Een heerlijke uiensoep maken voor in de slowcooker? Ik heb een lekker recept voor je met slechts een handvol ingrediënten zoals – uiteraard – uien, maar ook bruine suiker, bouillonblokjes, ketjap manis en laurierblaadjes. Na 6-8 uur in de slowcooker is jouw uiensoep klaar
Voorheen maakte ik deze uiensoep altijd gewoon in de pan, maar zoonlief bracht me op het idee om het eens in de slowcooker te maken en dat is uitstekend gelukt. En lekker makkelijk natuurlijk, zoals de meeste slowcooker recepten zijn.
Uiensoep recept slowcooker
Regelmatig krijg ik vragen van mensen die zich afvragen waarom ik een bepaald recept in de slowcooker maak, zoals bijvoorbeeld deze slowcooker cake. Mijn antwoord is dan eigenlijk altijd ‘omdat het makkelijker is’.
Sneller is het in ieder geval nooit, haha. Maar omdat je er alleen maar in het begin even mee bezig hoeft te zijn vind ik dat allemaal niet zo’n probleem. Het is even klaarzetten en daarna doet de slowcooker zijn werk, ook met deze uiensoep. En daar hou ik van. Lekker makkelijk, écht iets voor werkende moeders!
Voel je de behoefte aan een soepswitch? We hebben een overvloed aan suggesties voor heerlijke soeprecepten! En voor een ware smaakrevolutie, raadpleeg mijn slowcooker e-book!
De favoriet van mijn zoon
Soigant detail: deze uiensoep uit de slowcooker is de favoriet van mijn zoon. Hij vraagt dan ook zeer regelmatig wanneer ik ‘die lekkere uiensoep’ weer eens ga maken. Reden genoeg natuurlijk om ook voor jullie het recept te publiceren zodat ook jullie hiervan kunnen genieten.
Ingrediënten voor deze heerlijke uiensoep uit de slowcooker
- 1 kilo uien in halve ringen gesneden, liefst gebruik je zoete ui
- 1 eetlepel bruine suiker
- beetje boter
- 4 bouillonblokjes (ik gebruik runderbouillon voor deze uiensoep uit de slowcooker)
- 2 liter water
- 2 el ketjap manis
Kruiden:
- 3 verse laurierblaadjes
- gedroogde tijm (ongeveer 2 theelepels)
- 4 knoflookteentjes gehakt
- Zout en peper
Wil je nog stokbrood met kaas in de uiensoep doen? Dan heb je nog wat extra’s nodig:
- 8 stukjes stokbrood (je kan ook beschuit gebruiken trouwens)
- 200-300 gram geraspte kaas
Geen keukenprinses, maar wil je dit wel worden? Dan is deze online cursus om te koken wellicht wat voor jou. Check hier voor meer informatie.
Zo maak je dit uiensoep recept in de slowcooker
- Snij de uien in halve ringen (liefst dunnere ringen)
- Pers de knoflook
- Fruit de ui even aan in de boter in een pan met de knoflook
- Voeg de tijm toe en de bruine suiker toe en bak nog even zachtjes mee
- Doe het uienmengsel in de slowcooker
- Voeg water toe (al dan niet kokend, ik gebruik hier de quooker voor) met de bouillonblokjes
- Voeg laurierblaadjes en de ketjap toe
- Zet de slowcooker voor ongeveer 6-8 uur op low en daarna is je uiensoep klaar om te eten
- De peper en zout voeg je toe naar smaak. Hier zou ik zeker niet mee starten, maar pas tegen het einde even proeven en toevoegen
Wil je uiteindelijk ook graag een stokbroodje of een beschuitje in de uiensoep met wat kaas zoals in de echte Franse uiensoep? Je kan deze gewoon zo in je soep leggen, maar je kan er ook voor kiezen om een kwartiertje voordat je de soep opdient het stokbrood met de kaas nog even in de oven doen. Laat de kaas even lekker smelten en doe daarna vlak voor het opdienen de stokbroodjes in de soep.
Nadat je het recept hebt uitgeprobeerd, zou ik dolgraag willen weten hoe het is bevallen! Ik ben reuze benieuwd naar jouw ervaringen. En als er nog onbeantwoorde vragen opdoemen tijdens het recept, schroom niet om ze met me te delen!