Twitter en je schoonmoeder, dat levert hilarische taferelen op

Hoera, mijn schoonmoeder is jarig en het goede mens wordt vandaag 64 jaar. ‘We gaan om 16.00 uur naar mijn moeder’ roept mijn vrouw uit de keuken. Ondertussen twitter ik: “hoe kom ik onder de verjaardag van mijn schoonmoeder uit?“ ’Je luistert weer niet, hé? roept ze. ’Welles’, snauw ik. ‘Ik hoor heus wel dat we naar je moeder gaan.‘

Over Twitter en mijn schoonmoeder

Ondertussen stromen de reacties binnen op mijn vraag via twitter. Doe alsof je ziek bent, maak de auto onklaar, of zeg dat je moet werken. ‘Je gaat niet de hele tijd zitten twitteren bij mijn moeder hoor’, roept mijn vrouw met opgeheven stem uit de keuken. Ondertussen twitter ik lettterlijk haar woorden naar mijn volgers. Die reageren met roflol en haahahahahaha.

twitter en je schoonmoeder

Kwart voor 4 twitter ik dat ik er niet meer onder uit kom en mijn lot moet ondergaan. Ik moet mee naar de hel die de verjaardag genoemd wordt van mijn schoonmoeder. In de auto schiet ik nog een twitpic en post deze voor mijn volgers om aan te tonen dat het menens is. ‘Kap nou eens even’, hoor ik van de stoel naast me uit de mond van mijn vrouw komen. Hiermee bedoelt ze uiteraard dat ik moet stoppen met alles maar op het internet te zetten via twitter.

Als we de vinex wijk in rijden waar de jarige jet woont, twitter ik stiekem dat ik de poort van de hel ben binnengereden. ‘Neem jij de bloemen mee voor ma, dan draag ik de maxi-cosi wel’ zegt ze geïrriteerd.’ Dit is mijn kans en ik zorg dat ik een paar meter achter haar aanloop en twitpic een foto van een droge heg en typ er de tekst bij: voor schoonmoe#verjaardag. Ondertussen lees ik dat @vroegevogel45 van de bank afvalt van het lachen en @pruimenek56 wil ook zo een bos voor zijn schoonmoeder.

Over roddelen, twitter, verjaardagen en schoonfamilie

Als we het huis van de jarige betreden zie ik een clubje mensen zitten in een kringetje met gebak op schoot. Ze praten over het feit dat ze Freek de Jonge niet meer vinden wat hij vroeger was. Ik houd het niet meer en ren naar het toilet. Snel pak ik mijn mobieltje en twitter: ‘hoe kan ik op een nette manier binnen 10 minuten weggaan van de verjaardag van mijn schoonmoeder?’

Dan wordt er op de deur geslagen. ‘Ik weet heus wel dat je zit te twitteren ‘ schalt mijn vrouw uit de gang. Daarop stop ik mijn mobiel in mijn zak en spring uit het toilet met een onschuldige blik. ‘Ik weet niet waar je het over hebt, hoor’, roep ik terug en ga terug naar het gezelschap in de kamer. En ik neem plaats in de kring.

Dan besluit ik twitter als onderwerp in de groep te gooien. ‘Ik twitter ook’ roept mijn schoonmoeder. Al een jaar of 3. ’@takkenbos197 is mijn twitternaam.’ Ik trek wit weg en besef dat ik al maanden erotisch zit te dm-en met mijn schoonmoeder. ‘Wat is jouw twitternaam’ vraagt ze me dan? Ik besluit te liegen en roep ‘@theezak112’ . Niet liegen snauwt mijn vrouw ‘Jij bent toch @vester71!’ Mijn schoonmoeder wordt lijkbleek. Ik sta op en ren naar buiten om een sigaretje te roken. Als ik klaar ben met roken ga ik weer in de kring zitten en ben ik maar wat blij dat het gesprek weer over Freek de Jonge gaat 😉 .

Geschreven door @Vester71

9 gedachten over “Twitter en je schoonmoeder, dat levert hilarische taferelen op”

  1. Avatar foto
    Yolanda de Fijter

    Oww @Vester71 kan niet alleen geweldig bloggen maar hij is ook #woestaantrekkelijk .. maar jah dat kan je wel al uit deze blog halen 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven