De leukste uitjes in Drenthe

Drenthe is een prachtige provincie om op vakantie te gaan. Maar uiteraard ook om te wonen. Natuurlijk wil je dan ook weleens op stap in Drenthe. Ben je dus op zoek naar leuke uitjes in Drenthe? Nu, zijn dat er héél véél. Wij hebben 14 prachtige uitjes in Drenthe geselecteerd voor jou. 

We hebben bij elk uitje in Drenthe informatie toegevoegd over de Google reviews zodat je in één oogopslag kan zien hoe het uitje gewaardeerd wordt door alle andere bezoekers. Uiteraard hebben we ook de kosten erbij gezet.

Zoek je een dierentuin in Drenthe of speeltuinen in Drenthe dan vind je die uitgebreid in onze andere blogs:

uitjes in Drenthe

14 prachtige uitjes in Drenthe

Wildlands Adventure Zoo in Emmen

De prachtige dierentuin in Emmen laat je kennis maken met heel veel dieren van over de hele wereld. Ontdek per boot of lopend de jungle. Bewonder de prachtige bewoners, zoals neushoorns, olifanten en giraffen. Je kunt op poolexpeditie en kijken bij de zeeleeuwenpresenstatie en er is nog veel meer te beleven in Emmens dierentuin. 

Score van Wildlands Adventure Zoo in Emmen op Google reviews is een 4.3 met ruim 27.000 reviews en een kaartje kost €29,95 voor volwassenen en €25,95 voor kinderen van 3 t/m 9 jaar.

Plopsa Indoor Coevorden

Er is zoveel te doen bij Plopsa Indoor! Er is bijvoorbeeld de Bumba Show, De Klimberg, De Wickiebaan en je kunt Bumba en Bumbalu ontmoeten. Het park is deels overdekt en je vindt hier allerlei attracties die gericht zijn op Studio 100-personages. Voor de jongsten een heerlijk uitje in Drenthe.

Score van Plopsa Indoor Coevorden op Google reviews is een 3.7 met ruim 3500 reviews en een kaartje kost €27,50 voor personen boven de 1 meter en €13,50 voor personen tussen de 85 en 99 cm. Onder de 85 is gratis. Kinderen worden opgemeten met schoenen aan.

Drouwenerzand Attractiepark in Drouwen

Drouwenerzand is zowel een attractiepark als vakantiepark. Dus combineer eventueel je vakantie met dit uitje! Het attractiepark heeft attracties voor het hele gezin. Je vindt hier de Hunebed8baan en andere ‘enge’ attracties.

Maar ook hele leuke voor de kleinere kinderen, zoals een dierenmolen of het treintje. En uiteraard gewoon een heerlijke speel- en kliederplek. Een leuk attractiepark voor een leuke prijs! Zeker omdat de prijs all inclusive is.

Score van Drouwenerzand Attractiepark in Drouwen op Google reviews is een 4.4 met ruim 8000 reviews en een kaartje kost €18,50 voor 3 jaar en ouder. In de zomerperiode is de prijs hoger.

Boomkroonpad en het Lorkenspeelbos in Drouwen

Bij Buitencentrum Boomkroonpad kan je lopend en fietsend de omgeving gaan verkennen. Of je maakt natuurlijk de wandeling over het Boomkroonpad. Dit pad loopt hoog langs de toppen van de bomen, waardoor je op een heel andere manier naar het bos kunt kijken.

Echt een leuke beleving voor iedereen. Naast het Boomkroonpad kan je heerlijk spelen, hutten bouwen en aan de touwen slingeren in het Lorkenspeelbos. Dus leuk om te combineren met het Boomkroonpad.

Score van Buitencentrum Boomkroonpad in Drouwen op Google reviews is een 4.2 met ruim 4000 reviews en een kaartje voor het boomkroonpad kost €4 voor volwassenen en €2 voor kinderen t/m 12 jaar.

The Nature Game in Spier

Een magisch tabletgame in de natuur van Drenthe, dat is The Nature Game. Het spel is te spelen bij Nationaal Park Dwingelderveld. Met de tabletgame ontdek je dingen die gewone wandelaars niet meekrijgen.

Je loopt over een schatkaart en met de kompas weet je precies hoe je lopen moet. Je komt langs filmpjes, raadsels en interactieve spellen. Het spel kan je alleen op die plek beleven. Leuk voor het hele gezin, voor kinderen vanaf 8 jaar.

Score van The Nature Game in Spier op Google reviews is een 4.8 met 25 reviews en een tablet huur je voor €19,50.

Drents Museum in Assen

Het Drents Museum in Assen vertelt je over de prehistorie van de provincie. Zo vind je hier bijvoorbeeld veenlijken. Er zijn vondsten uit de trechterbekercultuur. Maar er is ook figuratieve kunst of wat dacht je van Het Grootste Poppenhuis van Nederland?

En voor de kinderen? Ook daar is aan gedacht. Zo zijn er ook Familieroutes vol kijk-, spel-, doe-, en denkopdrachten voor jong en oud.

Score van Drents Museum in Assen op Google reviews is een 4.5 met ruim 4400 reviews en een kaartje kost €15 voor volwassenen en kinderen t/m 17 jaar zijn gratis.

Hunebedden en het Hunebedcentrum in Borger

Hunebedden horen bij Drenthe. Je kunt dus het Hunebedden bezoeken ook eigenlijk niet overslaan als je Drenthe bezoekt. Meer leren over de hunebedden doe je bij het Hunebedcentrum in Borger. Er is een expositie.

Ontdek het Oertijdpark (op het buitenterrein ga je terug naar de Oertijd) en het grootste hunebed van Nederland vind je op steenworp afstand. Die laatste is overigens ook te bezoeken zonder een kaartje voor het Hunebedcentrum.

Score van Hunebedcentrum in Borger op Google reviews is een 4.1 met ruim 4000 reviews en een kaartje kost €14,50 voor volwassenen en €7,50 voor kinderen van 4 t/m 11 jaar.

Museum De Proefkolonie in Frederiksoord

De Proefkolonie hoort bij Stichting Koloniecentrum en je gaat hier 200 jaar terug in de tijd. Je treedt in de voetsporen van de eerste kolonisten. Je maakt een tijdreis door 3 ruimtes.

Maar ook buiten het museum is hier de historie te proeven, wat een mooie aanvulling is op het museum zelf. Het interactieve museum laat ook jonge gasten op een leuke manier kennis maken met het kolonieleven.

Score van Museum De Proefkolonie in Frederiksoord op Google reviews is een 4.5 met ruim 1100 reviews en een kaartje kost €11 voor volwassenen en €5,50 voor kinderen van 5 t/m 12 jaar.

Gevangenismuseum Veenhuizen

Het Nationaal Gevangenismuseum in Veenhuizen is een leuk uitje in Drenthe. Ook al klinkt dat misschien wat raar als we het over de gevangenis hebben. Je maakt mee hoe het is om eenzaam in een cel te verblijven of juist met veel mensen in een zaal. Er zijn tentoonstellingen en verschillende activiteiten. 

Voor kinderen zijn er ook speurtochten door het hele museum heen wat ervoor zorgt dat het nog interessanter voor ze wordt.

Score van Gevangenismuseum Veenhuizen op Google reviews is een 4.4 met ruim 5000 reviews en een kaartje kost €12,50 voor volwassenen en €7,50 voor kinderen van 5 t/m 12 jaar.

Openluchtmuseum Veenpark

Verhalen van het veen vind je in het openluchtmuseum Veenpark in Barger-Compascuum. Er is een turfafgraving (de enige die nog is overgebleven), er is een speurtocht door het dorp Bargermond, je beleeft hoe het leven er rond 1920 uitzag en je kunt zowel met de boot als met de trein mee.

Score van Openluchtmuseum Veenpark op Google reviews is een 4.2 met ruim 2400 reviews en een kaartje kost €18 vanaf 12 jaar en €14,50 voor kinderen van 5 t/m 11 jaar.

Museumdorp Orvelte

Even geen park of museum, maar een echt dorp als uitje. Orvelte is een monumentendorp met een uniek Drents karakter. Het is een eeuwenoud esdorp, want het bestaat al sinds de 10e eeuw! Bezoek het dorp en ontdek het verhaal van hét Oerdorp.

Er zijn 7 gratis bezienswaardigheden, er zijn betaalde attracties (zoals het Jan Kruis Museum of de Paardentram) en verder vind je er volop leuke winkeltjes en kan je op 3 plekken bij de horeca terecht. Of je blijft zelfs een nachtje slapen!

Score van Museumdorp Orvelte op Google reviews is een 4.2 met ruim 1300 reviews.

Kabouterland in Exloo

Met de jongsten op stap in Drenthe? Dan moet je echt even naar Exloo toe, waar het Kabouterland te vinden is. Beleef een prachtige dag tussen kabouters, trollen en dieren. Met leuke speeltuintjes, zowel binnen als buiten. 

Score van Kabouterland in Exloo op Google reviews is een 4.5 met ruim 1700 reviews en een kaartje kost €11 vanaf 2 jaar. Er is ook een combiticket te krijgen voor Kabouterland en Wonderwereld.

Vogel- en dierenpark in Ruinen

Het Vogel- en dierenpark in Ruinen geeft onderdak aan unieke populaire weide- en waadvogels uit Nederland. Verder vind je hier prairiehondjes, driekleureekhoorns en andere soorten eekhoorns. Ook zijn er Drentse heideschapen, varkens en Shetlanders. 

Score van Vogel- en dierenpark in Ruinen op Google reviews is een 4.2 met bijna 300 reviews en een kaartje kost €9 voor volwassenen en €7,50 voor kinderen van 3 t/m 12 jaar.

Sprookjeshof in Zuidlaren

Ontdek een bijzondere sprookjeswereld in Zuidlaren, genaamd Sprookjeshof. Maar liefst 25 sprookjes nemen je mee op reis door het speelpark. Er is een Indoor Speelparadijs, een kinderboerderij, het Sprookjestheater en bijvoorbeeld midgetgolf.

Maar uiteraard is er ook buiten een prachtige speeltuin, zodat er bij ieder weertype volop gespeeld kan worden. En niet alleen de kinderen zullen zich hier vermaken, want wie houdt er nu niet van sprookjes? 

Score van Sprookjeshof in Zuidlaren op Google reviews is een 4.2 met ruim 1300 reviews en een kaartje kost €12,50 voor 4 jaar en ouder en €7,50 voor kinderen van 2 en 3 jaar.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven