het dan wel aan te raden om een BH aan te houden met zoogcompressen erin. Dit om te voorkomen dat je bed niet vol lekt met melk, bij een al of niet toevallige aanraking van een tepel. Voordat je het weet drijf je je bed uit of ben je eerste die verdrinkt in de eigen moedermelk. Nee hoor, diegene die roepen dat ze vlak na de bevalling al gelijk weer twee keer per week seks hebben die verzinnen dat.

Keizersnede of gewone bevalling, het maakt niet uit

Ik zelf heb twee kinderen per keizersnede ‘gekregen’ en ik verzeker je echter dat seks niet het allereerste is waar je behoefte aan hebt na het ontwaken uit de narcose. Maar ook bij een ‘normale’ bevalling, waarbij je als vrouw blij bent dat ‘het’ er eindelijk uit is gekomen, is dit het geval. Je moet er toch niet denken, aan heel snel weer ‘iets erin’! En dan heb ik het niet eens over de vrouwen die van voren, van achteren, of van voor tót achter ingescheurd of ingeknipt zijn. Dan wil je toch alleen nog maar knuffelen voor de rest van je leven in plaats van twee keer per week seks? Nee, geen zin meer in seks hebben is dan helemaal niet vreemd!

Drempelvrees na geboorte ipv twee keer per week seks

Ook mannen schijnen vaak drempelvrees te hebben na de geboorte. De knusse warme verblijfplek voor hun Jantje of Kareltje, blijkt een immense, glibberige grot te zijn geworden. Veel mannen zullen van het idee van twee keer per week seks niet direct vrolijk van worden.

Maar gelukkig verdwijnen de lichamelijke veranderingen na verloop van tijd en dan staat niets een potje goed vrijen in de weg. Tenzij je dreumes natuurlijk licht slaapt en begint te krijsen op het moment dat jij naar bed gaat. Tenzij je partner steeds van pure oververmoeidheid in slaap valt voor, of erger nog, tijdens de daad. Maar daarvan hebben gemiddelde ouders dus blijkbaar geen last. Toch?

Tips om je seksleven te verbeteren

We hebben er al eens eerder een blog over geschreven, over tips om je seksleven te verbeteren. Het zijn wat afwisselende tips die ervoor zorgen dat je wat meer in de stemming komt. Wil je graag weer rustig wennen na een zwangerschap of bevalling? Dan zou je bijvoorbeeld ook kunnen beginnen met wat kleine seksspeeltjes. Jaag jezelf niet direct schrik aan met grote exemplaren, want dan blijft dat twee keer per week seks alleen maar in je fantasie bestaan. Geef jezelf de tijd om je lichaam opnieuw te verkennen en er weer van te genieten. Dan zal je zien dat je het aantal keren seks per week weer langzaam kan opkrikken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven