De leukste uitjes in Limburg

Uitjes in Limburg zijn niet moeilijk te vinden. Maar welke zijn ook echt leuk? Of je nu vanuit huis of vanaf je vakantie op stap wilt, een uitje in Limburg moet toch wel gezellig, ontspannend of misschien wel leerzaam zijn. Wij zochten de leukste voor je op!

We hebben bij elk uitje in Limburg informatie toegevoegd over de Google reviews zodat je in één oogopslag kan zien hoe het uitje gewaardeerd wordt door alle andere bezoekers. Uiteraard hebben we ook de entreeprijs erbij gezet.

Zoek je een pretpark in Limburg of speeltuinen in Limburg dan vind je die uitgebreid in onze andere blogs:

uitjes in limburg

13x leuke uitjes in Limburg

Er zijn vele leuke uitjes te vinden in Limburg, waaronder een attractiepark, dierentuin, kasteel en nog veel meer. Lees dus maar snel verder!

Attractiepark Toverland in Sevenum

Misschien doet de naam anders vermoeden, maar Toverland is leuk voor alle leeftijden. Zowel de jonkies als de oudere gasten kunnen zich prima vermaken met de vele attracties in dit park. Zowel binnen als buiten, dus ook bij een regenbui kan je je toch nog vermaken.

Het park is opgedeeld in 6 magische werelden. Toverland heeft bijvoorbeeld ook de hoogste, langste en snelste houten achtbaan. 

Score van Attractiepark Toverland in Sevenum op Google reviews is een 4.6 met ruim 27.000 reviews en een kaartje kost (vanaf) €35 voor volwassenen en kinderen boven de 140 cm en €28,50 voor kinderen tussen de 90 en 140 cm. Online kun je met korting tickets bestellen, hoe langer van te voren hoe meer korting (tot €7 per ticket).

Drielandenpunt bij Vaals

Het Drielandenpunt bij Vaals verbindt Nederland, België en Duitsland met elkaar en is een superleuk uitje in Limburg ook met kinderen. Je kunt op de foto waar de drie landen samenkomen en de vlaggen wapperen…

Vlakbij dit punt ligt eveneens het hoogste punt van Nederland. Ga de uitkijktoren op en kijk over de drie landen heen, bezoek het Labyrint of doe een speurtocht. Of laat de kinderen gewoon even spelen in de speeltuin en geniet op één van de terrasjes.

Score van het Drielandenpunt bij Vaals op Google reviews is een 4.3 met ruim 8.000 reviews en is kosteloos te bezoeken. Rondom het drielandenpunt zijn diverse activiteiten zoals een labyrint waar je wel entree voor betaald.

Discovery Museum in Kerkrade

Discovery Museum is geschikt voor alle mensen die nieuwsgierig zijn… Het biedt interactieve exposities, het Theater van de Wetenschap, het Aarde theater, Science Lab en meer. Er zijn wisselende exposities en er is van alles te beleven bij dit leuke uitje in Limburg.

Score van Discovery Museum in Kerkrade op Google reviews is een 4.5 met ruim 2100 reviews en een kaartje kost €18 voor volwassenen en €15 voor kinderen van 5 t/m 17 jaar. T/m 4 jaar zijn kinderen gratis.

Uitjes in Limburg: dan bezoek je natuurlijk GaiaZOO in Kerkrade

Gek op dieren? Dan is GaiaZOO the place to be. Het park is zo aangelegd in de Limburgse heuvels dat er natuurlijke verblijven zijn ontstaan voor de dieren. Je kunt al wandelend kennis maken met de rode panda’s, veelvraten, giraffen, gorilla’s en uiteraard nog veel meer dieren.

En spelen doe je uiteraard in de reusachtige DinoDome. Europa’s grootste indoor Dino Speelpark. Ga op ontdekkingstocht naar een onbewoond eiland waar dino’s weer tot leven komen! Verder kan je buiten naar een leuke speeltuin en de Jungle Tour om te klimmen en glijden tussen de bomen. Of bezoek de speeltorens. 

Score van GaiaZOO in Kerkrade op Google reviews is een 4.5 met ruim 15.000 reviews en een kaartje kost €26,50 vanaf 10 jaar en €21,50 voor kinderen tussen de 3 en 9 jaar. Je kunt online echter ook tickets met vroegboekkorting kopen.

Speelpark Klein Zwitserland in Tegelen

Speelpark Klein Zwitserland laat de kinderen lekker spelen in het avonturenbos. Er is nostalgisch speelplezier, omdat het park al meer dan 80 jaar bestaat en de speeltoestellen van vroeger in ere houdt.

Lekker ‘ouderwets’ klauteren dus. Schommelen of op de wip en nog veel meer speelplezier. Je vindt er ook Adventure Golf Gold Rush, kleuterland en een buitenzwembad.

Score van Speelpark Klein Zwitserland in Tegelen op Google reviews is een 3.9 met ruim 1100 reviews en een kaartje kost €9,75 en dan heb je entree tot het speelpark inclusief midgetgolf. Kinderen t/m 2 jaar zijn gratis.

Kasteel Hoensbroek 

Kasteel Hoensbroek is een prachtig kasteel waar je door de kamers kunt wandelen en dat zijn er heel veel (meer dan veertig!). Er is een Ontdek-het-kasteel-tocht voor kinderen en er worden leuke activiteiten georganiseerd.

Het waterkasteel is kidsproof bevonden, dus zeker weten dat de kinderen zich hier zullen vermaken. (In 2023 zijn ze zelfs de landelijke winnaar!)

Score van Kasteel Hoensbroek op Google reviews is een 4.4 met ruim 4100 reviews en een kaartje kost €14,50 voor volwassenen en €9,95 voor kinderen van 4 t/m 17 jaar. Je kunt online echter ook tickets met korting kopen.

Fun Forest in Venlo

Het eerste klimbos van Nederland was Fun Forest in Venlo. Er zijn klimparcoursen in verschillende moeilijkheidsgraden. Kinderen vanaf 110 cm mogen al mee klimmen!

Parcours 1 en 2 zijn speciaal voor deze jongste kinderen en ouders mogen meelopen onder de route door. Wil je zelf klimmen dan kan je uiteraard een moeilijke variant pakken.

Score van Fun Forest in Venlo op Google reviews is een 4.5 met ruim 500 reviews en er zijn diverse kaartjes te koop. Voor kinderen van 110 cm en groter €17,95; voor 130 cm en groter €22,95 en voor 150 cm en groter 24,95.

Mergelrijk in Valkenburg is een leuk uitje in Limburg

De grotten in en je vergapen aan de kunstwerken die van de mergel gemaakt zijn: het kan tijdens jouw uitje naar Mergelrijk. Voor de kinderen is het ook leuk.

Zo is er een speurtochtboekje en ze kunnen zo bijvoorbeeld een kaak van een mosasaurus ontdekken in het fossielenmuseum. Een mergelblokje zelf bewerken behoort ook tot de mogelijkheden. 

Score van Mergelrijk in Valkenburg op Google reviews is een 4.3 met ruim 2100 reviews en een kaartje kost €17,50 voor volwassenen en €15,50 voor kinderen van 3 t/m 17 jaar. Deze prijzen gelden tot 1 juli 2024.

Kasteelruïne en fluweelengrot Valkenburg

Wie Valkenburg aandoet kan eigenlijk niet om zijn mooie kasteelruïne heen en de fluweelengrot die daarbij hoort. Het is één van de oudste grotten van Zuid-Limburg. Het gangenstelsel onder de ruïne is vermoedelijk al ontstaan in de 11e of 12e eeuw!

Een gids neemt je mee en zal je meer vertellen over de geschiedenis. De ruïne kan je zelf doorheen lopen en in het bijgelegen restaurant genieten van wat lekkers.

Score van Kasteelruïne Valkenburg op Google reviews is een 4.3 met ruim 2600 reviews en een kaartje kost €16 vanaf 12 jaar en €12 voor kinderen van 6 t/m 11 jaar. Kinderen onder de 6 jaar zijn gratis.

Pretpark Sprookjesbos in Valkenburg

Ook in Valkenburg aan de Geul vind je het pretpark Sprookjesbos. Een voordelig familiepark voor kinderen, met tijdloze sprookjes, leuke attracties en prachtige speeltuinen.

Ga je in de draaimolen, de Jolly Roger of het schommelschip? Ga je kijken bij de sprookjesbosbewoners of luisteren naar de fantasie van de verhalenverteller?

Score van pretpark Sprookjesbos in Valkenburg op Google reviews is een 3.6 met ruim 2400 reviews en een kaartje kost €12,50 vanaf 80 cm. Vanaf Pasen is dit pretpark weer geopend.

Attractiepark Kabelbaan in Valkenburg

Attractiepark Kabelbaan in Valkenburg is de leukste attractie heuvel van Zuid-Limburg. Dat is wat ze zelf beweren. Je vindt hier de bounce adventure, een kabelbaan, rodelbanen, uitkijktoren, tubingbaan, adventure minigolf, lasergame, levend tafelvoetbal, tokkelbaan en je kunt er een citywalk doen.

Dit zijn allemaal losse arrangementen, maar je kunt ook een dag arrangement zelf samenstellen en met een groep dit komen doen. Helaas moet je dan wel met minimaal 8 personen komen. 

Score van Attractiepark Kabelbaan in Valkenburg op Google reviews is een 4.2 met ruim 1100 reviews. Omdat er vele activiteiten zijn met ieder zijn eigen prijzen kun je hiervoor het beste op de website kijken.

Blotevoetenpark in Brunssum

Ontdek de wereld op blote voeten! Het Blotevoetenpark in Brunssum is onder alle weersomstandigheden open, maar je moet wel even online de kaartjes bestellen. Neem zelf een handdoek mee om je voeten weer schoon mee naar huis te kunnen nemen… 

Score van Blotevoetenpark in Brunssum op Google reviews is een 4.6 met ruim 1700 reviews en een kaartje kost €10,50 voor 13 jaar en ouder en voor kinderen van 3 t/m 12 betaal je €6.

Familiepark Mondo Verde in Landgraaf

Familiepark Mondo Verde is een dierenpark, biedt attracties en mooie wereldtuinen. Internationale tuinen kan je zien met de bijbehorende cultuur, zoals een Engelse tuin of een Japanse tuin.

Kinderen kunnen zich uitleven in het actieve deel van het park. En uiteraard zich vergapen aan de dieren. Er zijn een aantal attracties zoals een achtbaan, botsautootjes, zweefmolen en een waterbaan.

Score van Familiepark Mondo Verde in Landgraaf op Google reviews is een 4.2 met ruim 9900 reviews. De entreeprijzen variëren gedurende het jaar en zijn inclusief all you can eat.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven