De leukste uitjes in Utrecht

Staan er uitjes in Utrecht op je ‘verlanglijstje’? Dan helpen wij je graag verder. Want uitjes in Utrecht zijn er in overvloed. Of je nu op zoek bent naar iets actiefs, iets uit het verleden of juist om iets te leren: geen enkel probleem want Utrecht heeft het.

Daarnaast hebben we informatie toegevoegd over de Google reviews zodat je in één oogopslag kan zien hoe het uitje gewaardeerd wordt door alle andere bezoekers. Daarnaast hebben we ook de entreeprijs erbij gezet.

Zoek je trouwens een dierentuin in Utrecht of speeltuinen in Utrecht dan vind je die uitgebreid in onze andere blogs:

Tip: Wil je een van onderstaande uitjes doen in Utrecht? Check dan even bij Leukstetickets voor een voordeligere entree tarieven!

leuke uitjes in Utrecht

Hieronder dus de leukste uitjes in Utrecht

boerendoolhof in utrecht
Bron: WaaiseWeelde

Boerendoolhof in De Meern

Dwalen tussen het maïs en echt niet meer weten hoe je nu verder moet: het kan zomaar gebeuren bij je tocht door het boerendoolhof Waaise Weelde. Een spannend uitje voor de kinderen. Maar ook gewoon leuk voor jou.

Natuurlijk kan dit uitje in Utrecht alleen als het maïs hoog genoeg is. Dus let even op of het doolhof al geopend is. Het is ook niet iedere dag geopend. Naast het vinden van de juiste weg, kan je meedoen met vragen om zo de code van de kluis te vinden.

Er is een springkussen met een rodeo stier, een maïszwembad, een zandbak, waterpomp met kanaaltjes, een klein speeltoestel, kalfjes om te knuffelen en je kunt er ook nog wat lekkers eten of drinken.

Score van het Boerendoolhof in de Meern op Google reviews is een 4.1 met 24 reviews en een kaartje kost € 4,00 per persoon vanaf 3 jaar.

varen in Dierenpark Amersfoort
Bron: Dierenpark Amersfoort

Dierenpark Amersfoort

Een grote dierentuin aan de rand van bosgebied Brikhoven is Dierenpark Amersfoort. Het park herbergt natuurlijk veel dieren, maar heeft ook een dinobos.

Je kunt er klauteren onder, boven en zelfs tussen de dieren en dan hebben we het nog niet gehad over glijden, varen en duiken. Ontdek de stad van de Oudheid, het Snavelrijk of de Prairie. Er is de Expeditie-rivier en, nou ja, eigenlijk gewoon te veel om op te noemen!

Score van Dierenpark Amersfoort op Google reviews is een 4.5 met ruim 16.000 reviews en een kaartje kost € 27,50 voor volwassenen en € 25,00 voor kinderen.

de panda's van Ouwehands Dierenpark, ook een leuk uitje in Utrecht
Bron: Ouwehands Dierenpark

Ouwehands Dierenpark Rhenen is natuurlijk ook een van de uitjes in Utrecht

In Rhenen vind je die andere grote dierentuin van deze provincie. Ouwehands heeft weer hele andere prachtige pareltjes. Zo zijn er de reuzenpanda’s, maar ook het bekende Berenbos.

En vergeet niet al het speelplezier voor de kids in RavotAapia. Ouwehand heeft ook nog Gorilla Adventure, waarbij je slingert door een reusachtige kloof, je afdaalt in een oude mijnschacht en gewoon op avontuur gaat tussen de gorilla’s. En zo kunnen we nog wel even doorgaan met wat er allemaal te beleven is!

Score van dit uitje in Utrecht op Google reviews is een 4.4 met ruim 18.500 reviews en een kaartje kost € 27,00 voor volwassenen en € 24,00 voor kinderen.

Nijntje Museum voor de kleintjes
Bron: Nijntje Museum

Het Nijntje Museum in Utrecht

Het allerleukste museum voor de kleinsten is natuurlijk het Nijntje Museum in Utrecht, behorend tot de leukste uitjes.

Welk kind groeit niet op met de lieve rijmpjes en tekeningen van Dick Bruna? Er is voor jouw zoontje of dochtertje van alles te doen. Er is zelfs een verkeerstuin, de dierentuin, bij de dokter en nog veel meer werelden die je kind op een leuke manier kan ontdekken.

Score van het Nijntje Museum op Google reviews is een 4.3 met ruim 3.500 reviews en een kaartje kost € 7,50 voor volwassenen en € 11,00 voor kinderen.

Uitjes naar de Domtoren in Utrecht

Uitjes in Utrecht: dan ontkom je niet aan de Domtoren in Utrecht

De Domtoren is natuurlijk niet weg te houden van een lijstje met uitjes in Utrecht! Deze superhoge toren kan je beklimmen!

Het is het hoogste gebouw van de stad en met een gids kan je de toren dus op. De gids vertelt meteen van alles over de Middeleeuwse toren. Naast het prachtige uitzicht is het eveneens mooi om het carillon en de grote klokken te mogen zien.

In schoolvakanties, op feestdagen en soms in het weekend zijn er zelfs speciale kinderrondleidinggen.

Score van de Domtoren inUtrecht zelf op Google reviews is een 4.5 met ruim 6.500 reviews en een kaartje kost € 12,50 voor volwassenen en € 7,50 voor kinderen.

Lekker buitenspelen bij Staatsbosbeheer in het Gagelbos
Bron: Staatsbosbeheer

Lekker spelen bij je uitjes in Utrecht kan in het Speelbos Gagelbos

Speelbos Gagelbos in Utrecht hoort bij Staatsbosbeheer en je kunt hier heerlijk spelen en ravotten. Je kunt in het bos van alles vinden om je eigen hut er daarna mee te bouwen.

De sloot kan je oversteken door middel van stapstenen of neem een andere route. Bijvoorbeeld via de touwbruggen of pak je toch maar het vlot of de kabelbaan? En het grote klimtoestel nodigt uit voor ‘uren’ klauterplezier!

Score van het speelbos Gagelbos op Google reviews is een 4.5 met 21 reviews en toegang is gratis!

Sonnenborgh museum in Utrecht
Bron: Sonnenborgh Museum

Sonnenborgh museum en sterrenwacht in Utrecht

Een keer iets heel anders doen? Misschien is een bezoek aan de Sterrenwacht dan wel iets voor jullie! Ga naar een sterrenkijkavond of bezoek één van de andere activiteiten.

Er zijn tentoonstellingen en prachtige objecten te bewonderen in het museum. En de sterrenwacht zelf? Die stamt al uit de 19e eeuw! Natuurlijk vind je hier ook telescopen. Sonnenborgh vind je in Utrecht.

Score van het Sonneborgh museum uitje in Utrecht op Google reviews is een 4.4 met ruim 430 reviews en een kaartje kost € 9,50 voor volwassenen en € 6,00 voor kinderen.

indoor spelen in KidZcity
Bron: KidZcity

KidZcity in Utrecht

Een dag minder mooi weer en toch op zoek naar een uitje in Utrecht? Dan is een binnenspeeltuin ideaal.

Je vindt er meerdere door de provincie heen, maar KidZcity in Utrecht zelf verdient toch wel een extra vermelding. Spannende, originele en stoere attracties.

Je kunt er niet alleen gewoon spelen in het grote speeltoestel, maar er is ook lasergamen, een familieglijbaan, draaimolens, botsauto’s en voor de allerjongsten is er de eigen zone.

Score van KidZcity op Google reviews is een 4.2 met ruim 1.500 reviews en een kaartje kost € 16,00 voor volwassenen en € 16,00 voor kinderen.

Museum Speelklok
Bron: Museum Speelklok

Museum Speelklok in Utrecht

De wondere wereld van de zelf spelende muziekinstrumenten leer je kennen in het Museum Speelklok in Utrecht, een van de bijzondere uitjes kunnen we wel zeggen.

Je leert er door te luisteren maar ook door zelf te doen. Van het kleinste speeldoosje tot het grootste draaiorgel, zoals ze zelf aangeven. Maar ook dansstijlen komen aan bod bij de nieuwe Let’s Dance activiteit.

Score van Museum Speelklok op Google reviews is een 4.5 met ruim 2.500 reviews en een kaartje kost € 14,00 voor volwassenen en € 7,50 voor kinderen.

Sopoorwegmuseum uitje in Utrecht
Bron: Spoorwegmuseum

Spoorwegmuseum in Utrecht, een uitje eersteklas!

Het Spoorwegmuseum in Utrecht is een heerlijk dagje uit voor iedere treinfan. Welke leeftijd je hebt maakt eigenlijk niet uit.

Het is een prachtige ontdekkingsreis door de wereld van de treinen. Je mag door oude treinen heen dwalen en er zijn attracties te vinden. Er is ook een Techlab en je kunt een oud mijndorpje ontdekken.

En als je met de trein komt: er rijdt speciaal een trein van CS naar het museum! Zo maak je het natuurlijk helemaal af!

Score van het Spoowegmuseum in Utrecht op Google reviews is een 4.5 met ruim 11.000 reviews een leuk uitje en een kaartje kost € 17,50 voor volwassenen en € 17,50 voor kinderen.

Het waterliniemuseum in Bunnik

Waterliniemuseum Fort bij Vechten in Bunnik

Een museum waar twee werelderfgoederen samenkomen. De Hollandse Waterlinies én de Romeinse Limes.

Leer meer in het museum, doe een rondleiding met een fort- of limesgids of doe op of in de omgeving een speurtocht of maak een wandel- of fietstocht door dit gebied. Het Waterliniemuseum heeft een gezellig museumcafé met uitzicht over de maquette van de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

Daarmee is dit niet alleen een van de leuke uitjes in Utrecht, maar kan je er ook na je uitje nog goed toeven!

Score van het Waterliniemuseum op Google reviews is een 4.2 met ruim 1.500 reviews en een kaartje kost € 10,50 voor volwassenen en € 6,25 voor kinderen.

Kasteel de Haar
Bron: Kasteeldehaar

Kasteel De Haar in Haarzuilens

Voel alsof je een stap terugzet in de tijd en wandel door het prachtige park rondom het sprookjeskasteel De Haar in Haarzuilens. Ga mee met een gids door het kasteel en doe één van de speurtochten.

Ook hier is een agenda van toepassing omdat men verschillende activiteiten organiseert.

Score van Kasteel de Haar op Google reviews is een 4.6 met ruim 13.700 reviews en een kaartje kost € 19,00 voor volwassenen en € 12,50 voor kinderen.

Wandelen op het Heksenpad
Bron: Heksenpad

Heksenpad Oostbroek in De Bilt

Het Heksenpad begint bij ’t Winkeltje van Oostbroek in De Bilt. Je krijgt een routeboekje met opdrachten en onderweg kom je kompasrozen tegen die laten zien dat je een opdracht moet doen.

Het verhaal achter de route: ooit, heel lang geleden, woonde hier een oude weduwe waarvan men dacht dat het een heks was. Er gebeurden vreemde dingen. En jij mag ontdekken wat er in het moeras is gebeurd!

Score van het Heksenpad op Google reviews is een 4.4 met 610 reviews en een kaartje is gratis.

boarde in Down Under, ook een tof uitje
Bron: Down Under

Down Under in Nieuwegein; ook een van de leuke uitjes in Utrecht

Down Under in Nieuwegein is een leuke locatie voor watersport en recreatie. Je kunt hier bodyboarden en indoor surfen.

Je kunt buiten tuben of binnen bodyboarden. Buiten kan je nog veel meer watersporten beoefenen, zoals wakeboarden of kneeboarden en waterskiën. En in de winter is er Down Under On Ice! Het is er echt super leuk, ook een tof idee voor een kinderfeestje!

Score van Down Under op Google reviews is een 4.2 met ruim 2200 reviews en de kosten zijn afhankelijk van de activiteit die je doet.

Militair Museum in Soest

Nationaal Militair Museum in Soest

Last but not least van dit blog over uitjes in Utrecht is het Nationaal Militair Museum in Soest. Een indrukwekkend museum waar je eigenlijk met 1 dag niet genoeg hebt…

Er is veel te zien en te beleven en voor de kinderen zijn er stoere activiteiten te doen. Hou dan ook de site in de gaten voor speciale activiteiten die bijvoorbeeld in vakanties georganiseerd worden.

Score van het Nationaal Militair Museum in Soest op Google reviews is een 4.6 met ruim 7.600 reviews en een kaartje kost € 18,00 voor volwassenen en € 10,00 voor kinderen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven