Er op uit met kinderen in de herfstvakantie

Herken je dat? Dat je eerst verlangt naar de grote vakantie, dan blij bent dat de kinderen weer naar school gaan, om vervolgens alweer te bedenken wanneer je er weer op uit kan met je kids. Er op uit met kinderen staat tenslotte hoog op de lijst van iedere mama!

De herfstvakantie is een heerlijk moment om even een weekje vrij te zijn van school en werk. De eerste periode op school zit er weer op en het wordt weer tijd voor ontspanning. Liefst er op uit als het weer het toe laat zodat je kan genieten van hun enthousiasme en blije gezichten. Heb je geen idee waar je naar toe kunt gaan in de herfstvakantie of wat een leuk uitje is voor de kinderen of voor heel het gezin? Dan hebben we hier vijf tips voor leuke uitjes in de herfstvakantie met je kinderen.

Trek er op uit met kinderen

Lego World 2015
Dit jaarlijks terugkerend evenement in de jaarbeurs in Utrecht is helemaal gebaseerd op de wereldberoemde gekleurde Lego blokjes of bouwsteentjes. Iedere herfstvakantie kunnen de kinderen zelf heerlijk spelen met de gekleurde blokjes en de mooiste bouwwerken maken. Dat is niet het enige, er is bijvoorbeeld ook een Lego bioscoop en museum. Natuurlijk kun je er ook allerlei mooie grote Lego bouwwerken bekijken en de nieuwste Lego soorten ontdekken. Er is genoeg te beleven voor heel het gezin. Ook een heel geschikt uitje voor als het een dag wat minder goed weer is in de herfstvakantie.

uit met kinderen - legoworld

Pretpark de Efteling met in het Efteling theater de Musical Pinokkio
Wie kent de Efteling niet? Het pretpark waar voor jong en oud van alles te beleven valt. Voor de wat kleinere kinderen is er onder andere het sprookjesbos, het carnavalfestival (vergeet niet de oordopjes want dat liedje raak je de komende maanden niet meer kwijt 😉 ) of de Panda droom. De wat oudere kinderen vermaken zich fantastisch in andere attracties zoals de Piranha, De vliegende Hollander of de Bobslee. En voor de echte durfals zijn achtbanen zoals Vogelrok en Joris en de draak natuurlijk super. De belangrijkste reden om juist met de herfstvakantie dit pretpark te bezoeken is de nieuwe musical in het Efteling theater. Vanaf 20 september staat De musical Pinokkio op het toneel van het Efteling theater (ook educatief verantwoord 😉 ).

Gaasterlandse natuurweek
Er op uit met kinderen kan ook heel goed in Gaasterland, een gebied in Friesland dat zeer bosrijk is. Als je van natuur houdt dan zijn deze bossen een aanrader voor jong en oud. In de herfstvakantie is heel de week gevuld met allerlei leuke activiteiten. Zo is er bijvoorbeeld een Groen markt en worden er leuke workshops gegeven. Natuurlijk is ook aan de kinderen gedacht. Er worden in deze week namelijk hele leuke kinderactiviteiten georganiseerd. Verder is er een kabouterpad, een speciaal natuurpad voor kinderen waar ze allerlei dingen kunnen ontdekken van de Gaasterlandse bossen en natuur. Voor de oudere kinderen zijn er speciale ontdek- rugzakjes verkrijgbaar.

uit met kinderen

Cinekid festival
Dit is een jaarlijks terugkerend evenement voor kinderen van 4 tot 14 jaar in de herfstvakantie. De locatie is de Westergasfabriek in Amsterdam en daarnaast kun je ook terecht bij nog 35 andere filmtheaters die door heel het land verspreid zitten. Bij het Cinekid festival draait het vooral om de kinderen kennis te laten maken met onder andere alle producten van de media industrie. Je kunt er bijvoorbeeld kijken naar 100 prachtige film- en tv programma’s, maar er zijn ook leuke workshops en masterclasses voor kinderen. Ook kunnen ze kennis maken met allerlei leuke en mooie apps, games en tools. Dit kunnen ze doen in het zogeheten Media lab. Je zou dit kunnen vergelijken met een hele grote speelplaats maar dan op digitaal gebied. Leuk, èn leerzaam, ik sla deze alleen met zoonlief even over, die is al digitaal genoeg naar mijn zin 😉 .

uit met kinderen - blijdorp

Diergaarde Blijdorp
Een dagje naar de dierentuin blijft leuk. Diergaarde Blijdorp in Rotterdam is een hele mooie dierentuin die alles verdeeld heeft in verschillende continenten. Je vindt er per continent de dieren en planten die daarbij horen. Daarnaast hebben ze het oceanium. Je stapt hier de onderwaterwereld binnen. Het is net of je zelf op de zeebodem staat. Boven je hoofd zwemmen de roggen en de haaien en je kunt er de zeeleeuwen en pinguïns aanschouwen. Nice! Als je het leuk vindt kun je op bepaalde tijden ook nog kijken hoe de zeeleeuwen gevoerd worden. Er op uit met kinderen om dieren te kijken is tof, maar zijn ze de dieren even beu dan is er ook nog Biotopa. Dat is een binnenspeeltuin in diergaarde Blijdorp waar de kinderen naar hartenlust kunnen klimmen, klauteren en glijden.

De herfstvakantie 2015 kan met deze leuke uitjes goed worden gevuld. Het allerbelangrijkste is dat je tijd voor elkaar hebt en dat de kinderen het naar hun zin hebben. Laat ze daarom altijd meebeslissen over een leuk uitje in de herfstvakantie en maak er samen een onvergetelijke mooie herinnering voor later van.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here