Tweede kerstdag doe ik maar één ding, lekker bankhangen en verder niets!

In Nederland hebben we het slim aangepakt. Hier hebben we meestal niet één, maar twee feestdagen. Kerstmis, Pasen of Pinksteren: we zijn er zo dol op dat we er nog een feestdag achteraan hebben geplakt. Voor sommigen een dag om nog lekker van de vrijheid te genieten – dat kantoor wacht nog wel een dagje. Voor anderen is Tweede Kerstdag vooral een restjesdag, waarop de laatste kruimels van het kerstdiner worden verorberd. Goede ideeën, maar ik doe op tweede kerstdag maar één ding: helemaal niks!

Tweede kerstdag: op de bank met je loved ones

Na uren staan in de keuken, gevolgd door uren zitten aan een tafel, heeft mijn lijf op tweede kerstdag vooral behoefte aan een horizontale houding. Liefst met een lekker mannenlijf om mijn armen om heen te slaan, dus ook manlief komt op Tweede Kerstdag niet van de bank af. Behalve om voor mij een warme choco te gaan maken misschien 😉 . En uiteraard is ook onze hond van harte welkom. Kruipen jullie ook lekker met zijn allen op de bank op deze kerst dag?

Leuk om bijvoorbeel met de kids een ouderwets gezelschapsspel te spelen. Is zelfs dat nog te heftig voor je lage energieniveau op Tweede Kerstdag, of zijn spelletjes gewoon niet zo je ding,  dan kunnen jullie natuurlijk ook een film kijken met het hele gezin. Deze Netflix kinder kerstfilms zijn echte aanraders! En liggen de kids op bed? Dan ga je gewoon lekker verder met de volwassenen kerstfilms.

Lees ook: 21 kinder kerstfilms op Netflix, om uren te chillen

tweede kerstdag bankhangen

Lekker chillen met die billen

Schud alle decemberstress maar van je af. Sinterklaas is klaar. Tijdens het kerstdiner op 1e kerstdag schuif je (hopelijk) ergens anders aan en zo niet… dan heb je deze Tweede Kerstdag helemaal hard verdiend! Wij laden ons op Tweede Kerstdag dus op voor Oud & Nieuw, zou jij ook moeten doen, dat is zóóó lekker. Dusss… mantelpakje uit, comfy kleding aan.

Lees ook: Kerstpak van Opposuits, een black tie kan echt niet meer

Het is de dag dat ik het liefst de hele dag in pyjama rondloop. Eigenlijk de enige dag in het jaar als ik eerlijk ben.Op deze dag strik ik namelijk manlief dat hij de hond uitlaat en ik dus gewoon met de kinderen kan rondscharrelen in mijn kloffie. In heerlijke homewear die heel geschikt is voor een dagje bankhangen. Ik heb wat zalige lounge kleding gevonden die ideaal is voor deze bank-hang-oplaad-dag, maar ook voor de rest van die lange, koude winter, die eigenlijk nog moet beginnen 😉 . Mocht jij nog digitaal willen shoppen, check dan ook het comfy ondergoed.

Warm, cosy en comfy zijn de codewoorden

Je chille outfit maak je helemaal af met een setje lekkere sokken of heerlijke pantoffels. Heerlijk vind ik dat, op natte koude dagen de hele dag op sokken of pantoffels lopen, zeker als je vloerverwarming hebt. In tegenstelling tot mijn kinderen overigens, die lopen gewoon de hele dag op hun blote voeten!

tweede kerstdag bankhangen

Nu hebben wij geen vloerverwarming in de woonkamer, maar wel een gietvloer. Ik kijk dus altijd met de rillingen over mijn lijf naar de pootjes van mijn kroost. De hele dag hoor je ze er niet over, terwijl het juist dan het koudste is omdat we alleen de verwarming wat aan hebben. Maar op het moment dat ik lekker op de bank lig te chillen -of sterker nog- wil gaan liggen om te chillen… dan willen ze ineens óók daar liggen omdat ze het koud hebben. Daarbij duwen ze dan gelijk hun koude ledenmaten onder mijn shirt. Herken je dat? Brrrr. Maarja, ik kan ze moeilijk naar de badkamer sturen omdat de vloer daar wel lekker warm is hè 😉 .

Echt zo’n kinderding. Ben je net lekker warm, en zit je net even, komen zij bovenop je zitten om vervolgens alle aandacht op te eisen én hun handen en voeten te warmen. Maar je voelt hem al… ik kan geen nee zeggen op zo’n moment en voel me zelfs een beetje schuldig dat ik voor een mooie gietvloer ben gegaan zonder daarbij verder na te denken over de consequenties voor de kids.tweede kerstdag

Bij ons zijn het dus de sokken en/of pantoffels waar we het mee moeten doen. Heb ik overigens ook daar wel een goede tip voor je. Ga voor bamboesokken, dan blijven je voeten naast warm ook nog eens de hele dag fris. Bamboe neemt namelijk veel meer vocht op dan katoen. Dat is dan weer handig voor de voeten van manlief! Heb je geen last meer van zijn stinkvoeten 😉 , mocht je die ook op de bank hebben uitgenodigd! Hoe relaxed!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven