Zo draag je tweedelige pakken met kleur!

Heb jij deze trend al gezien? Niet alleen blazers zijn helemaal in, maar met tweedelige pakken in kleur ben je helemaal ’tha bomb’ op dit moment. En ik vind ze zoooo tof. Zelf heb ik in mijn garderobe 4 tweedelige pakken hangen, maar niet zo heel veel kleur moet ik toegeven. Voor het gemak vergeet ik dan even mijn kerstpak 😉 .

Een zwarte, een grijze (boring), een witte met een donkerblauw streepje én een lichtgroene. Die laatste past helemaal in het thema van de tweedelige pakken in kleur trend.

Maar hoe combineer je deze pakken nou het mooist? Dat laat ik je hier zien.

tweedelige pakken in kleur voor dames
combineren

Tweedelige pakken in kleur, check deze trend!

Ben jij niet zo van de tweedelige pakken? Geen nood! Je kan namelijk ook de blazers vaak los bestellen als je wilt. Dan draag je gewoon een mooie kleur blazer op een jeans bijvoorbeeld. Super tof.

Maar durf jij al die kleur wel aan? Dan is een tweedelig pak wel super mooi, bijvoorbeeld in het kobaltblauw, of felgroen of rood. Uiteraard moet je even kijken naar wat voor kleurtype je bent zodat je een kleur kiest die goed bij je past. Maar dan weet ik ook zeker dat je het veel zal dragen.

Zachtroze of pastelblauw zijn trouwens ook kleuren die te vinden zijn bij de tweedelige pakken die momenteel in veel collecties terugkomen. Dus eigenlijk kan je alle kanten op met zo’n mooi dames pak.

Maar hoe combineer je die pakken nou leuk?

Vroeger droeg je als vrouw een tweedelig pak alleen maar in formele situaties (been there, done that, tijdens mijn laatse job voor de baas). Tegenwoordig zit dat gelukkig heel anders.

Zo draag je deze tweedelige pakken

Het hangt er misschien een beetje van af wanneer je zo’n kleurig tweedelig pak draagt. Of beter gezegd: waar naartoe.

Naar je werk

Want trek je zo’n tweedelig pak in kleur naar je werk aan (wat écht heel goed kan) dan is het mooi om zo’n pak te combineren met een vrouwelijke blouse en leuke pumps. Draag blouse en pumps in dezelfde kleur en je bent ‘ready to go’. Op iedere afspraak kan jij op deze manier je gezicht laten zien, geen probleem.

In plaats van een blouse kan je er overigens ook voor kiezen om in de winter bijvoorbeeld een mooie coltrui onder de blazer te dragen, ook dan zie je er heel gekleed uit.

Denk in ieder geval niet dat je dus persé moet kiezen voor zwart, grijs of beige, een felle kleur kan ook tegenwoordig in tweedelige pakken heel goed naar je werk.

Tweedelige pakken in kleur als je op stap gaat

Ook als je op stap gaat misstaan deze dames pakken absoluut niet. De tweedelige pakken in kleur combineer je bijvoorbeeld eenvoudig met een topje eronder en leuke cowboylaarzen.

Zo kan je overdag lekker trenduy door de stad slenteren, maar ook doorgaan naar een restaurant of een leuke kroeg induiken met je vriendinnen.

In ieder geval is het zo dat je een tweedelig pak op veel meer manieren kan dragen dan we ‘vroeger’ deden.

Tijdloos en trendy

Wat ik zo mooi vind is dat tweedelige pakken (in kleur of juist zwart of grijs) eigenlijk altijd kunnen. Zo kan ik mijn zwarte en grijze pak nu ook nog steeds aan. Als ik zou willen.

Ik moet toegeven dat ik ze momenteel een stuk minder draag, omdat ik van huis uit werk. En met mijn huisdieren (2 honden en 4 katten) is een tweedelig pak niet altijd een juiste keuze. Maar als ik een afspraak heb met een klant, dan kan het zomaar zo zijn dat ik wel een dames pak aantrek.

Het voordeel van de tweedelige pakken in kleur vind ik dat je er -naast netjes- ook nog fleurig uitziet. Kleur zorgt nu eenmaal voor een frissere uitstraling dan het klassieke zwart en grijs. Je krijgt daarmee een compleet andere uitstraling en de creativiteit straalt van je af.

Wat dat betreft zou ik me daar dan tegenwoordig denk ik ook beter in voelen. Maar het zwarte pak heb ik de laatste jaren (helaas) nog regelmatig gedragen… op begrafenissen.

Een zwart damespak als je kleur lastig vindt

Laat bovenstaande je overigens niet weerhouden van het aanschaffen van een zwart tweedelig pak. Want je kan dit ook heel kleurrijk maken door er bijvoorbeeld een fel gekleurde blouse onder te dragen.

Wat dacht je van fuchsia roze bijvoorbeeld? Dat is toch kicken bij een zwart tweedelige pak? Mooie zwarte cowboy boots eronder en je kan je overal vertonen. Maar los daarvan is een zwart pak eigenlijk onmisbaar in je basis garderobe.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven