De leukste uitjes in Zuid-Holland

Op zoek naar leuke uitjes in Zuid-Holland? Dan ben je hier aan het juiste adres. Maar liefst 15 uitjes staan er hier op je te wachten om ontdekt te worden! Uitjes voor warme zomerdagen, maar ook binnen. Uitjes speciaal voor de kinderen of gewoon voor het hele gezin! Ga je mee op stap?

We hebben bij elk uitje in Zuid-Holland informatie toegevoegd over de Google reviews zodat je in één oogopslag kan zien hoe het uitje gewaardeerd wordt door alle andere bezoekers. Uiteraard hebben we ook de entreeprijs erbij gezet.

Zoek je een pretpark in Zuid-Holland of speeltuinen in Zuid-Holland dan vind je die uitgebreid in onze andere blogs:

15 toffe uitjes in Zuid-Holland

Vogelpark Avifauna in Alphen aan den Rijn

Een vogelpark wat is opgericht door de bekende Valk-familie. Maar Avifauna is meer dan alleen een vogelpark.

Een park is het zeker en er zijn heel veel verschillende (indrukwekkende) vogels te vinden, maar ook andere dieren, zoals diverse aapjes en de Javaanse kleine Kantjil. De rode panda en de Terekayschildpad, bijvoorbeeld.

En voor de kinderen mogen we de grote speeltuin niet vergeten. Compleet met een aantal attracties zoals botsautootjes en een spookhuis. En varen in bootjes of met een graafmachine spelen. Vergeet ook die hele grote glijbaan niet.

Kortom: lekker genieten van mooie dieren en daarna je uitleven in de speeltuin, waarbij papa en mama kunnen bijkomen op een terrasje… Het ideale uitje voor een gezin in Zuid-Holland.

Score van Avifauna in Alphen aan den Rijn op Google reviews is een 4.4 met ruim 8600 reviews en een kaartje kost €21 voor kinderen en volwassenen vanaf 3 jaar. Online krijg je €3 korting.

Archeon in Alphen aan den Rijn

Archeon is eveneens in Alphen aan den Rijn en biedt een dag lang onderdompeling in de geschiedenis. Een openluchtmuseum die je meeneemt naar het leven in de prehistorie, de Romeinse tijd en de Middeleeuwen.

Met bewoners die je alles willen vertellen over hun dagelijkse leven in die tijd. Met een Middeleeuws klooster, de Romeinse herberg (beide horeca), een Romeins badhuis en tempel en vergeet zeker ook het gezellige Middeleeuwse dorp niet én al die hutten vanuit de prehistorie.

Er is van alles te doen, want je mag van alles maken en aan meedoen. En dan is er ook nog die leuke speeltuin, het toernooi in de Arena en hou de agenda in de gaten. Want er zijn veel specials. Zoals een Grijze Jagerdag of een Romeinenweekend. 

Score van Archeon in Alphen aan den Rijn op Google reviews is een 4.4 met ruim 7600 reviews en een kaartje kost €25,50 vanaf 10 jaar en €22,50 voor 4 t/m 9 jaar.

madurodam is een fantastisch uitje in Zuid Holland en hoort zeker bij de leuke uitjes lijst!

Madurodam in Den Haag

Nederland in het klein: kom op bezoek bij miniatuur Nederland en voel je een reus. Vergaap je aan alle details! Je kunt hier heerlijk doorheen lopen en Nederland in het klein bezichtigen.

Maar er is meer. Zo er is ook de indoor ervaring ‘Nieuw Amsterdam’. Of stap in één van de laatste Dakota vliegtuigen van ons land en geniet hier van een show. Ook is er een leuke speeltuin voor de kinderen en kunnen ze fijn spelen met water. Madurodam is dus meer dan alleen miniaturen kijken…! Lees meer in mijn blog over Madurodam.

Score van Madurodam in Den Haag op Google reviews is een 4.4 met ruim 24.000 reviews en een kaartje kost €22,50 voor kinderen en volwassenen vanaf 3 jaar.

Diergaarde Blijdorp in Rotterdam

Natuurlijk mag een grote dierentuin ook niet ontbreken in dit lijstje. Voor Zuid-Holland kom je dan uit bij het prachtige Diergaarde Blijdorp in Rotterdam.

Het is één van de oudste dierentuinen van ons land, maar is sindsdien steeds vernieuwd en de dierenverblijven zijn dan ook prachtig. Loop door het immense aquarium, waarbij de haaien over je heen zwemmen! Of vergaap je aan al die andere dieren in dit mooie park.

Score van Diergaarde Blijdorp in Rotterdam op Google reviews is een 4.6 met ruim 34.000 reviews en een kaartje kost €27,50 voor volwassenen en € 22,50 voor kinderen van 3 t/m 12 jaar.

Naturalis in Leiden

Een museum die je meevoert door alles aspecten wat met het leven op aarde te maken heeft. Een natuurmuseum dus die groot is…en heel veel laat zien van de natuur. Zowel van vroeger als nu.

Er is ook van alles te doen en je kunt hier Trix de T-Rex ontmoeten. Het museum is onlangs vernieuwd en daarmee zeker het bezoeken (weer) waard. Naturalis vind je in Leiden.

Score van Naturalis in Leiden op Google reviews is een 4.4 met ruim 6500 reviews en een kaartje kost €17 voor kinderen en volwassenen vanaf 4 jaar.

Corpus in Leiden

Niet ver van Naturalis vind je nog een leuk museum. Dit is Corpus. Bij Corpus reis je door het lichaam van een mens! Ontdek zowat er in je lichaam gebeurt als je een splinter hebt of als je naar muziek luistert! Corpus is interessant voor alle mensen en mensjes vanaf 6 jaar. 

Score van Corpus in Leiden op Google reviews is een 4.3 met ruim 6600 reviews en een kaartje kost €23,50 voor volwassenen en kinderen. Adviesleeftijd vanaf 6 jaar.

Duinrell en Tikibad in Wassenaar

Duinrell is een leuk attractiepark in de duinen van Wassenaar. Met meer dan 40 attracties, die niet alleen voor grote kinderen leuk zijn, maar er ook aan de kleintjes is gedacht.

Zo is er voor de jongere kinderen de kikkerachtbaan en voor jezelf of je grote kids is de Dragonfly of de Falcon vast een uitdaging. Je kunt het combineren met een bezoek aan het spectaculaire zwembad: Tikibad. Dit moet je wel apart betalen. Je kunt ook het Tikibad alleen bezoeken, maar voordat je dat doet lees dan even mijn review over Eurocamp waarbij wij ook het Tikibad bezochten.

Score van Duinrell in Wassenaar op Google reviews is een 4.2 met ruim 15.000 reviews en een kaartje kost vanaf €22. Kies je voor Duinrell + Tikibad dan is de prijs vanaf €27,50.

Lego Discovery Centrum in Scheveningen

Lego Discovery Centrum vind je in Scheveningen. Spelen, bouwen, leren: je kan het hier allemaal doen. Er zijn veel interactieve onderdelen met zowel LEGO als Duplo.

Er is een 4D bioscoop met leuke LEGO-films of je kunt een spannende attractie-rit maken door een LEGO stad. En dan is er ook nog MINILAND. Hier kan je Haagse Highlights in LEGO steentjes bewonderen.

Score van Lego Discovery Centrum in Scheveningen op Google reviews is een 4.1 met ruim 1800 reviews en een kaartje kost vanaf €20 voor volwassenen en kinderen vanaf 2 jaar.

Drievliet in Den Haag (Rijswijk)

Familiepark Drievliet biedt vertier voor alle leeftijden. Een heerlijk uitje in Zuid-Holland voor het hele gezin. Naast de vele attracties vind je hier bijvoorbeeld een doolhof, het spraypark, het fonteinplein of de lachgrot. Het spookmuseum is er ook.

En natuurlijk kan je er ook gewoon lekker spelen. Voor iedereen een leuk park en omdat het niet zo massaal is als bijvoorbeeld De Efteling zijn de wachtrijen ook niet idioot. 

Score van Drievliet in Den Haag (Rijswijk) op Google reviews is een 4.3 met ruim 6000 reviews en een kaartje kost €29,50 voor volwassenen en voor kinderen. Kinderen onder 1 meter zijn gratis.

Plaswijckpark in Rotterdam

Plaswijckpark in Rotterdam is een heerlijk uitje in Zuid-Holland, met Speelwijck, waar kinderen heerlijk kunnen ravotten en er van alles te doen is.

Met Dierenwijck waar uiteraard allerlei dieren te vinden zijn en Wandelwijck waar men even kan bijkomen van alle activiteiten. Maar waar je ook nog de rondvaartboot kunt pakken. 

Score van Plaswijckpark in Rotterdam op Google reviews is een 4.5 met ruim 5200 reviews en een kaartje kost €15,95 voor volwassenen en kinderen.

Maritiem museum Rotterdam

In Rotterdam vind je het Maritiem Museum waar je kunt beleven hoe de Rotterdamse haven ooit begon. Je kunt op avontuur in ‘de haven’ en spelenderwijs kennis maken met schepen en de haven.

Kijk bij de smid in actie of stap in de virtuele metro. Een leuk museum over de trots van ons land: de Rotterdamse Haven en de maritieme wereld.

Score van Maritiem museum Rotterdam op Google reviews is een 4.3 met ruim 5900 reviews en een kaartje kost €17,50 voor volwassenen en €12,50 voor kinderen van 4 t/m 15 jaar.

Museon Omniversum – One Planet Den Haag

Omniversum en Museon zijn namen die je misschien meer zeggen. Maar dit grootbeeld filmtheater en het wetenschappelijk museum zijn sinds 2022 gefuseerd en heten nu One Planet.

Je kunt hier van alles doen. Er zijn tentoonstellingen, films, labs, themazalen en er zijn ook nog allerlei andere activiteiten. Bij Museon-Omniversum draait alles om de aarde, de mens en een duurzame toekomst!

Score van Museon Omniversum – One Planet Den Haag op Google reviews is een 4.3 met ruim 2500 reviews en een kaartje kost €17 voor volwassenen en €14,50 voor kinderen van 4 t/m 11 jaar.

Space Expo in Noordwijk

Voor de jonge astronaut is dit museum echt een must. Je leert er van alles over de ruimte en de ruimtevaart. Het museum is niet heel groot, maar wel heel leuk. Zo maak je de lancering van een raket mee, kan je door het ISS-ruimtestation lopen en natuurlijk kan je ook nog even lekker iets drinken hier.

De geschiedenis van de ruimtevaart komt hier aan je voorbij en je kunt zelfs een echte meteoriet aanraken. Space Expo is dan ook hét ruimtevaartmuseum van ons land 

Score van Space Expo in Noordwijk op Google reviews is een 4.2 met ruim 4300 reviews en een kaartje kost €16 voor personen vanaf 13 jaar en €14 voor kinderen van 4 t/m 12 jaar.

Kinderboekenmuseum Den Haag

Het kinderboekenmuseum is leuk, zelfs voor de allerkleinsten. Zo is er de tentoonstelling Kikker die geschikt is voor de kleintjes van 3 t/m 6 jaar. Of Papiria waar kinderen vanaf 7 jaar het leuk zullen vinden. Je leert er zelf van alles over jeugdliteratuur en natuurlijk kan je hier ook terecht in het museumcafé.

Score van Kinderboekenmuseum Den Haag op Google reviews is een 4.5 met ruim 1600 reviews en een kaartje kost €12 voor volwassenen en €10 voor kinderen van 2 t/m 18 jaar.

Science Centra Delft: escaperoom Missie naar Mars

Het wetenschapsmuseum Science Centra Delft is onderdeel van de TU Delft en toont ons wat techniek allemaal kan betekenen bij bijvoorbeeld milieukwesties, veiligheid en serious gaming.

Je kunt ook een escape room boeken Missie naar Mars. Deze is niet geschikt kinderen onder de 12 jaar al kun je ook het kinderfeestje variant boeken, dan is het wel geschikt.

Score van wetenschapsmuseum Science Centra Delft op Google reviews is een 4.2 met ruim 1100 reviews. De escape room huur je af per groep voor €125.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven