De leukste uitjes in Gelderland

Soms wil je gewoon er even lekker op uit. En dan is het fijn om leuke uitjes in Gelderland bij de hand te hebben als je hier woont of op vakantie bent. Wat kan je allemaal doen in deze prachtige provincie als je met de kinderen een leuke dag wilt beleven? Lees dan maar snel verder, want de 15 leukste uitjes in Gelderland vind je hieronder!

We hebben bij elk uitje in Gelderland informatie toegevoegd over de Google reviews zodat je in één oogopslag kan zien hoe het uitje gewaardeerd wordt door alle andere bezoekers. Uiteraard hebben we ook de entreeprijs erbij gezet.

Zoek je een dierentuin in Gelderland of speeltuinen in Gelderland dan vind je die uitgebreid in onze andere blogs:

uitjes in gelderland

15x leukste uitjes in Gelderland

Burgers Zoo in Arnhem

Burgers Zoo is een prachtige dierentuin waar je eigenlijk ogen en oren tekort komt en 1 dag simpelweg te kort is… Loop op je gemak langs de dieren in het park, waan je in de tropen bij het overdekte Burgers Bush of bezoek de ernaast gelegen Burgers Desert. Of kijk je ogen uit bij Burgers’ Ocean.

En dan hebben we het nog niet gehad over de Safari, de Mangrove, de Rimba en vergeet ook de grote speeltuin niet! Doordat er ook binnen van alles te zien en beleven is, kan je eigenlijk bij ieder weertype genieten van dit mooie park.

Score van Burgers Zoo in Arnhem op Google reviews is een 4.6 met ruim 34.000 reviews en een kaartje kost €28 voor volwassenen en €25,50 voor kinderen van 4 t/m 9 jaar.

Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem

Terug in de tijd in het Nederlands Openluchtmuseum. Zie hoe vroeger de boeren leefden en wandel door hun huizen heen. Bekijk het Zaanse Stadje of stap in de oude tram. Je vindt hier de geschiedenis van het gewone leven van vroeger en daarmee is het een uniek gebied waar je heerlijk doorheen kunt wandelen en genieten.

Met op verschillende plekken horeca, zodat ook dat wel goed zit. En de kinderen? Voor hen is er ook van alles te zien en te beleven. 

Score van Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem op Google reviews is een 4.6 met ruim 17.000 reviews en een kaartje kost €18 voor volwassenen en €14 voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. In het weekend, op feestdagen en tijdens de vakantie gelden andere prijzen.

Nederlands Watermuseum in Arnhem

Ook in Arnhem vind je het Nederlands Watermuseum. Je vindt hier van alles wat met water te maken heeft. Het gaat bijvoorbeeld over drinkwater, waterzuivering en waterhuishouding.

Het museum is interactief en behoorlijk op kinderen gericht. Er is ook een speurtocht. Het museum is niet heel groot, maar wel geschikt voor een korter uitje in Gelderland (of combineer het met een bezoekje aan Arnhem zelf). 

Score van Burgers Zoo in Arnhem op Google reviews is een 4.1 met ruim 1100 reviews en een kaartje kost €11,50 voor volwassenen en kinderen vanaf 13 jaar en €8,50 voor kinderen van 4 t/m 12 jaar.

Het Land van Jan Klaassen in Braamt

Kinderpretpark Jan Klaassen in Braamt is een reis door je fantasie… Je vindt hier een buitenpretpark met een kabouterdorp, turboglijbaan, waterspeeltuin, springkussens, spookhuis en zo kunnen we nog wel even doorgaan want je vindt hier meer dan 60 speeltoestellen.

Dan is er ook nog een binnenspeeltuin en het poppentheater. En als je wilt kan je hier zelfs overnachten op de kindercamping.

Score van Burgers Zoo in Arnhem op Google reviews is een 4.4 met ruim 1600 reviews en een kaartje kost €13,50 voor personen van 2 t/m 64 jaar. Voor 65+ is de entree €11,50.

Klimbos Harderwijk

Op de Veluwe vind je Klimbos Harderwijk. Er is een oneindig lang klimparcours waarbij je zelf de route kunt bepalen! Er is de Rollercoaster Zipline en je kunt ook duo-ziplinen. Of wat dacht je van een vrije val van 16 meter… Geschikt voor iedereen vanaf 1.20 meter en lichter dan 120 kg. 

Score van Klimbos Harderwijk op Google reviews is een 4.4 met ruim 270 reviews en klimmen kan vanaf €22,50.

Familiepretpark Julianatoren in Apeldoorn

Een uitje in Gelderland voor kinderen tot 10 jaar? Dan moet je bij Julianatoren zijn!  Een echt pretpark maar dan wel voor de jonge kinderen. Met meer dan 60 attracties en shows voor kinderen t/m 10 jaar. Durven die bengels van jou in de Texas Twister of De Hoge Hoed? Ze mogen snuffelen aan het Brandweerman zijn. Of kunnen heerlijk springen op het grote springkussen. Er is van alles te beleven, zowel voor de stoere waaghalzen als de kinderen die het liever iets minder eng maken.

Score van Familiepretpark Julianatoren in Apeldoorn op Google reviews is een 4.2 met ruim 7500 reviews en een kaartje kost €29,50 voor personen vanaf 2 jaar, echter wanneer je ruim van te voren online tickets bestelt krijg je behoorlijk wat korting.

Apenheul in Apeldoorn

Tussen de apen lopen en er zelfs één op je schouder krijgen… Hier lopen sommige aapjes gewoon tussen het publiek en is het maar de vraag wie nu wie bekijkt. In het park leven meer dan 35 soorten apen en een aantal daarvan mogen dus loslopen in een afgezet gebied. Dat maakt Apenheul meteen heel uniek. Apenheul organiseert regelmatig extra activiteiten. 

Score van Apenheul in Apeldoorn op Google reviews is een 4.4 met ruim 17.000 reviews en een kaartje kost €27,50 voor volwassenen en kinderen vanaf 13 jaar en €25 voor kinderen van 3 t/m 12 jaar.

De Spelerij & Uitvinderij in Dieren

Een bijzondere speelplek vind je in Dieren: De Spelerij & Uitvinderij. De Spelerij is een doe-, samenwerk- en verwondertuin waar je samen met anderen de toestellen in beweging zet. Heerlijk spelen, maar wel anders dan anders.

Bij de Uitvinderij kom je in een enorme werkplaats waar je je eigen kunstwerk kunt maken. Wil je alleen spelen in de Spelerij dan kan dat ook. Wil je naar beide, dan koop je een combiticket. 

Score van De Spelerij & Uitvinderij in Dieren op Google reviews is een 4.5 met ruim 800 reviews en een kaartje kost €19,50 voor iedereen van 4 t/m 100 jaar. Alleen buitenspelen? Dan kost een ticket €14,50.

Dolfinarium in Harderwijk

Zeehonden spotten? Dat doe je bij Dolfinarium in Harderwijk. Dit is het grootste zeezoogdierenpark van Europa. Geniet van de zeezoogdieren of ga lekker spelen in de speeltuinen. Of bezoek de dolfijnenvoorstelling. En kom alles te weten over de prachtige zeezoogdieren en hun leefwijze.

Score van Dolfinarium in Harderwijk op Google reviews is een 4.1 met ruim 14.000 reviews en een kaartje kost €29 voor volwassenen en kinderen vanaf 3, online zijn de tickets goedkoper!

Avonturenpark Schateiland in Zeumeren

Avonturenpark Schateiland neemt de kinderen mee op avontuur met Zack en Zara. Met Piraat Gelddukaat verken je het hele eiland… Beleef allerlei avonturen in het speelkasteel, ga goud zoeken, neem buiten plaats in de jeeps, er is een schattenjacht en er is bijvoorbeeld ook een escape room.

Kortom: een heerlijk uitje in Gelderland voor de kids.

Score van Avonturenpark Schateiland in Zeumeren op Google reviews is een 4.1 met ruim 1700 reviews en een kaartje kost €4 vanaf 13 jaar, €12 voor kinderen van 4 t/m 12 jaar doordeweeks en €13 in weekenden.

MuZIEum in Nijmegen

Ervaar het leven van een slechtziend persoon in het MuZiEum. Ervaar de wereld zoals mensen doen die niet (goed) zien. Hoe is het als alles pikkedonker is? Doe de Expeditie Ribbelroute, een expeditie door Arnhem (vanaf 13 jaar).

Dit ervaringsmuseum laat je kennis maken met een heel andere wereld en wat er allemaal juist wél kan als je niks ziet. De donkerbeleving is geschikt vanaf 8 jaar. 

Score van MuZIEum in Nijmegen op Google reviews is een 4.7 met ruim 900 reviews en een kaartje kost €19,75 voor volwassenen en kinderen vanaf 13 jaar en €14,75 voor kinderen vanaf 8 jaar.

Oude Ambachten en Speelgoed Museum in Terschuur

Maak kennis met 160 verschillende ambachten! In het Oude Ambachten en Speelgoed Museum vind je ook nog eens bijzonder en antiek speelgoed. Er zijn speurtochten voor de kinderen en genoeg speelruimte. Het museum is daarmee voor iedere leeftijd een geslaagd dagje weg in Gelderland.

Score van Oude Ambachten en Speelgoed Museum in Terschuur op Google reviews is een 4.5 met ruim 1700 reviews en een kaartje kost €13,50 voor volwassenen en kinderen vanaf 15 jaar en €8,95 voor kinderen van 5 t/m 14 jaar.

Speelparadijs Ballorig in Hattem, Arnhem of Zutphen.

Even geen mooi weer, maar wil je wel graag uit in Gelderland? Dan is een speelparadijs natuurlijk een prima optie. In Hattem, Arnhem en Zutphen kan je terecht bij een Ballorig indoor speelparadijs.

Ballorig staat voor uren speelplezier. Lekker klimmen, glijden, rennen en even bijkomen bij een lekker glas limonade of een bakje patat… 

Score van Ballorig in Hatten, Arnhem en Zutphen op Google reviews heeft een gemiddelde van 4.0 met ruim 1000 reviews bij elkaar en een kaartje kost €9,95 voor kinderen van 1 t/m 12 jaar. Volwassenen gratis.

Avonturenbos Stekkenberg in Groesbeek

Lekker buiten spelen in Groesbeek, waar je Avonturenbos Stekkenberg vindt. Het bos bevat onder andere een smokkelpad, een half ondergrondse hut, een boomzweefpad en een boomhut. Natuurlijk ook gewoon allerlei toestellen waar je lekker in kunt klauteren. Alles is gemaakt van hout uit het bos!

Score van Avonturenbos Stekkenberg in Groesbeek op Google reviews is een 4.6 met ruim 300 reviews en het speelbos is gratis te bezoeken.

Megapret in Lievelde

Megapret in Lievelde zegt de leukste speeltuin van Gelderland te zijn. Het is dan ook een waar speelparadijs waar de kinderen zich de hele dag wel kunnen vermaken. Er is zowel een binnen- als een buitenspeeltuin, er is midgetgolf en er is een waterspeeltuin.

De binnenspeeltuin is 1500 m2 groot en buiten zelfs 20.000 m2. Dus er is volop ruimte om heerlijk te spelen, klauteren en klimmen. En in de waterspeeltuin? Hier vinden de kids ruim 25 spuitende fonteinen en kanonnen. 

Score van Megapret in Lievelde op Google reviews is een 4.4 met ruim 900 reviews en een kaartje kost €4 voor volwassenen en kinderen vanaf 16 jaar en €8,25 voor kinderen van 1 t/m 15 jaar.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven