Uitjes met kinderen in Noord Holland; 28 leuke tips!

Het mooie weer laat zich weer steeds vaker zien. Tijd om er weer op uit te gaan! Is jullie oog op het prachtige, veelzijdige Noord Holland gevallen? Goede keuze, want er zijn voldoende uitjes met kinderen in Noord Holland te doen!

Noord Holland heeft een mooie kust, kneuterige dorpjes en dynamische steden! Ben je benieuwd naar de gezelligste uitjes met kinderen in deze mooie provincie? Met de 28 leuke tips in dit artikel inspireer ik je graag!   

We hebben bij elk uitje in Noord- Holland informatie toegevoegd over de Google reviews zodat je in één oogopslag kan zien hoe het uitje gewaardeerd wordt door alle andere bezoekers. Uiteraard hebben we ook de entreeprijs erbij gezet.

Zoek je een dierentuin in Noord-Holland of speeltuinen in Noord-Holland dan vind je die uitgebreid in onze andere blogs:

Uitjes kinderen Noord Holland; de 28 leukste uitjes voor een dagje weg

het kabouterbos in de Schoorlse duinen
Bron: Staatsbosbeheer

Kabouterpad Schoorlse Duinen in Schoorl

In de Schoorlse duinen bevindt zich het avontuurlijke kabouterpad; een van de bijzondere uitjes met kinderen in Noord Holland. Een aanrader om te lopen met kinderen van ca. 3 t/m 7 jaar en zeer educatief.

Het is een route van 1 kilometer, welke begint bij het Buitencentrum Schoorlse Duinen. Daar krijgen de kinderen een rode puntmuts op, terwijl de gastvrouw een spannend verhaal vertelt over de kabouters die in dit gebied, langs deze route wonen.

Als gezin krijgen jullie een Kabouter-klapkaart met verhalen en opdrachten mee in een mooie rode kabouterrugzak. De kinderen worden door de gastvrouw gemotiveerd om de opdrachten zo goed mogelijk uit te voeren!

Tijdens het lopen van het kabouterpad, kruizen jullie telkens kabouterpaaltjes met pijlen erop die de looproute aangeven. Daarnaast bevinden zich wat grotere paaltjes van kabouters met rode puntmutsen langs de route. Deze staan voor opdrachten en daar gaan de kinderen dan ook vol enthousiasme naar op zoek!

Aangekomen bij een opdrachtenpaal, leest vader of moeder voor uit de Kabouter-klapkaart en voeren de kinderen de gevraagde opdracht uit. De laatste opdracht is het maken van een natuurschilderij met behulp van een plakstrip en de prachtige natuur langs het Kabouterpad.

De kinderen maken hun mooiste kunstwerk en laten deze na afloop trots zien aan de gastvrouw in het Buitencentrum. Dan krijgen de kinderen een Kabouterdiploma, kabouterstickers en de mogen ze de puntmuts, de tas en de Kabouter-klapkaart mee naar huis nemen.

Score van Kabouterpad Schoorlse Duinen op Google reviews is een 4.4 met 8 reviews en een kaartje kost € 6,50 voor kinderen t/m 12 jaar.

klimduin in Schoorl
Bron: Tripadvisor

Klimduin in Schoorl

Ben je toch in Schoorl, pak dan ook gelijk het Klimduin mee! Met de vele gezellige terrasjes (inclusief binnenruimtes als het koud is), kunnen papa en mama even op adem komen, terwijl de kinderen nog even het Klimduin op en af rennen of rollen en er halverwege op spelen.

Omringd door duinen, bos en ruimte is het een ideaal speelgebied voor kinderen. Verkijk je echter niet op de klim als je besluit mee te doen met je kind. Het Klimduin is namelijk een 51 meter hoge zandberg, een pittig eindje om te beklimmen.

De Schoorlse Duinen zelf, waar het Klimduin slechts een klein deel van is, strekken zich uit van de gemeente Bergen tot aan de Hondsbossche Zeewering. De hoogste duinen van ons land bevinden zich in de Schoorlse Duinen; tot wel 58 meter boven zeeniveau!

Een mooie aanvulling op de uitjes in Noord Holland die leuk zijn voor jong en oud.

Score van de Klimduin in Schoorl op Google reviews is een 4.5 met ruim 2200 reviews, toegang is gratis.

Dagje weg naar Callantsoog strand Noord Holland met je kinderen
Bron: Callantsoog-info

Strand Callantsoog voor uitjes met kinderen in Noord Holland

De Noord-Hollandse badplaats Callantsoog heeft het mooiste strand van Nederland!

Een aanrader dus om hier eens met de kinderen heen te gaan en te spelen en genieten op dit 3,5 kilometer lange strand.

Het is een zeer populaire en levendige badplaats met veel horeca dus geschikt voor jong en oud. Niet alleen het schone en veilige strand zelf is leuk als uitje voor je kinderen, maar ook de rest van dit prachtige dorp aan de Noord Hollandse kust.

Denk aan verschillende (natuur)speeltuinen, het natuurgebied Zwanenwater, het Juttersmuseum en Stal Blau voor de paardenliefhebbers onder ons.

Speelpark de Goudvis voor kinderen
Bron: de Goudvis

Speelpark De Goudvis in Sint Maartensvlotbrug

In Sint Maartensvlotbrug, bijna 7 km ten zuiden van Callantsoog, ligt Speelpark de Goudvis. Een dag vol vermaak voor kinderen bij zowel goed als slecht weer.

De Goudvis bestaat namelijk uit 3 overdekte speelparadijzen (bij elkaar meer dan 2200m2 ) en een enorme buitenspeeltuin, ruimtelijk opgezet en ca. 3,5 ha groot.

Binnen bevindt zich de horeca van het speelpark, op het parkeerterrein vind je restaurant De Goudvis en qua speelplezier is er voor elke kinderleeftijd wel wat leuks te beleven!

Je kunt er zelfs kinderfeestjes en schoolreisjes reserveren! Voor de allerkleinsten is er een peuterhoek ingericht. Verder kun je er elke woensdag en zaterdag vanaf 15.00 uur ’s middags genieten van een kinderdisco!

Er zijn ook diverse picknickplaatsen en blokhutten te huur voor een hele dag. Neem hiervoor contact op met Speelpark De Goudvis zelf.

Score van Speelpark De Goudvis in Sint Maartensvlotbrug op Google reviews is een 4.4 met ruim 1800 reviews en een kaartje kost €5 voor een kind van 1 jaar en €10 voor kinderen van 2 t/m 17 jaar. Baby’s zijn gratis en volwassenen betalen in de periode april t/m september €3.

Lan van Fluwel, er op uit met je kinderen in Noord Holland
Bron: Land van Fluwel

Land van Fluwel in Sint Maartenszee

Vlakbij Speelpark De Goudvis, vind je Land van Fluwel in Sint Maartenszee. Geschikt voor avonturiers en levensgenieters van alle leeftijden; kinderen èn hun ouders.

Ook hier kun je je kinderfeestje vieren of met schoolreisje heen gaan. Zakelijke en feestelijk groepsuitjes zijn ook mogelijk. Je kunt bij Land van Fluwel verschillende activiteiten als groepsuitjes boeken. Je kunt er zelfs trouwen!

Wil je je uitje in Noord Holland met kinderen ook graag natuurlijk houden dan zit je hier goed. Land van Fluwel is een speel- en avonturenpark dat zich namelijk meer op de natuur richt. Dit is te merken aan de volgende verschillende attracties waar het park uit bestaat.

Voor de lunch, lekkere trek en avondeten beschikt Land van Fluwel ook over gezellige horecagelegenheden. Je kunt kiezen uit bourgondisch genieten in restaurant “De Kneinsberg” of een verwennerij in het Pannenkoekenhuis.

Score van Land van Fluwel in Sint Maartenszee op Google reviews is een 4.5 met ruim 900 reviews en een kaartje kost €11,50 voor volwassenen (14+), €12,50 voor kinderen van 3 t/m 13 jaar en €8 voor kinderen van 2 jaar.

Nemo museum
Bron: Nemo

Nemo Science Museum in Amsterdam

Zin in een uitje met kinderen die zowel leerzaam als vermakelijk is? Ga dan naar Nemo Science Museum in Amsterdam! Hier kun je van alles leren en ontdekken over wetenschap en technologie. Leuk en leerzaam voor jong en oud!

Het museum bestaat uit 5 verdiepingen vol tentoonstellingen, experimenten, demonstraties, en workshops. Heerlijk spelend leren dus! Tussendoor en na afloop kun je genieten van een hapje en een drankje in het museumrestaurant.

Wil je weten welke workshops en tentoonstellingen er wanneer worden georganiseerd? Raadpleeg dan de dagagenda van Nemo Science Museum.

Naast Nemo Science Museum heeft onze hoofdstad Amsterdam natuurlijk tal van kinderactiviteiten, teveel om op te noemen. Ben je van plan om uitjes met kinderen in Noord Holland te plannen en een dagje Amsterdam te gaan doen? Check dan eens deze Uitagenda van Amsterdam.

Score van Nemo Science Museum in Amsterdam op Google reviews is een 4.5 met ruim 31.000 reviews en een kaartje kost €17,50 voor volwassenen en kinderen t/m 3 jaar zijn gratis.

buitenspeeltuin

Madame Tussauds in Amsterdam 

Madame Tussauds is een begrip en je kijkt je ogen uit naar de wassen beelden die griezelig echt lijken. Zeker de grote kinderen zullen dit leuk vinden om zo oog-in-oog te staan met bekende mensen. Denk hierbij aan artiesten zoals Snelle en Harry Styles maar ook Marvel superhelden zoals de Hulk, Iron Man en sporters zoals Rico Verhoeven.

Het is geen groot museum, maar met een bezoek aan het centrum van Amsterdam maak je het tot een leuk uitje! 

Score van Madame Tussauds in Amsterdam op Google reviews is een 4.3 met ruim 25.000 reviews en een kaartje kost €23,50 voor volwassenen (16+) en kaartjes voor kinderen van 2 t/m 15 jaar kosten €19.50. Je kunt online echter ook combi tickets kopen zodat je meerdere uitjes hebt met korting.

Dierentuin Artis in Amsterdam

Tja, Amsterdam heeft heel veel te bieden en natuurlijk moeten we dan een selectie maken bij de uitjes in Noord-Holland. Maar om dierentuin Artis komen we natuurlijk niet heen.

Deze oude, maar mooie, dierentuin heeft zeker alles in zich om een plaatsje te verdienen op ons lijstje. Artis heeft natuurlijk prachtige dieren in mooie binnen- en buitenverblijven, maar er is meer.

Er is een kinderboerderij, leuke speeltuinen en fijne plekken om zelf even te genieten van je kopje koffie of om iets te eten.

Score van Artis in Amsterdam op Google reviews is een 4.5 met ruim 31.000 reviews en een kaartje kost €29,50 voor volwassenen (13+) en kaartjes voor kinderen van 3 t/m 12 jaar kosten €25,50. Wanneer je online kaartjes besteld krijg je korting.

Linnaeushof in Heemstede

Gegarandeerd speelplezier voor jong en oud vind je in Europa’s grootste speeltuin Linnaeushof! Vanaf 1956 al een begrip in Heemstede / Bennebroek.

Uren en uren speelplezier, zonder hectische grote of enge attracties. Toch is er wel van alles te beleven. Want er is wel een looping, alleen zorg je zelf ervoor dat je rondgaat.

Of je kunt jezelf omhoogtrekken bij de 9 meter hoge ronddraaiende toren. Al met al biedt Linnaeushof ruim 350 speeltoestellen en attracties, dus van vervelen is geen sprake! Je kunt er ook waterfietsen, binnen en vooral buiten spelen én genieten van de waterspeeltuin!

Score van Linnaeushof in Heemstede op Google reviews is een 4.4 met ruim 2200 reviews en een kaartje kost €14 voor volwassenen en kinderen vanaf 2 jaar.

Bakkerijmuseum Noord Holland leuke uitjes met kinderen
Bron: de Oude Bakkerij

Bakkerijmuseum De Oude Bakkerij in Medemblik, leuk uitje met kinderen in Noord Holland

In het Noord-Hollandse Medemblik bevindt zich het Bakkerijmuseum De Oude Bakkerij. Ook wel Bakkerijmuseum Medemblik genoemd. Dagelijks vinden hier demonstraties en kinderactiviteiten plaats. In het kenniscentrum brood, koek en banket krijg je technieken te zien die bijna nergens anders in Nederland meer zijn terug te vinden.

Wil je zelf ook aan de slag met de kinderen? Boek dan een interessante en leerzame workshop! Voor kinderfeestjes, schoolreisjes en groepsuitjes zijn er verschillende arrangementen te boeken. Heb je er al zin in? Neem dan snel een kijkje bij de komende activiteiten en kom ruiken, leren, zien, voelen en proeven!

Medemblik is de kleinste en oudste stad van de regio West-Friesland, gelegen in Noord-Holland. Het Bakkerijmuseum is in 1985 ontstaan naar aanleiding van een tentoonstelling in het stationsgebouw van de Museumstoomtram Hoorn-Medemblik.

De Museumstoomtram rijdt overigens nog steeds op de toeristische spoorweg (museumlijn). Zeker een aanrader om met kinderen eens mee te maken! Er bestaan verschillende spannende en leuke reismogelijkheden!

Score van Bakkerijmuseum De Oude Bakkerij in Medemblik op Google reviews is een 4.3 met ruim 1100 reviews en een kaartje kost €9 voor volwassenen en €6 voor kinderen van 3 t/m 12 jaar.

Museum Broekerveiling in Broek op Langedijk

De oudste groenteveiling ter wereld vind je in het museum Broekerveiling. Je kunt meebieden vanuit de veilingbanken, welke te vinden zijn in het veilinghuis op water! Je kunt een rondvaart maken of zelf een fluisterboot huren.

Voor kinderen is er een kijk en doe route en een speciale speurtocht. Het museumprogramma duurt ongeveer 3 uur, houd hier rekening mee.

Score van Museum Broekerveiling in Broek op Langedijk op Google reviews is een 4.5 met ruim 1500 reviews en een kaartje kost €19,75 voor volwassenen en €9,75 voor kinderen van 4 t/m 12 jaar.

Kasteel Radboud in Medemblik

Waan je in de middeleeuwen tijdens je bezoek aan Kasteel Radboud in Medemblik. Een bezoek aan deze middeleeuwse dwangburcht uit 1288 is een feestje! Het begint al bij de prachtige entree buien. Betreed je het kasteel vervolgens met de trap naar beneden, dan kom je uit bij het Kasteel Café.

Wil je eerst het kasteelmuseum zien, kies dan voor de trap naar boven. Met behulp van een audiotour volg je een route en kom je van alles te weten over het kasteel. Tijdens de tour kunnen kinderen zich verkleden, opdrachten uitvoeren en heerlijk spelen bovenin het kasteel in de speelkamer.

Kasteel Radboud organiseert ook regelmatig leuke activiteiten en themadagen. Benieuwd of er voor jullie ook iets leuks tussen zit om als uitjes met de kinderen in Noord Holland te doen? Neem dan eens een kijkje in de activiteitenagenda!

Score van Kasteel Radboud in Medemblik op Google reviews is een 4.3 met ruim 2400 reviews en een kaartje kost €9,50 voor volwassenen en €6,50 voor kinderen van 5 t/m 12 jaar.

Huis van Hilde
Bron: Huis van Hilde

Archeologiemuseum Huis van Hilde in Castricum

Ben je op zoek naar een leerzaam en vermakelijk uitje met kinderen en zijn jullie onderzoekend ingesteld? Bezoek dan eens het Archeologiemuseum Huis van Hilde!

Bij binnenkomst aan de balie ontvangen jullie een speurtocht. Leuk voor de kinderen! Ook kunnen zij zelf onderzoeken, is er voldoende speelruimte en mogen zij vondsten aanraken!

Beleef ook het verleden via de Archeogame en interactieve zandbak. Daarnaast biedt het Huis van Hilde nog vele workshops, voorstellingen en knutselateliers aan.

Score van Archeologiemuseum Huis van Hilde in Castricum op Google reviews is een 4.4 met ruim 700 reviews en een kaartje kost €9 voor volwassenen en €5 voor kinderen van 3 t/m 12 jaar.

uitjes met kinderen in Noord Holland, Fort kijkduin

Leuke uitjes in Noord Holland? Check Fort Kijkduin in Huisduinen!

Vlakbij Den Helder, in Huisduinen, ligt Fort Kijkduin. Zoals de naam al zegt ligt het fort in de duinen. Het bestaat uit een Noordzeeaquarium, een museum en biedt regelmatig interessante activiteiten en events aan. Ook leuk voor kinderen!

Fort Kijkduin in Noord Holland

Dit fort stamt uit 1811 en is in opdracht van Napoleon gebouwd. Het bevindt zich op het meest noordwestelijke puntje van ons (vaste) land en was daarmee strategisch gezien natuurlijk van belang.

Je kunt je laten rondleiden door vrijwilligers die je meer vertellen over deze plek. Maar je kunt ook zelf op onderzoek uit. Je vindt er kazematten en ondergrondse gangen. Je kunt hier genieten van horeca aan zee, terwijl je uitkijkt over zowel de Waddenzee als de Noordzee.

Score van Fort Kijkduin in Huisduinen op Google reviews is een 4.3 met ruim 3100 reviews en een kaartje kost €11 voor volwassenen en €9,50 voor kinderen van 4 t/m 12 jaar.

Sprookjeswonderland
Bron: Sprookjeswonderland

Zuiderzeemuseum in Enkhuizen

Zowel binnen als buiten kan je kennismaken in dit museum met het leven rondom de Zuiderzee. Binnen is er een museum waar je meegenomen wordt door de geschiedenis van deze zee en alles wat daarbij hoort.

Buiten is het openluchtmuseum zo ingericht dat je het gevoel hebt dat je werkelijk in die tijd nog rondloopt. Het dorpje voert je mee terug in de tijd en er is van alles te zien.

Het Zuiderzeemuseum is echt een plek voor jong én oud. Het museum organiseert ook regelmatig activiteiten, dus hou de site in de gaten voor de exacte data en wat er allemaal gedaan wordt. Voor kinderen valt er van alles te doen en te beleven.

Score van Zuiderzeemuseum in Enkhuizen op Google reviews is een 4.6 met ruim 8700 reviews en een kaartje kost €19,50 voor volwassenen en €13 voor kinderen van 4 t/m 12 jaar.

Sprookjeswonderland in Enkhuizen

Naast het Zuiderzeemuseum kan je voor nog een heel leuk uitje in Noord-Holland terecht in Enkhuizen. Je vindt er namelijk ook het Sprookjeswonderland. Voor de allerjongsten (t/m 10 jaar) een heerlijk park, met het interactieve sprookjesbos.

Zeer vermakelijk en een stuk goedkoper dan de Efteling. Sprookjeswonderland heeft uiteraard een sprookjesbos, een kinderboerderij, voldoende horeca en picknickplekken, een kabouterdorp, een grote speeltuin en een interessant en ruim aanbod aan attracties, voorstellingen en shows.

Score van Sprookjeswonderland in Enkhuizen op Google reviews is een 4.7 met ruim 5600 reviews en een kaartje kost €16,50 voor personen van 2 t/m 99 jaar. Online zijn de tickets goedkoper.

Zee aquarium Bergen aan Zee
Bron: Google

Fun Center in Amstelveen

Bij Fun Center in Amstelveen vind je meerdere activiteiten die je kunt reserveren. Je kunt er trampolinespringen, lasergamen of trickinglessen krijgen. Gamen op een groot scherm kan ook.

En zelfs nog meer. Koop je een all-in kaartje, dan kan je hiermee 1,5 uur onbeperkt genieten van jumpen, lasergamen, poolbillards, karaoke, games en heel veel fun…

Score van Fun Center in Amstelveen op Google reviews is een 4 met ruim 250 reviews en een kaartje kost €16,50 voor personen van 2 t/m 99 jaar. Online zijn de tickets goedkoper.

Speelpark Oud Valkeveen in Naarden

Een leuk park met een grote speelweide en heel veel toestellen waar de kinderen heerlijk kunnen spelen. Ook is er Miniland, wat speciaal bedoeld is voor kinderen onder de zes jaar. En bij minder goed weer kan je altijd nog naar het indoor speelpark.

Is het juist mooi weer? Dan kan je genieten van het eigen strand aan het Gooimeer. Verder vind je er een aantal leuke attracties, worden er interactieve shows gegeven en is er vanzelfsprekend fijne horeca aanwezig. Oud Valkeveen is in de winter gesloten, zoals de meeste parken.

Score van Speelpark Oud Valkeveen in Naarden op Google reviews is een 4.5 met ruim 3500 reviews en een kaartje kost €19,50 voor personen van 2 jaar en ouder. Online zijn de tickets goedkoper.

Klimpark Streekbos in Bovenkarspel

Er zijn meerdere klimparken te vinden in Noord-Holland. Zo ook klimpark Streekbos. Dit is een Eco klimpark en ligt het recreatiegebied Streekbos. Er is meer dan 400 meter aan hindernissen, 2 spectaculaire ziplines en de hoogte varieert van 4 tot 12 meter.

Geschikt voor jong en oud, ervaren en onervaren klimmers. Het Streekbos biedt meer dan alleen het klimpark. Je kunt in Streekbos ook nog midgetgolfen, kanovaren, klootschieten en voor groepen kan er zelfs nog meer georganiseerd worden.

Score van Klimpark Streekbos in Bovenkarspel op Google reviews is een 4.4 met ruim 700 reviews. De diverse activiteiten hebben diverse prijzen dus check de website voor de activiteit die jij wil.

Marinemuseum in Den Helder

Het valt jou vast ook op dat veel in Noord-Holland in het teken staat van de zee. Niet zo vreemd als je bedenkt dat het ooit ingeklemd lag tussen drie zeeën: de Noordzee, de Waddenzee én de Zuiderzee.

Dit Marinemuseum heeft ook alles met zee te maken, maar dan weer op een heel andere manier. Want de marine is toch weer een heel andere wereld. Kinderen zullen het hier reuze interessant vinden, want er is van alles te zien.

Je kunt door een periscoop kijken van een onderzeeboot, bijvoorbeeld. Of kijken naar een Ramschip of een Mijnenveger. En dan is er ook nog de QR Route. Hiermee ontdek je tips over wat je kunt doen en kom je achter geheime verhalen. 

Score van Marinemuseum in Den Helder op Google reviews is een 4.6 met ruim 4000 reviews en een kaartje kost €13 voor volwassenen en €8 voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Online zijn de tickets goedkoper.

Zee Aquarium in Bergen aan Zee

Terug naar de kust, naar Bergen aan Zee. Hier vind je het vernieuwde en uitgebreide Zee Aquarium waar meer dan 100 verschillende vissoorten te zien zijn.

Het Zee Aquarium staat zeer bekend in Bergen aan Zee en wordt veel bezocht als toeristische attractie. Een aanrader om een kijkje te nemen met de kinderen, wanneer je in de buurt bent.

Score van Zee Aquarium in Bergen aan Zee op Google reviews is een 3.8 met ruim 2600 reviews en een kaartje kost €15,95 voor volwassenen en €10,95 voor kinderen van 3 t/m 12 jaar.

dierenpark Hoederdaell, leuke uitjes in Noor dHolland met je kinderen

Dierenpark Hoenderdaell in Anna Paulowna

Dierenpark Hoenderdaell is een veel bezocht dierenpark in Noord Holland en mag niet ontbreken tussen de leukste uitjes met kinderen. Het wordt zeer goed bezocht door gezinnen met kinderen en is ook echt héél erg leuk!

Er worden ook kinderfeestjes georganiseerd en je kunt het park bezoeken met schoolreisje of met andere groepen.

Naast een ruim aanbod aan dieren die er te zien zijn, heeft het dierenpark voldoende horecagelegenheden, een kleine speeltuin en een grote speeltuin in het midden van dierenpark en zijn er regelmatig activiteiten zoals shows, demonstraties en voedermomenten die kunnen worden bijgewoond.  

Score van Dierenpark Hoenderdaell in Anna Paulowna op Google reviews is een 4.7 met ruim 6700 reviews en een kaartje kost €17,50 voor personen vanaf 5 jaar en €11 voor kinderen van 3 en 4 jaar. Online zijn de tickets goedkoper.

Vlindertuin Vlindorado
Bron: Pinterest the woweffect

Vlindertuin Vlindorado in Waarland als uitje in Noord Holland

Houden je kinderen van mooie dingen? Bezoek dan eens de Vlindertuin Vlindorado in Waarland. Je kijkt je ogen uit! Heel veel verschillende soorten vlinders in prachtige kleuren. Soms komen ze zelfs op je hand zitten!

Ook doe je er veel informatie op over de vlindersoorten, kunnen jullie een kinderspeurtocht doen en is er een kleine kinderspeeltuin aanwezig. Naast de vlindertuin, kun je er ook de vogel voliere bezoeken met kleurrijke (sub)tropische vogels.

Leuk om als alternatief voor een dierentuinbezoekje te plannen met je kinderen als je een uitje in Noord Holland zoekt.

Score van Vlindertuin Vlindorado in Waarland op Google reviews is een 4.4 met ruim 1800 reviews en een kaartje kost €10,50 voor volwassenen en €8,50 voor kinderen van 2 t/m 12 jaar. Online zijn de tickets goedkoper.

scheepvaartmuseum Noord Holland
Bron: het Scheepvaartmuseum

Scheepvaartmuseum in Amsterdam

Vanaf het terras van NEMO zie je het schip al liggen: het VOC-schip. Maar het scheepvaartmuseum biedt meer dan een bezoekje aan dit prachtige schip op het water.

Het museum zelf is gewoon in een gebouw en daar vind je van alles over de scheepvaart van vroeger, zoals het eten op het VOC-schip of informatie over de walvissenjacht. Er is hier aandacht voor maar liefst 5 eeuwen maritieme geschiedenis.

Score van Scheepvaartmuseum in Amsterdam op Google reviews is een 4.5 met ruim 10.000 reviews en een kaartje kost €18,50 voor volwassenen en €8,50 voor kinderen van 13 t/m 17 jaar. Kinderen t/m 12 jaar zijn gratis.

de Holle Bolle Boom
Bron: de Holle Bolle boom

De Holle Bolle Boom in Tuitjenhorn

In Tuitjenhorn kun je het superleuke en unieke “De Holle Bolle Boom” bezoeken! De Holle Bolle Boom is een belevenissenpark voor kinderen.

Je kunt er ook je kinderfeestje vieren, arrangementen met overnachting boeken en blijven eten in restaurant “Het Klokhuis”. De belevenissen die worden aangeboden en je kunt meemaken en boeken zijn:

  • Spelen in indoor-speelparadijs “De Holle Bolle Boom”.
  • Plonsen de tropische waterspeeltuin “De Holle Bolle Plons”.
  • Roetsjen in het waterpark. Zeker een aanrader voor wat oudere kinderen!

Score van De Holle Bolle Boom in Tuitjenhorn op Google reviews is een 4.3 met ruim 1400 reviews. De diverse belevenissen hebben ook diverse prijzen voor jong en oud, dus check de website voor deze prijzen.

waddeneilanden overnachten Texel

Ecomare – Texel met kinderen

Het waddeneiland Texel behoort ook tot de provincie Noord Holland en mogen we dus ook tippen voor uitjes met kinderen in Noord Holland.

Alleen al naar Texel toe gaan is een uitje op zich. Maar als je dan toch daar bent, bezoek dan zeker Ecomare. Dit is zowel een zeehondenopvang als een natuurmuseum. Je kunt hier haaien, roggen en krabben bekijken.

De vissen voeren of kijken bij de strandvondstenkar: het kan. Er worden excursies georganiseerd, welke je op de site kunt vinden. Meer weten over de Wadden, de Noordzee en al het leven hieromheen? Dan is Ecomare echt iets voor jullie. 

En als je dan toch op Texel bent dan is het Sommeltjespad lopen met kinderen van 3 tot 8 jaar erg leuk, het voedselbos bezoeken (leuk voor alle leeftijden!), verschillende musea bezoeken, dieren spotten en natuurlijk kan de vuurtoren niet ontbreken!

Score van Ecomare – Texel op Google reviews is een 4.5 met ruim 8900 reviews en een kaartje kost €15,50 voor volwassenen en €10,50 voor kinderen van 4 t/m 18 jaar.

Muiderslot museum in Noord Holland
Bron: Foto Muiderslot

Rijksmuseum Muiderslot in Muiden

Rijksmuseum Muiderslot in Muiden. Het prachtige kasteel met aansluitende schitterende tuinen is de moeite waard om te bezoeken!

Voor jong en oud, groepen, kinderfeestjes, schoolreisjes, feesten en zelfs bruiloften stelt het Muiderslot zich open. Er is een audiotour voor kinderen, een speurtocht, extra activiteiten (houd hiervoor de agenda in de gaten!) en zelfs informatie voor je werkstuk voor school!

Score van Rijksmuseum Muiderslot in Muiden op Google reviews is een 4.5 met ruim 7700 reviews en een kaartje kost €17,50 voor volwassenen en €10 voor kinderen van 4 t/m 11 jaar.

uitjes met kinderen in Noord Holland, de kaasmarkt in Alkmaar

Alkmaar met kinderen

Last, but not least, kaasstad Alkmaar! Alkmaar met kinderen bezoeken is altijd een leuk uitje in Noord Holland!

De stad die bekend staat om de kaasmarkt in de maanden juli en augustus. Deze wordt ook voor kinderen van 6 tot 12 jaar gehouden; de kinderkaasmarkt. Erg leuk en leerzaam en begeleid door een gids. De kinderen mogen ook zelf op de kaasweegschaal! Van de kaasdragers ontvangen ze vervolgens een weegcertificaat.

Reserveren voor de kinderkaasmarkt kan bij VVV Alkmaar. Wees op tijd, want deze markt is erg uniek en populair! Boven het VVV Alkmaar bevindt zich het kaasmuseum. Pak deze ook meteen mee, erg interessant!

Wil je nog meer weten over het rijke verleden van Alkmaar, bezoek dan het Stedelijk Museum Alkmaar (ook kindvriendelijk). Al het genoemde is te doen in de binnenstad van Alkmaar, dus je kunt het samenvoegen. Begin juni organiseert Alkmaar prachtstad Kaeskoppenstad.

De binnenstad is dan omgetoverd tot Alkmaar in de 16e eeuw, inclusief acteurs en actrices, hilarisch om een keer mee te maken.

In het kort over Noord Holland en uitjes met kinderen

Kortom, Noord-Holland is een prachtige provincie om te bezoeken voor jong en oud. Je vindt hier alle mogelijkheden om een heerlijk dagje weg te plannen en uitjes uit te zoeken. Van een dierentuin tot een museum en van een natuurplek tot stadjes met culturele uitstapjes.

Met hierboven een overvloed aan inspiratie om er zelfs meerdere uitjes of een vakantie met je kinderen van te maken! Veel voorpret tijdens het kiezen en plannen en daarna heel veel plezier toegewenst!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven