Haarmascara gebruiken om je uitgroei weg te werken; zo werkt het

Ik snap dat jij je ook afvraagt of dat haarmascara nu eigenlijk wel werkt om de uitgroei in je haren te verdoezelen. Ik was er zelf eerlijk gezegd ook een beetje sceptisch over. Onlangs heb ik zelf een uitgroei poeder uitgeprobeerd en ik vertel je graag mijn ervaringen met deze haarmascara zodat je zelf kan beoordelen of je dit een keer wilt proberen.

aanbrengen uitgroei poeder

Uitgroei poeder: je uitgroei tijdelijk wegwerken met een haarmascara

Ik zal je eerst even kort vertellen wat haarmascara of uitgroei poeder nu eigenlijk is en wat je er mee kan doen.

Wat is haarmascara?

Een haarmascara – ook wel uitgroei poeder genoemd- is een substantie die in verschillende kleuren beschikbaar is en die je kan gebruiken om de uitgroei van je haar een beetje bij te werken. Op deze manier kan je je kappersbezoek nog een tijdje uitstellen.

Daarnaast is het erg handig als je net voordat je weg wilt gaan nog een paar grijze haren ontdekt. Even met het sponsje van de uitgroei poeder er overheen en klaar ben je!

Uitgroei poeder van een vaste substantie

Jaren geleden heb ik ook al eens een soort poeder geprobeerd met dit doel. Dat was alleen een échte poedervorm waardoor ik dat niet zo prettig vond werken. Moeilijk aan te brengen en al snel kwam er dan ook poeder in mijn gezicht. Niet fijn.

uitgroei poeder Imperio

Het aanbrengen van Imperio poeder

Met deze poeder van Imperio die ik nu heb getest op de uitgroei van mijn grijze haren en hier heb ik dit probleem niet. Het is dan ook geen losse poeder, maar een iets crèmige substantie waardoor je geen poeder los over je gezicht strooit.

Bij de haarmascara van Imperio zit een soort sponsje waarmee je deze crèmeachtige substantie kan aanbrengen. Deze zit heel handig onderin het potje en trek je zo naar beneden. Je wrijft even kort over het uitgroei poeder heen en ziet gelijk dat het sponsje de kleur opneemt.

Vervolgens kan je met het sponsje over je haren heengaan om de kleur aan te brengen.

Begin met een kleine beetje uitgroei poeder op het sponsje om in je haar aan te brengen. Je kan namelijk steeds een beetje bijdeppen als je wilt. En zo kan je het mooiste aanbrengen en doseren.

Gebruik van poeder ten opzichte van spray

Zoals aangegeven heb ik al vaker uitgroei poeder gebruikt maar ik heb ook wel eens haarmascara in de vorm van een spray geprobeerd. Dat vind ik persoonlijk niet fijn aanbrengen.

Om te beginnen is het vrij lastig om precies te werken. Druk je de knop van zo’n spray te hard in dan komt er gelijk heel veel op je haar. En als je de haargrens wilt bijwerken bij je voorhoofd is dat natuurlijk heel vervelend.

Bij het zachtjes indrukken van de sprayknop begon die haarmascara dan weer heel erg te lekken en had ik binnen no-time vieze vingers!

haarmascara aanbrengen

Voordelen van deze uitgroei poeder

Met de uitgroeipoeder van Imperio kan ik heel prettig doseren waardoor ik in ieder geval geen bruin voorhoofd met spetters krijg. Ik kom met het sponsje alleen maar op de plekken waar mijn grijze haren zitten om die voorzichtig bij te werken.

Verder voelt deze haarmascara heel prettig aan als deze op je haren zit. Er zitten geen harde stukken in mijn haar en er plakt niets. Ook voelen de delen die ik met het uitgroei poeder behandeld heb niet stroef aan. Ik kan gewoon mijn hand door mijn haar halen zonder iets te voelen. Heel prettig eigenlijk.

En zo kan ik dus mijn haren vlechten of op een staartje/knot doen zonder dat je de grijze haren ziet!

Tip voor als je de haarmascara heel precies wilt doseren

Zoals ik al aangaf is het werken met een sponsje heel prettig. Maar als je op vrij ‘kale’ stukken je haar wilt bijwerken is het sponsje misschien nog net wat te grof. Je kan dan heel prima een oogschaduw brush gebruiken die nog een stuk kleiner is dan het sponsje. Hiermee kan je nog preciezer werken en dat werkt bij mij bij de ‘inhammen’ het fijnste.

Het resultaat!

Ik wil je ook nog even graag het resultaat laten zien. Mijn dochter heeft haar best gedaan om het zo goed mogelijk op de foto te zetten. Op de bovenste foto heb ik nog niets gedaan en op de onderste foto heb ik een klein beetje uitgroei poeder aangebracht boven mijn slapen, waar de grijze haren zitten. En bij de inham.

uitgroei poeder gebruiken voor grijze haren
uitgroei poeder aanbrengen op haar

Zie je het verschil? Ik ben nog best een beetje zuinig geweest met het aanbrengen van de haarmascara omdat ik wil voorkomen dat het er onnatuurlijk uitziet, maar eigenlijk gaat het heel goed.

Grijze haren verdoezelen met uitgroei poeder

Mijn grijze haren verdwijnen als sneeuw voor de zon. Bij het aanbrengen op de haargrens doe ik dus wat voorzichtig, maar bovenop kan ik mijn haar steeds in een scheiding doen,en gewoon een beetje uitgroei poeder smeren. Hier komt het niet zo nauw en dat werkt natuurlijk super prettig.

Heel fijn om op deze manier het kappersbezoek en haren verven nog even te kunnen uitstellen.

Heb jij wel eens poeder gebruikt om zo je haar uitgroei een klein beetje bij te kleuren? En zo ja, ben je er tevreden over?

Wil je ook bij Imperio bestellen om dit uitgroei poeder uit te proberen? Of de Beauty Bundle met babyhaar stick en fixeerspray? Gebruik de code MAMS15 voor 15 % korting op de prijs!

1 gedachte over “Haarmascara gebruiken om je uitgroei weg te werken; zo werkt het”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven