Twitter voor moeders: waar social media al niet goed voor zijn…

Ik neem sinds een paar maanden iedere dag 50 CD’s, bijna 1000 foto’s, een prima fototoestel, een agenda (die me ook nog waarschuwt), 14 spannende spelletjes, een zaklamp, een waterpas, een wekker, een rekenmachine, mijn complete adressenboek en een navigatiesysteem mee in mijn tas. U denkt vast dat ik een tas heb zo groot als een koffer, maar nee hoor! Ik heb voor mijn verjaardag eindelijk zo’n mooie moderne telefoon gekregen (mag geen reclame maken denk ik). En dan gaat er een wereld voor je open. Ik heb Twitter voor moeders ontdekt… en hier lees je er meer over.

Lees ook: Social media, misschien ben ik er iets te dol op…

Social Mama

Steeds weer ontdek in nieuwe dingen op het gebied van social media. Nu al kan ik me haast niet meer voorstellen dat ik hem niet had. Gelukkig heb ik mijn verslaving (die Wordfeud heet: zie vorige column) een beetje meer in de hand, maar ik vind het nog steeds erg leuk. Afgelopen week kwam ik weer tot een geweldige ontdekking. Ik kan hem namelijk ook gebruiken als Puberfoon (een verlengstuk van de babyfoon). Hoe gaat dat dan, zult u denken. Nou kijk; ik heb gewoon een Twitter account aangemaakt en sinds die tijd weet ik altijd wat ze doet en belangrijker nog: waar ze uithangt! Twitter voor moeders? U leest er hier meer over 😉 .

Twitter voor moeders

Een paar dagen geleden zat ik ’s ochtends heerlijk aan mijn beschuitje te knabbelen toen ik zomaar even op Twitter ging. Er was weinig leven in ‘Twitterland’, totdat ik mijn oudste dochter ging volgen. Ik ontdekte verassende Tweets, want ze was aan het klagen bij haar vrienden. “Bale man… Ik heb drie tussen uren… ” twitterde ze en even daarna: “Oh nee hè… gaat het zo ook nog keihard regenen”.

Ik telde één en één is twee en ja hoor… binnen tien minuten stond ze voor me: “Mam, ik heb zo’n verschrikkelijke buikpijn, kan je school bellen dat ik niet kom?” Ik keek haar aan en nam nog maar eens een hap van mijn beschuitje en daarna een slokje thee. Nee… ik mocht me nu niet verslikken. “Nou, dat komt goed uit, hè?” zei ik rustig. “Het gaat zo regenen en gelukkig mis je ook niet zoveel met al die tussenuren?” Ze keek me aan of ze water zag branden.

Geblokkeerd… door mijn eigen kind

Mijn jongste dochter heeft me inmiddels door en ik mag haar niet meer volgen. Ze heeft me geblokkeerd. Geblokkeerd worden door je bloedeigen kind: dat is óók Twitter voor moeders. Dus wees gewaarschuwd: je moet wel over een dikke moederhuid beschikken 😉 . Hoelang het duurt voordat de oudste het door heeft, weet ik niet. Die leeft in haar eigen ‘Puber’wereld dus dat kan nog wel even duren. Maar, ik zeg niets. Ik blijf haar l(ij)eidzaam volgen.

Lees ook: Internetgebruik van je kids weer onder controle? Kies Circle with Disney

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven