Uitgekookt nl; voor als je zelf even geen tijd hebt

De afgelopen weken heb ik via Uitgekookt nl een aantal Uitgekookt maaltijden mogen uitproberen. En nu de schone taak aan mij om jullie te vertellen wat we van de maaltijden van Uitgekookt nl vinden en of het de moeite waard is om bijvoorbeeld een proefpakket uit te proberen. Hieronder lees je dus mijn Uitgekookt nl review.

Uitgekookt nl maaltijden, kant en klare maaltijden

Uitgekookt nl, makkelijke maaltijden die je niet zelf hoeft te koken!

Kijk, de titel zegt het al. Als je zelf geen tijd hebt om te koken, dan zijn de maaltijden van Uitgekookt nl uitermate geschikt om als makkelijke maaltijd op tafel te zetten.

Niet alleen het bestellen van de maaltijden is een eitje, maar ook het op tafel zetten ervan is zo gepiept. Dat is dan ook waar Uitgekookt nl een uitzondering op is alle andere maaltijdboxen die je kent.

Maar hoe smaken die maaltijden van Uitgekookt nl nu eigenlijk en vindt de hele familie ze lekker of is het niets voor kinderen? Ik vertel je er graag meer over in deze review.

Meer informatie vind je hier

uitgekookt nl proefpakket, 4 bestellen 3 betalen

Een proefpakket van Uitgekookt nl

Zoals aangegeven hebben we een paar maaltijden mogen proberen. Om precies te zijn, 10 stuks. Tien maaltijden is misschien niet veel als je met een gezin van 4 personen bent, maar het is voldoende om een goede indruk te krijgen van de kwaliteit van Uitgekookt nl en de service die ze leveren. Voldoende voer voor de Uitgekookt nl review dus 😉 .

Ben je benieuwd geworden na het lezen van deze review? Hier kan je een proefpakket bestellen!

Voor wie zijn de maaltijden van Uitgekookt nl geschikt?

Waarom zou je een kant- en klare maaltijd van Uitgekookt nl op tafel zetten? Nou, ik kan wel wat redenen verzinnen!

  • voor singles is het héél praktisch als ze niet voor zichzelf willen koken
  • gezinnen met kinderen die op sommige dagen op allerlei verschillende tijden moeten sporten hebben een groot voordeel bij deze maaltijden
  • voor senioren is het fijn dat ze niet iedere dag in de keuken hoeven te staan
  • ideaal voor ambitieuze harde werkers; laat thuis en binnen no-time een gezonde maaltijd van Uitgekookt nl op tafel
  • perfect voor gezinnen waar in verschillende diensten gewerkt wordt
  • jonge mensen die een enorm druk social leven hebben naast hun werk

Heb je geen zin/tijd om te koken? Dan zet je met Uitgekookt nl binnen no-time een gezonde en lekkere makkelijke maaltijd op tafel. Dat is ideaal.

Voor wie zijn deze maaltijden niet geschikt

Ben jij sowieso niet van het koken en zou je het liefst iedere dag kant- en klare maaltijden eten met het hele gezin? Dan kan je bij Uitgekookt nl ook uitstekend terecht. Maar trek dan maar wel je portemonnee open. Want iedereen begrijpt natuurlijk dat als je iedere dag voor 4 gezinsleden zo’n maaltijd op tafel zet dat dat niet goedkoop is.

De maaltijden van Uitgekookt nl zijn dan ook uitermate geschikt voor de momenten dat bijvoorbeeld een van de gezinsleden niet mee kan eten met het normale avondeten. Dat is waar ik de afgelopen weken de maaltijden ook voor gebruikt heb.

Natuurlijk is het verleidelijk om voor alle 4 de gezinsleden zo’n kant- en klare maaltijd op tafel te zetten. Maar als je voor die week bijvoorbeeld 5 maaltijden aangeleverd hebt gekregen, dan ben je al bijna door je voorraad heen. Niet slim dus.

Met een maaltijdbox wordt het wel weer iets goedkoper

Als je single bent dan staan de prijzen juist weer heel goed in verhouding. Zou je iedere dag voor jezelf koken dan ben je als snel ook rond dit bedrag kwijt voor een maaltijd. Bij Uitgekookt nl wekelijks je maaltijden bestellen is dan helemaal niet veel duurder denk ik.

kant en klare maaltijden van uitgekookt nl een review van deze verse maaltijden
Heerlijke asperges met krieltjes, om je vingers bij af te likken

Hoe hebben wij de Uitgekookt nl maaltijden voor deze review ingezet?

Omdat de maaltijden vers het lekkerst zijn (dus niet diepgevroren geweest) was mijn doelstelling wel om ze zo in te zetten tijdens ons drukke gezinsleven dat we er echt profijt van zouden hebben.

Twee keer wordt bij ons een pakket van Uitgekookt nl geleverd met 5 maaltijden erin. Deze maaltijden hebben we zelf uitgekozen. Zo heb je zelf in de hand wat voor soort kant- en klare maaltijden je in de koelkast hebt liggen.

De maaltijden nemen niet bijzonder veel plek in beslag, want iedere maaltijd zit netjes in één bakje verpakt. Je hebt dus géén losse ingrediënten of iets dergelijks meer. Ik heb nog geen hele legplank nodig voor de bakjes van die week. Je stapelt er makkelijk drie op elkaar.

uitgekookt nl review
heerlijke gehaktballetjes, bami kon een klein beetje extra zout gebruiken

Druk met sporten, muzieklessen en bijbaan

Op de dagen dat er bij ons afwisselend gesport wordt is het altijd lastig om te organiseren hoe we het doen met het avondeten. Samen eten is geen optie.

Als ik met de slowcooker kook, dan staat het avondeten voor iedereen op tijd klaar en kan iederen op zijn eigen moment het eten uit de slowcooker scheppen. Maar iedere dag slowcooker gerechten vind ik ook niet fijn. Ik moet dan immers iedere ochtend al met het eten aan de slag.

Voor sommige andere dagen hebben we dus Hellofresh in huis. Wel zelf koken, maar alles aangeleverd krijgen en niet zelf hoeven te bedenken wat er gegeten wordt. Ook heel handig.

Op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag is het in ieder geval zo dat er altijd één iemand niet mee kan eten met de rest. En dat zijn de dagen dat ik graag gebruik maak van de Uitgekookt nl maaltijden. Zo eet iedereen doordeweeks in ieder geval een gezonde maaltijd. Vers gekookt, of vers kant- en klaar.

Uitgekookt nl
risotto van Uitgekookt nl waar het water van uit mijn mond liep, helaas was deze voor Luc en heb ik maar een klein hapje mogen proeven 😉

Hoe bewaar je de maaltijden van Uitgekookt nl?

Ik vries de maaltijden dan ook nooit in, maar bewaar ze in de koelkast. Op advies van uitgekookt nl maak ik de maaltijden ook altijd warm in de oven. Je kan ze ook in de magnetron verwarmen (dan ben je echt binnen 5 minuten klaar), maar vanuit de oven zijn ze het lekkerst.

Voor deze review van Uitgekookt nl heb ik dan ook alle maaltijden in de oven gezet om te verwarmen. Een half uurtje op 120° en klaar is de makkelijke en gezonde kant en klaar maaltijd.

Of dat je nu kiest voor maaltijden met aardappels erin, een spaghetti of rijstmaaltijd, ze kunnen allemaal voor 30 minuten in de oven. Heb ik dus een dag dat beide kinderen niet mee kunnen eten? Of heb ik op een dag écht geen tijd om te koken? Dan kan ik meerdere maaltijden tegelijk in de oven zetten en zijn ze tegelijk klaar. Ook heel handig dus.

Kant en klaar maaltijden die tóch gezond en lekker zijn

De kant en klaar maaltijden van de supermarkten daar zijn wij zelf niet zo weg van. Alleen de salades vind ik wel prima. Maar de verpakte maaltijden uit de supermarkt sla ik graag over, brrrr, smakeloos vind ik ze.

Daar hoef je echter bij de maaltijden van Uitgekookt nl niet bang voor te zijn.

Ze zijn super smaakvol en heel divers. Geen kleffe hap, geen waterige saus of wat dan ook. Nee, gewoon heerlijke maaltijden waarbij het water in je mond loopt als je het alleen al ruikt.

We hebben bij de tien maaltijden die we inmiddels uitgeprobeerd hebben één maaltijd gehad die wel een beetje extra zout kon gebruiken, maar dat was het.

Alle maaltijden zijn overigens niet alleen vers bereid, maar ook nog eens vrij van geur-, kleur én smaakstoffen. Een heel bewuste keuze dus als je een makkelijke maaltijd op tafel wilt zetten, maar wel graag gezond wilt eten.

uitgekookt maaltijden vers en kant en klaar review van de maaltijden

Bestellen van Uitgekookt nl zonder abonnement (of eerst alleen een proefpakket)

Het bestellen van de maaltijden bij Uitgekookt nl gaat heel simpel. De website werkt super easy en alle informatie is héél praktisch vindbaar.

Niet alleen de uit te kiezen maaltijden, maar ook de ingrediënten bijvoorbeeld. Daarnaast heb je een filtermenu (zie links) waarbij je eenvoudig kan filteren op bijvoorbeeld vlees en vis (of type vlees), wat voor keuken en welke ingrediënten wel/niet.

Wat ik zelf een groot voordeel vind is dat je geen abonnement hoeft af te sluiten. Je kan gewoon bestellen wanneer je wilt en dan het eten op de uitgekozen dag laten bezorgen.

Losse maaltijden bestel je hier

Wel een abonnement bij Uitgekookt nl afsluiten? Dat kan ook!

Je kán wel een abonnement op de Uitgekookt maaltijden afsluiten trouwens. Dus heb jij al eens een proefpakket van Uitgekookt nl geprobeerd en ben je helemaal om? Dan levert een abonnement op Uitgekookt nl wel een paar extra voordelen op.

Er zijn 3 abonnementsvormen:

Het budget abonnement

Voor een prijs van € 6,49 per maaltijd en een minimum van 4 maaltijden in de week kan je dit abonnement al afsluiten.

Optimaal gemak abonnement van Uitgekookt nl

Wil jij graag heel flexibel zijn in je abonnement? Dan kan je voor een prijs van € 6,99 per maaltijd een abonnement afsluiten. Dit kan al vanaf 3 maaltijden per week. Met dit abonnement ben je net wat flexibeler.

Je kan het stopzetten wanneer je wilt, pauzeren wanneer je wilt en je betaalt wekelijks. Daarnaast kan je zelfs de maaltijden ergens anders laten bezorgen als je op vakantie bent.

Het extra gezond abonnement

Uitgekookt nl maaltijden zijn al gezond, dat heb ik je in deze review al aangegeven. Maar wil je jezelf van nog meer gemakken voorzien dan kan je met het extra gezond abonnement ook wekelijks 1 kilo seizoensfruit mee laten leveren.

Hier kan je de abonnementen voor deze kant en klaar maaltijden vinden

Rudolph van Veen en Uitgekookt nl

Ook Rudolph van Veen heeft zijn naam verbonden aan de Uitgekookt nl maaltijden. De tv kok van Life and Cooking en 24Kitchen bedenkt wekelijks 2 verse kant en klaar maaltijden voor Uitgekookt nl.

Wil jij dus graag een Rudolph van Veentje of je bord? Dan hoef je hem maar in je winkelmandje te gooien 😉 .

Conclusie review Uitgekookt nl maaltijden

Wij zij met het hele gezin erg enthousiast over de maaltijden van Uitgekookt nl, dat lees je in deze review dan ook terug.

Ik heb overigens ook een nadeel en dat zijn de plastic bakjes. Ik begrijp best dat dit de makkelijkste (en misschien ook wel de beste) manier van bewaren en verwarmen is. Toch zou het Uitgekookt nl sieren als ze op het gebied van milieu en duurzaamheid zichzelf hierin nog verder zouden ontwikkelen.

Verder mogen het aantal bezorgmomenten wat mij betreft nog wel wat uitgebreid worden. Nu ben ik zelf bijna altijd aanwezig, maar het valt me op dat de bezorgkeuzes niet heel ruim zijn.

Op vrijdag kan je altijd wel laten bezorgen, maar zo vlak voor het weekend heb ik die Uitgekookt nl maaltijden nu net niet nodig. Zaterdag en zondag heb ik zelf wel tijd om te koken. Het is dan ook een beetje jammer dat je juist voor het bezorgen op maandag weer net een euro extra moet betalen.

Los van bovenstaande (kleine) nadelen zijn wij verder erg positief over de maaltijden van Uitgekookt nl. Met deze maaltijden heb ik het gevoel dat ik mijn kinderen -ondanks de drukte- nog steeds een gezonde èn lekkere maaltijd voor kan schotelen.

Ken je Uitgekookt nl nog niet, dan zou ik zeggen probeer eens een proefpakket!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven