Twitterende vrouwen op de planken voor het goede doel

Op zondag 11 september spelen ruim 20 twitterende dames (twirls) de zelfgeschreven familievoorstelling “Groezelig”, speciaal om geld in te zamelen voor Doe Een Wens.

Doe Een Wens Stichting Nederland vervult de liefste wens van kinderen tussen 3 en 18 jaar met een levensbedreigende ziekte. Het vervullen van een allerliefste wens heeft op ieder kind een magisch effect, maar op kinderen met een levensbedreigende ziekte in het bijzonder. Het geeft deze kinderen, die vanwege hun ziekte te vaak vooral patiënt zijn, de kracht om kind te zijn. Het verwezenlijken van een droom kan voor hun toekomst een wereld van verschil betekenen.

De twirls willen zo veel mogelijk mensen naar de voorstelling krijgen om zo veel mogelijk geld in zamelen. In De Kamers in Amersfoort kunnen zij op 11 september 4 voorstellingen geven, als daar voldoende belangstelling voor is.

De twirls zijn bekend van de glamourkalender van vorig jaar. Twirlstheater is het project van 2011.

TWIRLSTHEATER VOOR DOE EEN WENS OP 11 SEPTEMBER

Op zondag 11 september gaan ruim 20 twirls de bühne op voor de theatervoorstelling Groezelig. Zij spelen die zondag een gezinsvoorstelling die leuk is voor jong en oud. De twirls doen dit voor Doe Een Wens Stichting Nederland en de opbrengst van de voorstelling schenken zij aan de stichting. Twirls zijn twitterende vrouwen die zich samen inzetten voor goede doelen. De voorstelling wordt opgevoerd in De Kamers in Vathorst, Amersfoort en is onder leiding van Annelies Kaan van Tractrice. Alle benodigdheden, van decorbenodigdheden tot kostuums, maken zij zelf.

Goede doelen

Twirls zetten zich samen in voor goede doelen. Zij doen dit onder andere door hun deelname aan hardloopevenementen. Elk jaar is er een stunt waarmee extra geld wordt ingezameld. Het goede doel kiezen zij gezamenlijk. Dit jaar is gekozen voor Doe Een Wens Stichting Nederland. Deze stichting vervult de liefste wens van kinderen tussen 3 en 18 jaar oud die een levensbedreigende ziekte hebben. Door de verkoop van entreekaarten voor de voorstelling, sponsoring en donateurs verwachten de dames na 11 september een mooi bedrag aan de stichting over te maken.

Glamourkalender

De twitterende vrouwen komen inmiddels uit heel Nederland. De stunt van 2010 was de realisatie van een glamourkalender met foto’s van twirls. Deze kalender bracht ruim 6000 euro op voor Because I’m A Girl, een project van Plan Nederland.

Informatie

De voorstelling van de twirls op 11 september maakt onderdeel uit van Amersfoort Supports: 3 weekends met activiteiten waarin Amersfoort zich inzet voor Doe Een Wens. Voor informatie over de twirls en de familievoorstelling Groezelig: www.twirls.nl. Entreekaarten à € 7,50 zijn te koop via de website van De Kamers, www.dekamers.nl. De Kamers is gelegen in Amersfoort, Vathorst. Er is een voorstelling om 15.00 uur en 17.00 uur. Bij grote belangstelling spelen zij om 13.00 uur een extra voorstelling.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven