Twee keer per week seks als je jonge kinderen hebt? Forget it!

Kinderen willen is heel bevorderlijk voor het seksleven tussen een man en vrouw. Kinderen hebben haalt de frequentie echter meestal drastisch omlaag. Vooral het hebben van zuigelingen. De naam zegt het al: die zuigen. Om precies te zijn: die zuigen jou als ouder leeg. Jonge ouders die beweren dat ze gemiddeld minstens twee keer per week seks hebben, die jokken. Ze tellen ongetwijfeld ook de jaren van vóór de zwangerschap mee om het gemiddelde op te krikken. Of ze liegen gewoon, net als al die andere stellen.

twee keer per week seks

Twee keer per week seks?

Natuurlijk kun je regelmatig seks hebben met elkaar als je zo’n klein tepelklemmertje in huis hebt. ’s Nachts slaap je toch al niet veel en dan kan dat half uurtje seks er ook nog wel af. Wanneer je borstvoeding geeft is het dan wel aan te raden om een BH aan te houden met zoogcompressen erin. Dit om te voorkomen dat je bed niet vol lekt met melk, bij een al of niet toevallige aanraking van een tepel. Voordat je het weet drijf je je bed uit of ben je eerste die verdrinkt in de eigen moedermelk.

Lees ook: geen zin meer in seks? Dit advies kan zomaar eens helpen

Keizersnede of gewone bevalling, het dondert niets

Ik zelf heb twee kinderen per keizersnede ‘gekregen’ en ik verzeker je echter dat seks niet het allereerste is waar je behoefte aan hebt na het ontwaken uit de narcose. Maar ook bij een ‘normale’ bevalling, waarbij je als vrouw blij bent dat ‘het’ er eindelijk uit is gekomen, is dit het geval. Je moet er toch niet denken, aan heel snel weer ‘iets erin’! En dan heb ik het niet eens over de vrouwen die van voren, van achteren, of van voor tót achter ingescheurd of ingeknipt zijn. Dan wil je toch alleen nog maar knuffelen voor de rest van je leven in plaats van twee keer per week seks?

Ook mannen schijnen vaak drempelvrees te hebben na de geboorte. De knusse warme verblijfplek voor hun Jantje of Kareltje, blijkt een immense, glibberige grot te zijn geworden, en of dat zo aantrekkelijk is?

Maar gelukkig verdwijnen de lichamelijke veranderingen na verloop van tijd en dan staat niets een potje goed vrijen in de weg. Tenzij je dreumes natuurlijk licht slaapt en begint te krijsen op het moment dat jij naar bed gaat. Tenzij je partner steeds van pure oververmoeidheid in slaap valt voor, of erger nog, tijdens de daad. Maar daarvan hebben gemiddelde ouders dus blijkbaar geen last. Toch?

 

Ilse heeft een aantal boeken uitgebracht. Haar columns lees je in Passie en Piemelbloemen, een hilarisch boek om even de tijd mee te vergeten.

6 REACTIES

  1. Ik denk dat het voor iedereen persoonlijk is.
    Wat mij betreft was het in mijn eerste huwelijk voor de geboorte van mij zoon al niet veel en erna ook niet. Achteraf gezien best een wonder dat hij er gekomen is…. Tja, ik lach er nu om, maar feitelijk is het erg triest. Pas sinds ik mijn huidige echtgenoot heb ontmoet, weet ik dat het ook heel anders kan. Ik was toen de 40 al dik gepasseerd en heb er dus een tijdje op moeten wachten. Echter, beter laat dan nooit.

  2. Tja.. Ik kan me daar niet in vinden.. Bij ons is het voor en na de zwangerschappen niet anders geworden.. Gewoon vaak.. 🙂 Het hoeft toch niet altijd voorspelbaar samen in bed of als de kids in bed liggen.. Hou het spannend… Snel tussendoor kan ook lekker zijn 😉

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here