15x de leukste uitjes in Flevoland

Alhoewel Flevoland nog maar een korte geschiedenis kent, is er wel degelijk van alles te doen. Leuke uitjes in Flevoland zijn dan ook prima te vinden. Wil je op stap in deze jonge provincie? Er zijn vele leuke uitjes te vinden in Flevoland, waaronder attractieparken, musea, zwembaden en nog veel meer. Lees dus maar snel verder!

We hebben bij elk uitje informatie toegevoegd over de Google reviews zodat je in één oogopslag kan zien hoe het uitje gewaardeerd wordt door alle andere bezoekers. Uiteraard hebben we ook de entreeprijs erbij gezet.

Zoek je dierentuin in Flevoland of speeltuinen in Flevoland dan vind je die uitgebreid in onze andere blogs:

leuke uitjes in Flevoland
Bron: Visit Flevoland

15x leuke uitjes in Flevoland

Hieronder vind je dus een een lijst met leuke uitjes om te doen in Flevoland samen met een vriendin, partner of met het hele gezin.

De vlindertuin van de Orchideeën Hoeve
Bron: Pantropica (voorheen Orchideeën Hoeve)

1. Pantropica (voorheen Orchideeën Hoeve) in Luttelgeest

Een binnen jungle waar je je ogen uitkijkt. Prachtig mooi en omdat het allemaal binnen is kan dit uitje in Flevoland met elk type weer.

Voer de mooie lorries, bewonder de gigantisch grote vlinders, doe mee met een workshop of lunch in de bloementuin. En de kinderen? Die vinden het prachtig om op ontdekkingstocht te gaan over de junglepaden met watervallen, loopbruggen en rotspartijen.

De Orchideeën Hoeve in Luttelgeest is voor iedereen prachtig mooi. Of je nu 4 of 99 bent. Dus misschien een leuk idee voor een uitje met de héle familie!

Score van de Pantropica op Google reviews is een 4.6 met ruim 14.000 reviews en een kaartje kost € 17,50 voor volwassenen en € 11 voor kinderen van 3 t/m 12 jaar.

leuke uitjes in Flevoland, waaronder Walibi

2. Walibi Holland in Biddinghuizen, een leuk uitje in Flevoland

Walibi Holland valt onder de grotere attractieparken van ons land en staat bekend om zijn vele achtbanen en andere sensationele attracties. Maar ook voor jongere kinderen (vanaf 6 jaar) is het park leuk.

Walibi is trouwens ook een echte aanrader om rondom Halloween naartoe te gaan, de Halloween Fright Nights zijn super gezellig. Let wel even op de leeftijden van de kinderen en de kaartjes die je koopt, overdag is voor de jonge kids en in de avond is het griezelen voor de oudere kinderen en volwassenen.

Welke achtbaan pak jij?

Score van Walibi Holland op Google reviews is een 4.4 met ruim 29.000 reviews en een kaartje aan de kassa kost € 42,50 vanaf 12 jaar oud en € 33,50 voor kinderen van 6 t/m 11, daaronder is de prijs € 21,75. Let op, bestel je je kaartje online dan ben je vaak iets goedkoper uit voor dit soort uitjes in Flevoland.

Aquamundo in Zeewolde
Bron: Center Parcs

3. Zwemmen in Aquamundo de Eemhof in Zeewolde

Bij Center Parcs weten ze hoe ze een subtropisch zwembad moeten aanleggen. En het leuke is dat je er ook gewoon een dagje heen kunt zonder dat je echt op Center Parcs in een vakantiehuisje moet zitten.

De Eemhof vind je in Zeewolde. Je kunt een dagticket kopen en naast het zwemplezier ook genieten van de Market Square met zijn shops en restaurants. En er zijn nog talloze andere activiteiten die je zou kunnen reserveren.

Score van Aquamundo Eemhof op Google reviews is een 4.2 met ruim 3000 reviews en een kaartje kost € 28,00 voor volwassenen en € 21,00 voor kinderen. Dit verschilt echter wel per periode.

Aviodrome in Lelystad

4. Luchtvaartmuseum Aviodrome in Lelystad

Aviodrome is hét museum voor iedereen die iets met vliegen heeft. Met meer dan 100 vliegtuigen. Kinderen kunnen hun Aviodrome-vliegbrevet halen. Ervaar luchtvaart in het 4D-filmtheater.

Maar kinderen kunnen zich ook uitleven op het springkussen of stap eens in een vliegsimulator. Veel te doen en te beleven voor jong en oud!

Score van een uitje in luchtvaartmuseum Aviodrome in Flevoland op Google reviews is een 4.5 met ruim 6.500 reviews en een kaartje kost aan de kassa € 18,95 voor volwassenen en € 16,95 voor kinderen vanaf 3 jaar.

Bron: Belevenissenbos Lelystad, fotograaf: Wierd Massink

5. Belevenissenbos in Lelystad

Het grootste speelbos van Nederland: welk kind vindt dat nou niet heerlijk? Je kunt er spelen in de toestellen, er is veel water en er zijn tientallen speelaanleidingen. Het speelterrein is geschikt voor kinderen vanaf zes jaar.

Er is geen begeleiding, dus kinderen spelen op eigen risico (onder jouw eigen toezicht dus). Honden mogen alleen bij de ingang op het hondenveld komen, maar niet mee het Belevenissenbos verder in.

Score van het Belevenissenbos op Google reviews is een 4.7 met ruim 883 reviews en de entree is gratis. Wil je het bos steunen? Dan zijn ze al blij met een donatie van € 1,00 voor het onderhoud.

6. Batavialand in Lelystad, een van de leuke uitjes in Flevoland

Batavialand in Lelystad heeft een werf en een museum. Er zijn wisselende en vaste tentoonstellingen en er is veel te beleven.

Maar vergeet ook zeker het prachtige VOC-schip niet, die je kunt bezoeken. Het is een replica van het 17e-eeuwse VOC-schip Batavia. Tijd over? Naast Batavialand ligt Bataviastad (Fashion Outlet) waar je even heerlijk kunt shoppen…

Score van Batavialand op Google reviews is een 4.3 met ruim 1.400 reviews en een kaartje kost € 16,00 voor volwassenen en € 8,50 voor kinderen vanaf 4 jaar.

Bron: Museum Schokland

7. Museum Schokland in Schokland

Laat je meevoeren door de geschiedenis van Schokland. Ontdek het voormalige eiland in de Zuiderzee en beleef van alles, zowel binnen als buiten.

Kinderen kunnen aan de slag als archeoloog of dijkbouwer. Er is een interactieve zandbak en daar kan je zo maar je eigen landschap bouwen. Buiten kunnen kinderen heerlijk spelen of op expeditie gaan. 

Score van Museum Schokland op Google reviews is een 4.3 met ruim 1100 reviews en een kaartje kost € 8,00 voor volwassenen en € 5,00 voor kinderen vanaf 6 jaar.

suppen en kanoën bij Netl
Bron: Netl
modderglijbaan bij Netl
Bron: Netl

8. Netl in Kraggenburg: een heerlijk speel en natuur uitje in Flevoland

De Wildste Tuin vind je in Netl. Het is een wirwar van strandjes, bamboejungle, olifantenpaadjes en eilandjes. Heerlijk spelen dus. Er is ook een obstacle parcours. Of maak het nog leuker en blijf meteen slapen…

Score van de Wildste tuin Netl op Google reviews is een 4.4 met ruim 536 reviews. Van oktober t/m april is toegang gratis. Van 1 mei t/m 15 september betaal je € 7,50 voor volwassenen en kinderen, behalve op ma t/m do dan is het gratis.

Dierenpark Almere Jungle
Bron: Almere Jungle

9. Een van de leuke uitjes in Flevoland: Almere Jungle

Dierenpark Almere Jungle is oorspronkelijk een opvang voor exotische huisdieren. Om kennis te delen over de dieren is het ondertussen uitgegroeid tot een dierenpark, waar de dieren in hun natuurlijke omgeving kunnen verblijven.

Zo kunnen bezoekers zien wat de dieren werkelijk nodig hebben en dus bij lange na niet altijd geschikt zijn als huisdier. Er is ook een Jungle Café en een botanische tuin en je kan hier leuke kinderfeestjes organiseren.

Score van Dierenpark Almere Jungle op Google reviews is een 4.5 met ruim 2.650 reviews en een kaartje kost € 9,95 voor volwassenen en kinderen. Bestel je de tickets online betaal je ietsjes minder.

Rondleiding Stichting AAP
Bron: Stichting AAP

10. Apeneilanden van Stichting AAP in Almere

Stichting Aap is ook een opvang. Oorspronkelijk van apen, maar ook andere dieren vinden ondertussen hun weg naar deze stichting.

Je kunt de dieren bezoeken onder begeleiding van een gids of loop zelf een rondje over het terrein. Je vindt AAP op de Kemphaan in Almere.

Score van stichting AAP op Google reviews is een 4.6 met ruim 439 reviews en een rondleiding is gratis. Je moet je wel aanmelden van te voren.

Nationaal Park Nieuw Land
Bron: Nationaal Park Nieuw Land

11. Nationaal Park Nieuw Land, Oostvaardersplassen (Almere)

Lopen over de bodem van de voormalige Zuiderzee…zo zou je het toch een beetje kunnen noemen. Dit park is het jongste nationale park van ons land en wereldwijd zelfs het grootste park door mensen gemaakt…

Je kunt op stap met een gids die van alles vertelt over het gebied en zo leer je ook meteen de geschiedenis en de oorspronkelijke plannen kennen van het gebied.

Gelukkig gingen die niet door, anders hadden er fabrieken gestaan in plaats van dat er dieren rondlopen. Er worden ook speciale activiteiten voor kinderen georganiseerd.

Score van Nationaal Park Nieuw Land op Google reviews is een 4.4 met ruim 135 reviews en toegang is gratis.

Klimbos Fun Forest in Almere
Bron: Klimbos Fun Forest

12. Klimbos Fun Forest; ook een leuk uitje in Flevoland

Fun Forest heeft ook in Almere een klimpark. Het park staat bekend als hét zipline park van ons land en mag dan ook niet ontbreken bij de leuke uitjes in Flevoland. Met 8 routes heb je genoeg te kiezen, op verschillende niveaus. Voor kinderen zijn er eveneens routes te vinden.

Je mag deze (twee) routes in als je minimaal 110 cm lang bent. En dan mag je twee uur lang klimmen. Ouders kunnen meelopen onder de routes door. Overigens zijn deze routes ook fijn voor mensen die nog een beetje bang zijn voor het ‘echte’ werk…

Score van Fun Forest Almere op Google reviews is een 4.5 met ruim 500 reviews en een kaartje kost € 24,95 voor volwassenen en € 22,95 voor kinderen vanaf 130 cm en €17.95 vanaf 110 cm.

het waterloopbos als leuk uitje in Flevoland
Bron: Waterloopbos

13. Waterloopbos in Marknesse

Rijksmonument Waterloopbos is een prachtig polderbos waar je een historisch openlucht laboratorium vindt.

Hier werd onderzocht hoe de Deltawerken moesten werken en andere waterwerken. Het is onderdeel van Natuurmonumenten, maar het gebied is vrij toegankelijk als het licht is.

Volg de gemarkeerde wandelroutes om de ruïnes van deze modelwaterwerken te zien. Er is ook een route van OERRR. Deze is dus gericht op kinderen.

Score van het Waterloopbos op Google reviews is een 4.5 met ruim 633 reviews en de toegang is gratis.

Het grote Kabouterbos in Flevoland, een leuk uitje met kinderen
Bron: Het Grote Kabouterbos

14. Het Grote Kabouterbos in Dronten

Het Grote Kabouterbos is een pannenkoekenhuis én speelpark waarbij kabouters centraal staan. Het valt ook onder de leukste speeltuinen van Flevoland. Tussen de bomen vind je kabouterhuisjes en kan je op allerlei toestellen spelen. Maar ook in het restaurant is van alles te beleven, zoals de kabouterband laten spelen.

En dan is er nog het kabouterpad. Spelen en pannenkoeken eten wordt wel heel leuk zo.

Score van het Grote Kabouterbos op Google reviews is een 4.4 met ruim 1200 reviews en de toegang is gratis mits je een consumptie neemt. Wil je het kabouterpad lopen kost dit €6,50 per kind.

De Fun Zone in Dronten
Bron: Fun Zone

15. Fun Zone in Dronten

Een heerlijk grote indoorspeeltuin met speelpleinen met leuke attracties en spellen. Elk plein heeft een eigen thema. Met ballenkanon, trampolines, snowglider, een peuterplein, klimvulkaan, een bouwplein en nog veel meer leuks. En de ouders? Die mogen gratis mee naar Fun Zone in Dronten.

Score van de Fun Zone in Dronten op Google reviews is een 4.0 met ruim 840 reviews en een kaartje kost €10.50 voor kinderen van 4 t/m 12 jaar en €7,50 voor 1 t/m 3 jaar.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven