De leukste uitjes in Noord-Brabant

Woon je in Brabant of ben je er op vakantie? Dan is het fijn om op stap te gaan in deze provincie zodat je niet zover hoeft te rijden. En dat is ook helemaal niet nodig, want er zijn heel veel leuke uitjes in Noord-Brabant te vinden. Wij laten je kennis maken met 15 van deze heerlijke dagjes uit!

We hebben bij elk uitje in Noord-Brabant informatie toegevoegd over de Google reviews zodat je in één oogopslag kan zien hoe het uitje gewaardeerd wordt door alle andere bezoekers. Uiteraard hebben we ook de entreeprijs erbij gezet.

Zoek je een pretpark in Noord-Brabant of speeltuinen in Noord-Brabant dan vind je die uitgebreid in onze andere blogs:

uitjes in noord-brabant

Uitjes in Noord-Brabant: maar liefst 15 uitjes voor een leuk dagje weg

In Noord-Brabant zijn er ontzettend veel leuke uitjes te vinden, maar hieronder delen wij de 15 leukste!

Efteling in Kaatsheuvel 

De Efteling in Kaatsheuvel hoeft waarschijnlijk weinig uitleg te krijgen. Dit grote attractiepark is immers overbekend en een heel populair uitje in Noord-Brabant. Leuk voor grote kinderen en volwassenen, maar ook de kleintjes hebben hier genoeg te doen. Zoals het bezoek aan het sprookjesbos en het speelbos.

Aan 1 dag niet genoeg? Dan kan je hier ook nog overnachten. Bijvoorbeeld in het Efteling Hotel of bij Vakantiepark Bosrijk.

Score van Efteling in Kaatsheuvel op Google reviews is een 4.6 met ruim 116.000 reviews en je koopt een kaartje vanaf €38 voor 4 jaar en ouder. Kinderen t/m 3 jaar zijn gratis.

Grootste dierentuin in Noord-Brabant als uitje: Beekse Bergen in Hilvarenbeek

Op meerdere manieren door Safaripark Beekse Bergen heen: dat is zomaar mogelijk en iedere keer sta je weer op een andere manier oog-in-oog met wilde dieren die hier ‘vrij’ rondlopen.

Ga je met de bus, je eigen auto, de boot of wandel je liever? En het leuke is dat je het ook nog gewoon allemaal kunt doen! Naast het safaripark is er trouwens ook nog Speelland Beekse Bergen. Heerlijk spelen met heel veel waterpret erbij. Je kunt tickets voor beide parken apart kopen. En overnachten kan ook hier.

Score van Beekse Bergen in Hilvarenbeek op Google reviews is een 4.4 met ruim 27.000 reviews en je koopt een kaartje voor €29,50 vanaf 10 jaar. Voor kinderen van 3 t/m 9 jaar kost het €26.

BillyBird Park Hemelrijk in Volkel

BillyBird Park Hemelrijk is een recreatiepark en bestaat uit natuur en recreatie. Er is een strandbad en daaromheen vind je een aanbod van thematische binnen- en buitenattracties.

Er zijn ook evenementen zoals de piratenweek of een brickweek. Dus hou de site in de gaten! Verder vind je er bijvoorbeeld een speelcircus, het poppentheater en een kinderkermis. Niet alles is altijd open, dus ook daarvoor kan je het beste de site raadplegen.

BillyBird heeft overigens ook een Openluchtzwembad genaamd ‘Het Run’, deze zit in Drunen. En sinds mei 2023 hebben ze ook het park Drakenrijk, deze is gevestigd in Reuver, Limburg.

Score van BillyBird Park Hemelrijk in Volkel op Google reviews is een 4.4 met ruim 3000 reviews. De tickets hebben wisselende prijzen waarbij wel geldt: hoe vroeger je online boekt, hoe goedkoper.

Natuurmuseum Brabant in Tilburg

Fan van de natuur? Kom dan naar het Natuurmuseum in Tilburg. Je vindt een heel uitgebreid aanbod, zoals Comedy Wildlife met dieren in komische situaties, een geraamte van een potvis, je kunt natuuronderzoeker worden of rondneuzen in de IJstijd.

Maar ook Kikker is er, uit de boeken van Max Velthuijs. Er is een zaal met Kikker en zijn vriendjes en waar de kleintjes zich ook kunnen verkleden en met Kikker op de foto mogen. 

Score van Natuurmuseum Brabant in Tilburg op Google reviews is een 4.5 met ruim 1600 reviews en je koopt een kaartje van €15 voor volwassenen en voor kinderen van 4 t/m 17 jaar kost het €13.

PreHistorisch dorp in Eindhoven

PreHistorisch Dorp in Eindhoven laat je kennis maken met het leven van vroeger. Je gaat op ontdekkingstocht door de prehistorie tot aan de Middeleeuwen. Je kunt naar spannende verhalen luisteren, oude ambachten leren en andere oude vaardigheden.

Het verleden leer je zo veel beter kennen dan door alleen maar de geschiedenisboeken in te duiken. Je maakt nu deel uit van het leven van toen! Juist omdat jezelf dingen mag doen is het heel leuk voor kinderen. Boogschieten, armbandjes maken of een mand vlechten, bijvoorbeeld.

Score van PreHistorisch dorp in Eindhoven op Google reviews is een 4.4 met ruim 2100 reviews en je koopt een kaartje van €12,50 voor personen vanaf 4 jaar.

Speelpark De Splinter in Eindhoven

Speelpark De Splinter is een leerrijke omgeving, maar ook veilig, sociaal en natuurlijk. Kinderen kunnen kennis maken met een moestuin of zelfs leren hoe je een boomhut bouwt. Ze kunnen meedoen met toneelspel in Fort Albert of meer te weten komen over de dieren in de kinderboerderij.

Verder vind je er een computerhoek en nog meer activiteiten worden aangeboden. Speelpark De Splinter is niet groots (alhoewel… 7 voetbalvelden groot), maar daarom juist voor jonge gezinnen leuk om te bezoeken.

Ze stellen zichzelf graag voor als hét openluchtspeelparadijs van Eindhoven en omgeving. Geschikt voor kinderen tot 12 jaar. 

Score van Speelpark De Splinter in Eindhoven op Google reviews is een 4.6 met ruim 1300 reviews en de entree is van maandag t/m zaterdag gratis. Op zondag en feestdagen betaal je €1,50.

DippieDoe in Best

Attractiepark DippieDoe in Best is vooral bedoeld voor gezinnen met kinderen tot 12 jaar. De attracties zijn buiten en binnen te vinden. Het park heeft 25 attracties en je vindt hier onder andere een achtbaan, een zweefmolen en bijvoorbeeld een schommelschip en uiteraard leuke speeltuintjes.

In de winter zijn alleen de binnen attracties te bezoeken. 

Score van DippieDoe in Best op Google reviews is een 4.1 met ruim 2000 reviews en je koopt een kaartje van €16,50 vanaf 2 jaar. Dit geldt voor de zomerperiode, in de winterperiode betaal je €8,95 voor kinderen en zijn volwassenen gratis.

Leerzaam uitje in Noord-Brabant: Oorlogsmuseum Overloon

Oorlogsmuseum Overloon stelt dat oorlog in een museum hoort. Mooie gedachte, natuurlijk. Het museum laat je kennis maken met de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog. Met aandacht voor het verzet, voor de feiten en de vindingrijkheid van de mensen. Maar ook aan de bevrijding.

De Slag bij Overloon krijgt (vanzelfsprekend) ook aandacht! Het museum wordt bestempeld als kidsproof, dus ook dat zit wel goed. Daarnaast is er ook een hele leuke speeltuin bij de ingang waar je eventueel zelfs gratis heen kunt. Een enorm leerzaam en interessant uitje in Noord-Brabant.

Score van Oorlogsmuseum Overloon op Google reviews is een 4.7 met ruim 8000 reviews en je koopt een kaartje van €18,50 voor volwassenen en voor kinderen van 4 t/m 12 jaar kost het €12,50.

Dierenrijk in Mierlo

Een leuk dierenpark vind je in Mierlo waar je grote neushoorns vindt, maar ook kleine pinguïns. En tijgers en kleine vissen en natuurlijk nog veel meer. Maar ook speeltuinen, zowel binnen als buiten. Voor peuters is daarom dit park ook heel geschikt om een dag uit te gaan.

Ook leuk om naar te kijken: als de dieren eten krijgen! En de verzorgers zullen meteen meer over de dieren vertellen.

Score van Dierenrijk in Mierlo op Google reviews is een 4.4 met ruim 6000 reviews en je koopt een kaartje van €23,50 vanaf 3 jaar. Online betaal je €22,50.

Hullie speelboerderij in Uden

Bij Hullie Speelboerderij kan je heerlijk spelen en eten. Zo is er een klimvulkaan, een waterspeeltuin, een ballenbak, trampolines, een knutselhok, een skelterbaan, avonturengolf en nog meer. En gewoon de speeltuin buiten natuurlijk. 

Score van Hullie speelboerderij in Uden op Google reviews is een 4.5 met ruim 1700 reviews en je koopt een kaartje voor kinderen van 1 t/m 12 jaar van €10,50. Volwassenen zijn gratis.

Klimrijk Brabant in Veldhoven

In Veldhoven vind je Klimrijk Brabant. Een leuk klimpark, maar er is meer dan dat. Want er is ook het netten adventure, je kunt er op stap met de ruige e-kickbike, e-chopper of quad. En heb je nog kleuters bij je? Zelfs die kunnen al komen klimmen op het Pico-parcours. Kijk maar snel op de site wat voor activiteiten je hier allemaal kunt reserveren.

Score van Klimrijk Brabant in Veldhoven op Google reviews is een 4.6 met ruim 1000 reviews. Klimmen is vanaf €20,50 al heb je voor de kleintjes vanaf 4 jaar ook het pico parcours welke vanaf €15,95 is.

Oertijdmuseum in Boxtel: een spannend uitje in Noord-Brabant

In het Oertijdmuseum in Boxtel wandel je tussen de dinosaurussen door en kan je zien hoe fossielen worden uitgeprepareerd in het lab. Het is het grootste geologisch museum van Nederland en bezit naast de grote geologische collecties ook nog een oertijdtuin.

Hier zijn levensgrote dino’s te vinden, wat voor kids natuurlijk heel interessant is. Een interessant uitje in Noord-Brabant voor iedereen.

Score van Oertijdmuseum in Boxtel op Google reviews is een 4.5 met ruim 2400 reviews en je koopt een kaartje van €12,50 voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar en voor kinderen van 3 t/m 11 jaar kost het €9,50.

Snowworld in Rucphen

Iets heel anders, maar daarom zeker ook leuk: skiën of snowboarden bij Skidome of zoals het tegenwoordig heet Snowworld Rucphen. Boek een les voor het hele gezin of als je kunt skiën ga je lekker even een ‘dagje’ op wintersport.   

Score van Snowworld in Rucphen op Google reviews is een 3.6 met ruim 250 reviews en je koopt een kaartje van €27,50 voor volwassenen voor 1 uur en voor kinderen t/m 12 jaar kost het €22,50. Daar moet je de materialen wel nog bij huren mits je die zelf niet hebt.

Leuk uitje in Noord-Brabant: Reptielenhuis De Aarde in Breda

Leuk, klein reptielenhuis waar je kennis kunt maken met slangen, krokodillen en andere reptielen. Het is niet groot (600 m2) maar misschien wel juist daarom heel leuk. Verzorgers hebben alle tijd om je info te geven en er zijn leuke dierenshows.

Voermomenten mag je zo naar kijken en zelfs een slang kan je vasthouden, als je dat durft natuurlijk… Reptielenhuis De Aarde is dan ook zeker een heel leuk uitje in Noord-Brabant.

Score van Reptielenhuis De Aarde in Breda op Google reviews is een 4.6 met ruim 1400 reviews en je koopt een kaartje van €12 voor volwassenen en voor kinderen van 3 t/m 11 jaar kost het €10.

Alpacafarm Vorstenbosch 

In Vorstenbosch vind je de Alpacafarm, waar maar liefst 64 alpaca’s wonen en waar jij mee kunt gaan wandelen, ze kunt voeren of zelfs kunt picknicken tussen de dieren. Er worden allerlei activiteiten aangeboden, welke je op de site kunt vinden.

Lekker anders dan anders dit uitje in Noord-Brabant en zo ontzettend leuk om deze lieve dieren van dichtbij mee te mogen maken!

Score van Alpacafarm Vorstenbosch op Google reviews is een 4.8 met ruim 700 reviews. Je kunt er gratis heen, maar wil je ze voeren, een speurtocht doen of een andere activiteit dan betaal je daar wel wat voor.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven