Tips voor een tweede auto voor mama

Voor de kinderen er waren kon je waarschijnlijk prima één auto met je partner delen. Maar nu de kinderen er eenmaal zijn is een tweede auto toch wel handig. Zo kan je zelf de kinderen naar het kinderdagverblijf brengen. Of even een uitstapje met ze maken als je een dag thuis bent met je kinderen. Maar als je nu op zoek bent naar een extra auto, waar moet je dan op letten? Wij hebben een aantal leuke auto’s voor je op een rijtje gezet die prima geschikt zijn.

Tweede auto voor mama
Stockfoto van moeder en kind in auto door MilanMarkovic78

Deze auto’s worden vaak als tweede auto uitgekozen voor mama

1. Volkswagen Polo

Volkswagen is nog altijd hét automerk van Nederland en wordt het meest verkocht. Persoonlijk was het vroeger ook mijn favoriete auto. Als kind was onze volkwagen de eerste auto waar ik niet wagenziek in werd 😉 . De Volkswagen Polo is ideaal om als auto voor erbij te gebruiken en je kinderen mee te vervoeren. Zelfs nieuw is de auto relatief betaalbaar, zo rond de € 18.000. Maar ook tweedehands kan je er voor weinig één op de kop tikken. En een auto hoeft helemaal niet persé nieuw te zijn natuurlijk. Het is misschien ook slim om 2020 af te wachten. Voor de groene mama’s komt dit jaar namelijk de Volkswagen ID.3 uit.

Dit wordt het paradepaardje van Volkswagen waarmee je tot wel 550 km volledig elektrisch kan rijden. Dit bespaart je weer brandstofkosten en bovendien is duurzaam vervoer ook goed voor het millieu.

2. Mini Cooper

Voor de vrouwen waarbij het budget niet echt een rol speelt blijft de Mini Cooper natuurlijk een geweldige auto. De auto ziet er gewoon leuk uit en de kinderen passen er echt zonder problemen in. We adviseren wel voor de vijf deurs te gaan want dit is wel fijner met een tweede auto als je de kinderen achterin hebt. Vanaf € 25.000 kan je een Mini Cooper kopen. Wil je toch een volledig elektrische auto? In 2020 verschijnt er ook een elektrische Mini Cooper. Zo kan je ook groen de weg op en zonder brandstof kosten de kinderen van school halen.

3. Suzuki Celerio

De Suzuki Celerio is ideaal als je budget niet zo groot is. Vanaf € 13.000 is deze stoere wagen van jou. Een extra pluspunt; hij is voor z’n formaat verrassend ruim en super zuinig. Daarbij betaal je relatief weinig aan onderhoud voor deze klasse auto. Doordat de auto verrassend ruim is kunnen de kinderen zonder problemen in de auto vervoerd worden. Het is een leuke tweede auto om te rijden.

4. Renault Zoe als tweede auto

2020 wordt het jaar waarin we elektrisch gaan en de Renault Zoe scoort al een tijdje goed. Het is een leuke tweede auto vanaf € 33.000. De prijs is misschien minder vriendelijk, maar de auto is wel 100% elektrisch. Je kan tot wel 395 km rijden op een volle accu. Daarbij ziet de auto er ook nog eens leuk uit. Qua formaat kan je ook zonder problemen met je kinderen op pad.

5. Audi TT

Deze auto past natuurlijk helemaal niet zo goed in het rijtje als tweede auto 😉 . Ik zet hem er alleen even voor de grap bij omdat ik zelf een Audi TT rijdt en er nog steeds super blij mee ben. De kinderen vonden hem ook fantastisch, maar vooral toen ze nog kleiner waren.

Nu merken we dat het steeds lastiger wordt om ze mee te nemen… achterin zitten ze niet helemaal lekker meer, hij is veel te laag. Wat inhoudt dat ik vaak de auto van Frank meeneem als ik weet dat ik met de kids weg moet. Ik vind het zelf best lastig om deze auto de deur uit te doen voor een andere, maar kijk inmiddels toch vast om me heen.

Vergeet niet je autoverzekering te begroten!

Een extra auto is leuk en enorm handig, vooral als je kinderen hebt. Maar er komen natuurlijk ook extra vaste lasten bij. Je autoverzekering berekenen voor je de auto aanschaft is dan ook zeker belangrijk. Je wilt natuurlijk alle lasten op een rijtje hebben voordat je aan een extra auto begint.

Een Japanse auto is over het algemeen voordeliger. Daarbij kan het gewicht ook de kosten bij de wegenbelasting bepalen (is mijn Audi ook best duur in). Vooraf de premie berekenen is dus wel fijn zijn als je van plan bent een extra auto aan te schaffen. Je kan zo precies gaan begroten hoeveel geld je ongeveer kwijt gaat zijn voor de aanschaf en het onderhoud van je tweede auto. Zo ben je als mama pas echt goed voorbereid!

Waar moet je nog meer op letten bij de aanschaf van een tweede auto?

Buiten het feit dat je uiteraard de kosten wilt weten voordat je een auto voor erbij aanschaft is het ook belangrijk rekening te houden met onderstaande punten:

  1. Past er een autostoeltje in de auto (bij jonge kinderen)
  2. Past er een kinderwagen achterin (heb je al een kinderwagen, check dan of die past)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven