De leukste uitjes in Overijssel

Op zoek naar uitjes in Overijssel? De leukste vind je hier! 15 gezellige dagjes uit met (en zonder) kinderen. Ideeën voor heerlijke speelplekken, leuke musea en natuurlijk ook hét attractiepark van Overijssel. Lees snel verder en kijk waar je volgende uitje in Overijssel heen is.

We hebben bij elk uitje in Overijssel informatie toegevoegd over de Google reviews zodat je in één oogopslag kan zien hoe het uitje gewaardeerd wordt door alle andere bezoekers. Uiteraard hebben we ook de entreeprijs erbij gezet.

Zoek je een dierentuin in Overijssel of speeltuinen in Overijssel dan vind je die uitgebreid in onze andere blogs:

uitjes in Overijssel

Uitjes in Overijssel; de 15 leukste uitjes voor een dagje weg

Laarzenpad (of moeraspad) De Wieden in Sint Jansklooster

Het moeraspad mag je niet missen in Sint-Jansklooster, bij het natuurgebied de Wieden. Het waterrijke gebied nodigt je uit om dwars door moeras en hooilanden je tocht voor te zetten via het moeraspad. Er zijn trekvlotten en pondjes. Een heerlijke belevenis in de natuur.

Dit moeraspad is 2,34 km lang en ook geschikt voor oudere kinderen.

Score van Laarzenpad De Wieden in Sint Jansklooster op Google reviews is een 4.9 met 21 reviews en is vrij toegankelijk.

OERRR-natuurspeeltuin in Sint Jansklooster

OERRR van Natuurmonumenten heeft op veel plekken mooie natuurspeeltuinen in ons land. Zo ook bij Sint Jansklooster. Kinderen kunnen hier heerlijk vrij in de natuur spelen en er zijn leuke ‘toestellen’ om de beleving nog leuker te maken, zoals een waterpomp en natuurlijk is het leuk te combineren met het eerdergenoemde Moeraspad.

Er zijn nog geen reviews op Google te vinden voor OERRR-natuurspeeltuin in Sint Jansklooster.

Leuk uitje in Overijssel: Natuurmuseum Holterberg in Holten

In Holterberg is het Natuurmuseum waar ook jonge kinderen het leuk zullen vinden. Prachtige voorstellingen van dieren die bijna echt lijken en ook nog eens op ware grootte.

Er is ook een educatief speelbos en voor kinderen is er een speurtocht en ze kunnen knutselen aan de knutseltafel.  Er zijn wisselende voorstellingen. Een leerzaam en leuk uitje in Overijssel in één.

Score van Natuurmuseum Holterberg in Holten op Google reviews is een 4.3 met ruim 1100 reviews en een kaartje kost €7,95 voor volwassenen en €5,50 voor kinderen van 3 t/m 12 jaar.

Outdoor Challenge Park in Oldenzaal

Voor actieve gezinnen is het Outdoor Challenge Park een aanrader. Klimparcoursen, klimwanden, boogschieten, abseilen: het kan allemaal. Maar ook op het water kan je actief aan de slag.

Pak je de kano, de kajak of doe je rustiger aan en ga je liever suppen? En er is ook nog een escaperoom! Let wel even op de leeftijden, want voor kleine kids is dit natuurlijk allemaal nog te moeilijk.

Een geweldig leuk, actief en spannend uitje in Overijssel.

Score van Outdoor Challenge Park in Oldenzaal op Google reviews is een 4.6 met ruim 190 reviews, er zijn diverse prijzen voor de verschillende activiteiten die er te doen zijn.

Speeltuin De Flierefluiter in Raalte

Een leuke speeltuin? Die vind je in Raalte. Bij de Flierefluiter vind je een kinderboerderij, buitenspeeltuin, binnenspeeltuin en een waterspeeltuin. Bij deze speelboerderij is van alles te beleven zoals de fuifkar, trampolines, luchtkussens en glijbanen. Lekker spelen dus, wat garant staat voor een heerlijke dag.

Nieuw is de XXL blokkenschuur en medio 2024 komt er ook Adventure Golf! Ook kun je er gratis pony rijden en is de ranja onbeperkt gratis.

Score van Speeltuin De Flierefluiter in Raalte op Google reviews is een 4.6 met ruim 1600 reviews en een kaartje kost €8,50 voor volwassenen en €12,50 voor kinderen van 2 t/m 16 jaar.

De Museumfabriek in Enschede

De Museumfabriek in Enschede is een leuk uitje in Overijssel voor alle leeftijden. Je kunt hier zowel leren als lekker zelf doen. Het thema is heel divers: natuur en techniek, toen en nu, kunst, wetenschap, planeten en sterren en ook over de toekomst.

In dit museum kan je ook gaan zien hoe al die thema’s met elkaar samenhangen. Er zijn leuke opdrachten en je kunt dingen maken.

Score van De Museumfabriek in Enschede op Google reviews is een 4.2 met ruim 1200 reviews en een kaartje kost €12,50 voor volwassenen en €10 voor kinderen van 4 t/m 17 jaar.

Bekendste uitje in Overijssel: Rondvaart Giethoorn

Een bezoek aan Overijssel in je vakantie? Eigenlijk mag je dan hét beroemde uitje in Overijssel niet vergeten: Giethoorn. Maak een prachtige rondvaart door de wateren van Giethoorn. Dat kan door zelf een sloep of boot te huren of je boekt een privé rondvaart met schipper.

Maar Giethoorn biedt meer dingen die je als gezin kunt ondernemen. Midgetgolfen, bijvoorbeeld. Of naar één van de museums. Je kunt zelfs op boevenjacht! Op Giethoorn.com kan je precies zien wat je allemaal kunt doen en kan je een leuke dag uit in Overijssels toeristentrekker Giethoorn.

Dierenpark Taman Indonesia in Kallenkote

Dierenpark Taman Indonesia  is een klein dierenparkje in Kallenkote. De dieren hier komen vooral uit Indonesië. Er zijn zeldzame dieren te zien zoals de Balispreeuwen. Maar je kunt ook de Bengaalse Tijgerkat ontmoeten. Of eet een Indisch gerecht in het restaurant.

Score van Dierenpark Taman Indonesia in Kallenkote op Google reviews is een 4.2 met ruim 1700 reviews en een kaartje kost €12,50 voor volwassenen en €9,95 voor kinderen van 2 t/m 12 jaar.

Speelgoedmuseum in Deventer

Het Speelgoedmuseum in Deventer heeft een prachtige collectie speelgoed, van poppenhuizen tot een treinzaal. Bordspellen en mechanica en nog heel veel meer. Een leuk uitje in Overijssel voor jong en oud.

Oud omdat de ouders dingen van hun jeugd zullen herkennen, jong omdat kinderen gewoon lekker kunnen spelen.

Score van Speelgoedmuseum in Deventer op Google reviews is een 4.3 met ruim 700 reviews en een kaartje kost €8 voor volwassenen en €4 voor kinderen van 4 t/m 18 jaar.

Buitencentrum en speelbos Sallandse Heuvelrug in Nijverdal

Lekker spelen, wandelen en fietsen kan je bij het Buitencentrum in Nijverdal. Er is een planetarium en je kunt sterren kijken in de telescoopruimte. En vergeet Het Speelbos niet. Met klimtoestellen, bruggen, hellingen, tunnels en meer. Bouw je eigen hut en struin lekker door het bos.

Score van Speelbos Sallandse Heuvelrug in Nijverdal op Google reviews is een 4.7 met ruim 180 reviews en het buitencentrum een 4.5 met ruim 1100 reviews.

Kartplaza Actionworld in Nijverdal: superleuk uitje in Overijssel

Even iets heel anders doen als het gaat om een uitje in Overijssel? Ga lekker karten in Nijverdal! Vanaf 8 jaar kunnen kinderen hier meedoen. Tot 14 jaar kunnen zij plaats nemen in een juniorkart.

Maar er is meer te doen bij Kartplaza. Lasergamen, magic bowlen, outdoor paintballen, boogschieten, klimmen, escaperoom: er is heel veel te doen!

Score van Kartplaza Actionworld in Nijverdal op Google reviews is een 4.4 met ruim 1400 reviews en een kaartje voor 1 heat karten kost €18,50 per persoon, er zijn ook diverse acties.

Een uitje in Overijssel voor de hele familie: Avonturenpark Hellendoorn

Het grootste (en bekendste?) attractiepark van Overijssel is natuurlijk Hellendoorn. Een superpark met alles erop en eraan wat je van een echt attractiepark verwacht. Meer dan 30 prachtige attracties, zowel leuke voor de kleintjes als bloedstollende voor de waaghalzen.

Er is een waterpark, dreumesland en leuke shows. En het leuke is: de wachtrijen zijn hier meestal nog te doen…

Score van Avonturenpark Hellendoorn op Google reviews is een 4.3 met ruim 7700 reviews en de tickets zijn dynamisch waardoor het per dag kan verschillen. Hier geldt wel ‘hoe vroeger je boekt hoe goedkoper het is’.

Attractiepark Slagharen

Het andere bekende attractiepark is natuurlijk Slagharen. Cowboys en Indianen zijn hier het grote onderwerp, ook al zijn de pony’s verdwenen. Zo’n dertig attracties en shows vind je hier. Zowel leuk voor de waaghals als de rustige speler.

Want het aanbod is heel divers en leuk voor iedere leeftijd. Van de Gold Rush (van 0 naar 95 kilometer per uur in enkele ogenblikken) tot leuke kinderattracties. Er is een 4D theater en natuurlijk heerlijke horeca. Een geweldig leuk uitje in Overijssel voor de hele familie.

Score van Attractiepark Slagharen op Google reviews is een 4.2 met ruim 16.000 reviews en de prijs van een kaartje verschilt per periode/dag. Bestel je online krijg je altijd korting ten opzichte van de kassaprijs.

Dinoland in Zwolle

Veel kinderen zijn gek op dino’s. Een bezoek aan Dinoland in Zwolle zullen ze dan ook zeker waarderen. Meer dan 100 dino’s zijn hier te zien en natuurlijk is er van alles te doen. Zo is er lasergamen, minigolf, klimparcoursen, een bungee trampoline (tegen betaling) en een dino show in het theater.

De dino’s, die natuurlijk hét thema zijn van dit park, ontdek je door het dinopad te lopen. Maar er is ook een interactieve tentoonstelling over de Tyrannosaurus Rex. Of je kijkt naar de Dinoshow natuurlijk. 

Score van Dinoland in Zwolle op Google reviews is een 4.4 met ruim 3800 reviews en een kaartje kost €15,95 voor 4 jaar en ouder en €9 voor kinderen van 2 en 3 jaar. Online zijn de prijzen lager.

Klimbos AvaTarz in Deurningen

Een leuk klimbos dat speciaal geschikt is voor kinderen tussen 6 en 9 jaar is AvaTarz. Maar niet getreurd: ook papa en mama mogen meedoen. De parcoursen zijn tussen 2 en 4 meter hoog. Met allerlei hindernissen en zelfs ziplines.

Oudere kinderen? Ook dat kan hoor. Want er zijn ook parcoursen voor 9 jaar en ouder. Bij 9 jaar moet er wel een ouder mee, vanaf 10 jaar mogen de kinderen zelf het hoge parcours beklimmen. Dit parcours loopt van 6 tot 12 meter hoog.

Score van Klimbos AvaTarz in Deurningen op Google reviews is een 4.6 met ruim 500 reviews. Er gelden diverse prijzen voor de verschillende leeftijdscategorieën en parcoursen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven