Er op uit met kinderen in de herfstvakantie

Herken je dat? Dat je eerst verlangt naar de grote vakantie, dan blij bent dat de kinderen weer naar school gaan, om vervolgens alweer te bedenken wanneer je er weer op uit kan met je kids? Er op uit met je kinderen staat tenslotte hoog op de lijst van iedere mama en een dagje uit met kinderen is voor het hele gezin een verademing.

De herfstvakantie is een heerlijk moment om even een weekje vrij te zijn van school en werk. De eerste periode op school zit er weer op en het wordt weer tijd voor ontspanning.

De meeste mensen trekken er op uit als het weer het toelaat. Genieten met het gezin, tijd voor elkaar maken en weer even bijkomen. Heb je geen idee waar je naar toe kunt gaan in de herfstvakantie of wat een leuk uitje is voor de kinderen of voor heel het gezin? Dan hebben we hier een aantal tips voor leuke uitjes in de herfstvakantie met je kinderen. Uitjes voor binnen én buiten.

Update: oktober 2020

Uit met kinderen? Onderstaande is leuk om te doen!

Je kan er natuurlijk voor kiezen om naar een kindvriendelijk vakantiepark in Nederland te gaan of naar Ibiza in de herfstvakantie. Echt een weekje of een midweekje weg samen. Maar gewoon dagjes uit met kinderen is natuurlijk ook al heel leuk.

efteling entree

Pretpark de Efteling

Wie kent de Efteling niet? Het pretpark waar voor jong en oud van alles te beleven valt. Blijft een topper als je er op uit wilt met je kinderen, maar is niet voor niets. Ik vind de Efteling zelf altijd een hele dure dag.

Komt natuurlijk ook omdat wij ter plekke ook nog het nodige nuttigen, maar zelfs als je zelf al je eten en drinken meeneemt ben je een hoop geld kwijt aan de entree. Toch gaan wij graag een keer per jaar naar de Efteling met de kinderen en de herfst is daar prima geschikt voor.

Voor de wat kleinere kinderen is er onder andere het sprookjesbos, het carnavalfestival (vergeet niet de oordopjes want dat liedje raak je de komende maanden niet meer kwijt 😉 ) of de Panda droom.

De wat oudere kinderen vermaken zich fantastisch in andere attracties zoals de Piranha, De vliegende Hollander. En voor de echte durfals zijn achtbanen zoals Vogelrok, Joris en de draak en de Baron natuurlijk super.

uit met kinderen - blijdorp

Een bezoekje aan een dierentuin

Er zijn genoeg dierentuinen die niet alleen een leuk stuk buiten hebben, maar ook mooie binnenaccommodaties mocht het slecht weer zijn. Een overzicht van dierentuinen in Nederland vind je hier. Kies er eentje uit en ga lekker met je kinderen een dagje aapjes kijken!

Diergaarde Blijdorp in Rotterdam is bijvoorbeeld een hele mooie dierentuin die alles verdeeld heeft in verschillende continenten. Je vindt er per continent de dieren en planten die daarbij horen. Daarnaast hebben ze het oceanium.

Je stapt hier de onderwaterwereld binnen. Het is net of je zelf op de zeebodem staat. Boven je hoofd zwemmen de roggen en de haaien en je kunt er de zeeleeuwen en pinguïns aanschouwen. Nice! Als je het leuk vindt kun je op bepaalde tijden ook nog kijken hoe de zeeleeuwen gevoerd worden.

Er op uit met kinderen om dieren te kijken is tof, maar zijn ze de dieren even beu dan is er ook nog Biotopa. Dat is een binnenspeeltuin in diergaarde Blijdorp waar de kinderen naar hartenlust kunnen klimmen, klauteren en glijden.

Gaasterlandse natuurweek

Er op uit met kinderen kan ook heel goed in Gaasterland, een gebied in Friesland dat zeer bosrijk is. Als je van natuur houdt dan zijn deze bossen een aanrader voor jong en oud. In de herfstvakantie is heel de week gevuld met allerlei leuke activiteiten.

Zo zijn er leuke buiten excursies voor het hele gezin. Verder is er een kabouterpad, een speciaal natuurpad voor kinderen waar ze allerlei dingen kunnen ontdekken van de Gaasterlandse bossen en natuur. Voor de oudere kinderen zijn er speciale ontdek- rugzakjes verkrijgbaar.

Lees dit blog voor meer herfst activiteiten met je kinderen in de natuur of om eventueel een herfst raamschildering te maken.

uit met kinderen in de herfstvakantie

Cinekid festival; uit met kinderen in medialand

Dit is een jaarlijks terugkerend evenement voor kinderen van 4 tot 14 jaar in de herfstvakantie. Het grootste kinderfilm- en mediafestival ter wereld. Online worden er een hoop dingen georganiseerd, maar ook offline kan je op verschillende locaties in Nederland terecht.

Bij het Cinekid festival draait het vooral om de kinderen kennis te laten maken met onder andere alle producten van de media industrie. Je kunt er bijvoorbeeld kijken naar 100 prachtige film- en tv programma’s, maar er zijn ook leuke workshops en masterclasses voor kinderen.

Ook kunnen ze kennis maken met allerlei leuke en mooie apps, games en tools. Dit kunnen ze doen in het zogeheten Media lab. Je zou dit kunnen vergelijken met een hele grote speelplaats maar dan op digitaal gebied. Leuk, èn leerzaam, ik sla deze alleen met zoonlief even over, die is al digitaal genoeg naar mijn zin 😉 .

uit met kinderen
activiteiten speeltuin bijela uvala

Gewoon lekker met kinderen uit naar de speeltuin

Een uitje met je kinderen of een dagje weg hoeft niet perse duur te zijn. Kies er bijvoorbeeld eens voor om tijdens de herfst naar een speeltuin in Nederland te gaan waar je nog nooit geweest bent. De leukste buitenspeeltuinen in Nederland vind je in dit blog.

Trek warme kleren aan, neem lekkere dingen mee of ga in de buurt ergens warme chocomel drinken of een pannenkoek eten en de dag is voor je kinderen geslaagd!

uit met kinderen - legoworld

Lego World

Dit jaarlijks terugkerende evenement in de jaarbeurs in Utrecht is helemaal gebaseerd op de wereldberoemde gekleurde Lego blokjes of bouwsteentjes. 

Iedere herfstvakantie kunnen de kinderen zelf heerlijk spelen met de gekleurde blokjes en de mooiste bouwwerken maken. Dat is niet het enige, er is bijvoorbeeld ook een Lego bioscoop en museum. Natuurlijk kun je er ook allerlei mooie grote Lego bouwwerken bekijken en de nieuwste Lego soorten ontdekken.

Een super leuk uitje met kinderen, maar er is genoeg te beleven voor heel het gezin. Ook een heel geschikt uitje voor als het een dag wat minder goed weer is in de herfstvakantie.

Bezoek musea tijdens de herfstvakantie als je een dagje uit wilt met kinderen

Niet alle musea zijn bij kinderen in trek. In ieder geval niet bij onze kinderen. Maar ik ken er wel een aantal die ze wel heel leuk vinden en die tip ik je graag:

Toch een midweek weg in de herfstvakantie? Check onze tips!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven