De leukste uitjes in Groningen

Uitjes in Groningen vinden? Dat doe je gewoon hier. Of je nu zelf in Groningen woont of er op vakantie bent: je kunt hier heel veel vinden om lekker op stap te gaan. Ook met kinderen. Al zin gekregen in een gezellig uitje in Groningen? Wij helpen je graag op weg.

We hebben bij elk uitje in Groningen informatie toegevoegd over de Google reviews zodat je in één oogopslag kan zien hoe het uitje gewaardeerd wordt door alle andere bezoekers. Uiteraard hebben we ook de ticketprijs erbij gezet.

Zoek je een dierentuin in Groningen of speeltuinen in Groningen dan vind je die uitgebreid in onze andere blogs:

uitjes in Groningen

Uitjes in Groningen: 15x de leukste dagjes weg met kinderen

Martinitoren in Groningen

De hoge Martinitoren zal je direct opvallen als je naar Groningen toe komt. D’Olle Grieze, zoals de Groningers hem liefdevol noemen, staat bij de Grote Markt en is al eeuwen oud. Je kunt de toren beklimmen tot achter de klokken en genieten van een machtig uitzicht over de stad.

Dit is eigenlijk wel een echte must-have als het gaat om uitjes in Groningen, dit moet je een keer gedaan hebben.

Score van Martinitoren in Groningen op Google reviews is een 4.5 met ruim 2700 reviews en een kaartje kost €6 voor volwassenen (13+), €4 voor kinderen van 4 t/m 12 jaar.

OERRR Kardinge in Groningen: een vrij toegankelijk uitje in Groningen

Speelnatuur voor de kids van Natuurmonumenten: dat vind je bij OERRR Kardinge aan het Koerspad in Groningen. Geschikt voor het hele gezin! Kliederen met modder, spelen met water en gewoon lekker je gang mogen gaan: welk kind wil dat nou niet?

Naast water en zand vind je er stapstenen, wilde bloemen, een waterpomp en nou ja, gewoon, lekker speelnatuur dus.

Score van natuurspeeltuin OERRR Kardinge in Groningen op Google reviews is een 4.5 met 75 reviews en is volledig gratis én toegankelijk voor kinderen met een beperking.

DoeZoo in Leens

DoeZoo in Leens is niet zomaar een plek om dieren te zien, maar je kunt er ook van alles ontdekken en doen. Nieuw is de insectenspeeltuin (2022) en wilde dieren golfbaan. Je kunt diverse dieren van dichtbij bekijken, voelen en zelfs vasthouden. En voeren.

Tijdens vakanties worden er extra activiteiten georganiseerd. Er is ook genoeg ruimte om naast het genieten van de dieren gewoon even lekker te spelen. DoeZoo en Het Zeehondencentrum kan je ook beide bezoeken met een combiticket.

Score van DoeZoo in Leens op Google reviews is een 4.4 met ruim 1100 reviews en een kaartje kost €9,40 voor volwassenen en kinderen vanaf 3 jaar.

Zeehondencentrum in Pieterburen

Je hebt vast al weleens gehoord van het zeehondencentrum in Pieterburen. Maar weet je ook dat je hier heen kunt? Tijdens je bezoek leer je van alles wat met de zeehonden te maken heeft en over hun leefgebied. Een van de leukste en leerzaamste uitjes in Groningen.

Je kunt van dichtbij zien wat het werk op de opvang inhoudt. Kinderen kunnen achter het centrum spelen in de Waddenzee in het klein. Het is de Waddentuin en -speelplaats. Hier is de Waddenzee dus in het klein nagemaakt.

Er zijn ook diverse andere activiteiten te boeken vanuit het zeehondencentrum, bijvoorbeeld boottochten, zeehonden vrijlaten en een rondleiding achter de schermen.

Score van Zeehondencentrum in Pieterburen op Google reviews is een 4.4 met ruim 3200 reviews en een kaartje kost €10,50 voor volwassenen en €8,50 voor kinderen van 3 t/m 12 jaar.

Museum Klooster Ter Apel

In Ter Apel kan je een bezoek brengen aan het oude klooster, wat nu een museum is. Hier woonden monniken en hoe zij leefden kan je hier nu bewonderen. Je kunt als monnik op de foto, rondkijken in de eetzaal, de kruidentuin en in de slaapkamers.

En buiten, in het Kloosterbos, mag je lekker spelen. In het museum zijn er (wisselende) tentoonstellingen over diverse onderwerpen, zoals Russische iconen maar bijvoorbeeld ook over kunst van de WaddenKunstKring.

Score van Museum Klooster Ter Apel op Google reviews is een 4.4 met ruim 700 reviews en een kaartje kost €9,50 voor volwassenen, €5,50 voor jongeren van 13 t/m 17 jaar voor en €4,50 kinderen van 4 t/m 12 jaar.

Dinopark Tenaxx in Wedde

Dino’s en kinderen: het blijft een gouden combinatie. De prehistorische dieren spreken nu eenmaal tot hun verbeelding. Hoe mooi als je dan ook nog eens oog-in-oog staat met zo’n gigantisch dier. In Wedde kan het in het Dinopark Tenaxx.

Meer dan twintig dinosaurussen staan er op het terrein. Er is ook een tentoonstelling van replica’s, dinosaurusskeletten en ok schedels van dino’s. En dan is er ook nog Circus Saurus.

Score van Dinopark Tenaxx in Wedde op Google reviews is een 4.2 met ruim 1900 reviews en een kaartje kost €10,95 voor iedereen boven de 1 jaar. Let op: buiten de zomer alleen in weekenden open.

Adventurepark Waddenfun in Wehe-den Hoorn

Klimmen op je eigen niveau, vanaf vier jaar. En als opa of oma van dik in de tachtig ook nog mee wil: helemaal prima! Adventurepark Waddenfun is het grootste indoor klimpark van ons land.

45 bruggen en meer dan 300 meter aan ziplines: klinkt goed, nietwaar? Je krijgt eerst uitleg door een instructeur en daarna mag je twee uur lang zelf klimmen waarbij je op 2 meter kunt blijven of durf jij te stijgen tot 4,5 of zelfs 8 meter hoogte?

Score van Adventurepark Waddenfun in Wehe-den Hoorn op Google reviews is een 4.6 met ruim 250 reviews en een kaartje kost €20 voor 16 jaar en ouder en €18 voor kinderen van 3 t/m 15 jaar. De prijs is inclusief consumptie.

Leuk uitje in Groningen voor de hele familie: Familiepark Nienoord in Leek

Lekker spelen in Familiepark Nienoord. Een park met heel veel speelplezier in de speeltuin, op de kinderboerderij of de hindernisbaan. En je kunt mee met het stoomtreintje. Er zijn meer dan 80 attracties en speeltoestellen, dus je bent er wel even zoet mee.

Je kunt ook midgetgolf reserveren of ga je liever zwemmen? Dat kan in het Zwemkasteel. Hiervoor kan je apart betalen, maar je kunt ook een combiticket kopen als je zowel naar het familiepark als naar het zwemkasteel wilt.  

Score van Familiepark Nienoord in Leek op Google reviews is een 4.4 met ruim 1100 reviews en een kaartje kost €9,50 voor entree doordeweeks en €10,50 voor entree in weekenden, feestdagen en vakanties.

Blotevoetenpad in Opende 

Lekker met je blote voeten de natuur verkennen. Ook dat is een leuk uitje in Groningen. Het voelt zo heel anders dan met schoenen aan! Veel leuker ook. Laat ook je voeten hun zintuigen mogen gebruiken en loop het blotevoetenpad.

Klim over boomstammen, kruip langs een touw door de sloot en voel de modder zijn plek zoeken tussen je tenen. Het blotevoetenpad in Opende is vrij toegankelijk. Er is een korte route die ook voor kleine kinderen leuk is en waarbij je langs allerlei speeltoestellen komt.

Maar wil je meer, dan ga je voor de lange route van meer dan drie kilometer. 

Score van Blotevoetenpad in Opende op Google reviews is een 4.7 met ruim 800 reviews en is vrij toegankelijk.

LEGiO Museum in Grootegast: uitje in Groningen voor jong en oud

Het LEGiO Museum heeft als slogan ‘Kijken, bouwen, spelen’ en dat is natuurlijk precies wat je van een museum over LEGO verwacht. Bewonder de mooie bouwwerken van LEGO. Er is een prachtige fantasiestad ontstaan.

Er is van alles te vinden wat met LEGO en zijn geschiedenis te maken heeft. En je mag ook zelf aan de slag met LEGO. Het museum is gevestigd in hetzelfde gebouw als het Victorymuseum en de Museumdrukkerij (Museumplein Grootegast).

Score van LEGiO Museum in Grootegast op Google reviews is een 4.5 met ruim 800 reviews en een kaartje kost €10 voor volwassenen en kinderen vanaf 3 jaar. Met dit kaartje krijg je toegang tot alle drie de musea van Museumplein Grootegast.

Openluchtmuseum Het Hoogeland in Warffum

In dit openluchtmuseum in Warffum voel je hoe het leven was voordat de moderne tijd ontstond met auto’s, telefoons en beeldschermen. Je ziet hoe het leven op het platteland ruim een eeuw geleden eruitzag. Je kunt 20 oude gebouwen bewonderen (ook van binnen) en zien hoe mensen werkten en woonden in die tijd. 

Score van Openluchtmuseum Het Hoogeland in Warffum op Google reviews is een 4.5 met ruim 490 reviews en een kaartje kost €8,50 voor volwassenen en €3,50 voor kinderen van 6 t/m 17 jaar.

Museumspoorlijn STAR Stadskanaal

De langste museumspoorlijn van ons land loopt bij de grens van Groningen met Drenthe. Ga mee met deze oude trein en kies eventueel voor een leuk arrangement. Een voorjaarsrit met diner bijvoorbeeld.

Of kies voor een stamppotrit. Natuurlijk moet je even op de site kijken welke arrangementen er op dit moment te boeken zijn.

Score van Museumspoorlijn STAR Stadskanaal op Google reviews is een 4.5 met ruim 960 reviews, voor kinderen van 4 t/m 11 jaar is er een vaste prijs voor de trein namelijk €7,50. Voor 12 jaar en ouder ligt het aan het traject.

Menkemaborg in Uithuizen

De Menkemaborg is een volledig ingericht huis waar je goed kunt zien hoe het leven vroeger was op een Groninger Borg (in de 18e eeuw). De tuin is gereconstrueerd naar het originele tuinplan van ongeveer 1705. Je vindt er ook een zonnewijzertuin. Misschien minder geschikt voor kleine kinderen. 

Score van Menkemaborg in Uithuizen op Google reviews is een 4.5 met ruim 900 reviews en een kaartje kost €10,50 voor volwassenen en €3 voor kinderen van 6 t/m 17 jaar.

MuzeeAquarium in Delfzijl

Het MuzeeAquarium in Delfzijl is een natuurhistorisch museum waar je meer over het ontstaan van de aarde kunt ontdekken.  Met gesteente, mineralen, bodemopbouw, schelpen en fossielen. Geologie en archeologie bij elkaar dus.

Maar dat is niet alles, want ook cultuurhistorisch is er van alles te beleven. De historie van scheepvaart, bijvoorbeeld. En die van Delfzijl zelf. En ja, dan komen we ook nog terecht bij wat je eigenlijk had verwacht: het aquarium.

Het Zeeaquarium is gevestigd in een originele munitiebunker uit de Tweede Wereldoorlog. Voor kinderen zijn de presentaties ook geschikt en er is een kinderhoek. Er worden ook regelmatig activiteiten voor kinderen georganiseerd.

Score van MuzeeAquarium in Delfzijl op Google reviews is een 4.3 met ruim 900 reviews en een kaartje kost €9 voor volwassenen en €5 voor kinderen van 4 t/m 17 jaar. Kinderen van 2 en 3 jaar betalen €1.

Stadsrestaurant Het Oude Politiebureau in Groningen

Iets heel anders, maar wel een fijne plek om na een uitje in Groningen neer te strijken of juist speciaal naar toe te gaan: Het Oude Politiebureau. Een sfeervol stadrestaurant waar je echt welkom bent met kinderen.

Er zijn menu’s speciaal voor de jongsten en de allerjongsten. En de prijzen houden ze laag, omdat iedereen uit eten moet kunnen… Het unieke jaren dertig gebouw is omgetoverd tot een mooie eetgelegenheid en heeft een ruim sfeervol terras.

Herinneringen aan vroeger, toen meneer Sjoerds als wijkagent de scepter zwaaide, zijn opgetekend. Ook sympathiek: ze zijn een non-profit werkleerbedrijf, houden de prijzen dus laag, zijn gericht op duurzaamheid en lokaal en de keus aan ingrediënten wordt ook niet zomaar gedaan.

Zo komt het brood bij een bedrijf vandaan waar het gebakken wordt door mensen met een beperking. 

Score van Stadsrestaurant Het Oude Politiebureau in Groningen op Google reviews is een 4.7 met ruim 300 reviews.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven