De leukste uitjes in Zeeland

Op stap in Zeeland: natuurlijk heb je er veel strand en water om van te genieten Maar uitjes in Zeeland zijn er eveneens op hele andere plekken. Leuke musea, bijvoorbeeld, of heerlijke speelplekken voor de kinderen. Wat kan je doen als je lekker weg wilt in Zeeland?

We hebben bij elk uitje informatie toegevoegd over de Google reviews zodat je in één oogopslag kan zien hoe het uitje gewaardeerd wordt door alle andere bezoekers. Uiteraard hebben we ook de entreeprijs erbij gezet.

Zoek je trouwens een binnenspeeltuin of buiten speeltuin in Zeeland dan vind je die uitgebreid in onze andere blogs:

uitjes in zeeland

Hier de leukste uitjes in Zeeland!

Deltapark Neeltje Jans in Vrouwenpolder

Leer alles over de Deltawerken bij Neeltje Jans. Met voorstellingen en attracties voor het hele gezin. Je kunt een rondvaart maken en je kunt meer te weten komen over zeeleeuwen. Zwemmen met haaien? Dat kan je hier ook boeken. Of reserveer ‘dichterbij zeehonden’.

Ga je toch liever voor een rondleiding in het Bluereef Aquarium? Je kunt de stormvloedkering bekijken of de wereld van de walvis ontdekken. Ook is er een hele leuke (water)speeltuin. Kortom: er is hier van alles te beleven en extra bij te boeken.

Score van Deltapark Neeltje Jans in Vrouwenpolder op Google reviews is een 3,8 met meer dan 6000 reviews en je koopt een kaartje voor €17,00 voor kinderen van 3 t/m 11 jaar en €27,00 vanaf 12 jaar.

Watersnoodmuseum in Ouwerkerk

Het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk is gevestigd in vier caissons die zijn gebruikt voor de sluiting van het laatste stroomgat. Je stapt direct de geschiedenis in van het water van ’53 tot nu. Je kunt gebruik maken van een audiotour via de gratis app.

Het jeugdwatersnoodmuseum heeft allerlei actieve en interessante opdrachten en routes voor kinderen tot 16 jaar. 

Score van het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk op Google reviews is een 4,6 met meer dan 3700 reviews en je koopt een kaartje voor €7,00 voor kinderen van 5 t/m 11 jaar en vanaf 12 jaar is het €13,50.

Leuk uitje in Zeeland: Speelpark Mini Mundi in Middelburg

Binnenspelen of naar een pretpark? Kom naar Mini Mundi. Je kunt ook kijken naar Miniatuur Walcheren. Buiten vind je het attractieparkje met een draaimolen, een treintje, een schommelschip en een kinderachtbaan.

En binnen? Daar vermaken ze zich prima in de leuke indoorspeeltuin. En de kleinsten (0-3 jaar) hebben hun eigen ‘land’. Heerlijk spelen zonder onder de voet gelopen te worden door de groten!

Score van speelpark Mini Mundi in Middelburg op Google reviews is een 4,1 met bijna 2000 reviews en je koopt een kaartje voor €14,00 voor kinderen van 3 t/m 12 jaar en €10,00 vanaf 13 jaar. (zomertarief)

Glow Golf in Middelburg

Minigolf in het donker, met oplichtende kleurtjes overal. Tussen olifanten, tijgers en apen. Dat kan bij Glow Golf in Middelburg. 18 holes minigolf baan waar je ook bij slecht weer terecht kunt, want het is allemaal binnen.

Het parcours wordt verlicht met black lights, waardoor je een geheimzinnige sfeer krijgt. Beslist een leuk en spannend uitje in Zeeland dus!

Score van Glowgolf in Middelburg op Google reviews is een 4,2 met bijna 800 reviews en je koopt een kaartje voor €10,00 voor kinderen en volwassenen vanaf 4 jaar.

Prison Island in Middelburg

Een escaperoom waar je u tegen zegt. 20 cellen-20 uitdagingen – 1 doel! En dat is niks anders dan ontsnappen uit Prison Island! Het is een beetje te vergelijken met een combinatie van een escaperoom en tv-programma’s als Wie is de Mol of Fort Boyard. Durf jij het aan? 20 cellen waar je oplossingen voor moet vinden én wel binnen de tijd! 

Score van Prison Island in Middelburg op Google reviews is een 4,2 met bijna 500 reviews en je koopt een kaartje voor €20,- per persoon voor 1 uur. Je kunt ook kiezen voor 1,5 uur of 2 uur en voor een family pack.

Klimbos Zeeland in Westerschouwen: avontuurlijk uitje in Zeeland!

Klimbos Westerschouwen is een echt outdoor avontuur op 100 meter van het Noordzeestrand. Er is een kidsparcours vanaf 5 jaar, routes voor kinderen vanaf 8 jaar en routes in verschillende moeilijkheidsgraden. Dus voor iedereen is er iets wat uitdaging biedt.

In totaal zijn er 6 parcoursen door het bos in de duinen, met 90 hindernissen waarvan 12 ziplines. Kinderen van 8 tot en met 12 jaar kunnen bij hun eerste keer klimmen een heldenstatus halen! Ze worden dan een Zeeuwse Held en kunnen na 3 keer klimmen een gratis klimtocht krijgen. Klimmen op het kidsparcours betekent een diploma!

Score van Klimbos Westerschouwen op Google reviews is een 4,5 met meer dan 600 reviews en je koopt een kaartje vanaf €10,25 voor kinderen vanaf 5 jaar in het dal tarief.

Vuurtorens Westkapelle

Altijd al een keer op een vuurtoren willen staan? Bij dit uitje in Zeeland kan het. Twee vuurtorens zijn er zelfs te bezoeken in Westkapelle. Beklim de torens en geniet van het uitzicht over de zee, het strand en het land (Walcheren). Regelmatig kan je ook exposities bekijken in de torens.

Score van vuurtoren ’t Hoge Licht op Google reviews is een 4,6 met meer dan 800 reviews en vuurtoren ’t Lage Licht op Google reviews is een 4,6 met 1400 reviews. Je koopt voor beide vuurtorens apart een kaartje voor €2,50 voor kinderen van 6 t/m 12 jaar en €3,50 vanaf 13 jaar.

Polderhuis Dijk- en Oorlogsmuseum in Westkapelle

Naast de vuurtorens kan je ook op bezoek bij Polderhuis Dijk- en Oorlogsmuseum in Westkapelle. Voor kinderen zijn er interessante speurtochten. De museumwinkel en de exposities in het museumcafé zijn gratis te bezoeken. In de museumtuin kan je lekker zitten.

Verder zie je hier een oorlogstank en kan je via de Liberty Bridge de dijk op naar het strand. In het Polderhuis maak je kennis met de persoonlijke verhalen en objecten waardoor je bewust wordt van de vrijheid waarin we nu leven. Er zijn leuke activiteiten en evenementen.

Score van Polderhuis in Westkapelle op Google reviews is een 4,5 met meer dan 1400 reviews en je koopt een kaartje voor €2,00 voor kinderen van 6 t/m 12 jaar, het kost €3,50 voor kinderen van 13 t/m 17 jaar en €5 voor volwassenen vanaf 18 jaar.

Klok’uus in ’s-Heer Arendskerke

Klok’uus is een leuke bestemming voor een verjaardag, kinderfeestje, familiedag, bedrijfsuitje, maar ook om gewoon even te gaan spelen. Het is de grootste binnen- en buitenspeeltuin van Zeeland. Naast spelen in de speeltuin vind je hier ook lasergamen, boerengolf of Archery Tag. 

Score van Klok’uus in ‘s-Heer Arendskerke op Google reviews is een 4,4 met meer dan 1700 reviews en je koopt een kaartje voor €5,95 voor kinderen van 2 t/m 3 jaar en €9,95 voor kinderen van 4 t/m 12 jaar.

Een van de bekendste uitjes in Zeeland: Berkenhof Tropical Zoo in Kwadendamme

Op zoek naar een leuk uitje in Zeeland? Berkenhof Tropical Zoo is een mini jungle en er is van alles te beleven. Je maakt kennis met allerlei dieren uit de jungle, je kunt de fossielenmijn bezoeken, de dino expo, de natuurklas of misschien vind je de spettertuin wel leuker?

Dan is er ook nog het buitenspeelbos en de kidsjungle. Wat dacht je van adventure minigolf? Of ga je schat zoeken? Een heerlijke dag uit waarbij je ook nog lekker kunt genieten van iets lekkers in het restaurant.

Score van Berkenhof Tropical Zoo in Kwadendamme op Google reviews is een 4,3 met bijna 3000 reviews en je koopt een kaartje voor €14,00 voor kinderen van 3 t/m 12 jaar en €15,00 vanaf 13 jaar.

Zwembad Omnium in Goes

Omnium is een heerlijk zwembad en biedt leuk speelplezier voor de kinderen. Het subtropisch zwembad heeft heerlijk verwarmde baden, een stroomversnelling, whirlpool, glijbanen en een Lazy River. Voor de kleintjes is er een peuter- en kleuterbad. 

Score van zwembad Omnium in Goes op Google reviews is een 4,2 met meer dan 400 reviews en je koopt een kaartje voor €7,- vanaf 4 jaar op doordeweekse dagen en €9,- in weekenden, feestdagen en tijdens vakanties.

Five Star Farm in Kamperland

Speelboerderij Five Star Farm in Kamperland biedt speelplezier, zowel binnen als buiten. Leuk voor de jongste kids. Je kunt hier ook blijven slapen. Als je komt spelen krijg je een eigen tafeltje. Zijn de tafels vol? Dan is de speeltuin vol… Dus vooraf even reserveren! 

Score van Five Star Farm in Kamperland op Google reviews is een 4,4 met bijna 300 reviews en je koopt een kaartje voor €4,00 voor kinderen van 1 t/m 3 jaar en €7,50 voor 4 t/m 12 jaar.

Zeeuws Maritiem muZEEum in Vlissingen

Tja, Zeeland is nu eenmaal zee, dus ook dit is een attractie die met het water te maken heeft. Het museum wordt vernieuwd en in de zomer van 2023 heropend! Je hoort, ziet en leest hier van alles over het maritieme verleden van Zeeland en van nu. Waarbij de zeehelden volop in de ‘picture’ staan.

Het muZEEum wil jongeren inspireren en vertellen over avontuurlijke zeereizen, onbekende bestemmingen, successen en tegenslagen. En hoe we nu er anders tegenaan kijken dan toen. 

Score van Zeeuws Maritiem muZEEum in Vlissingen op Google reviews is een 4,4 met meer dan 1000 reviews. Kinderen tot 4 jaar zijn gratis, van 4 t/m 12 jaar kost een kaartje €8 en voor 13+ is het €15,-.

Bevrijdingsmuseum Zeeland in Nieuwdorp

Het Bevrijdingsmuseum is ontstaan uit de particuliere collectie van Kees Traas. Hij wil met zijn collectie en de verhalen ervoor zorgen dat de herinneringen niet verloren gaan. In het museum wordt de geschiedenis van Zeeland tijdens de Tweede Wereldoorlog belicht.

Ook de Zeeuwse oorlogsvrijwilligers die naar Nederlands-Indië geweest zijn hebben hier hun eigen plek. Inmiddels is het geheel uitgegroeid tot een museum met een 3 hectare themapark met een tentoonstellingspaviljoen, bunkers, diverse versperringen, een baileybrug, tanks en nog meer.

Waardoor er veel te zien en te leren is. Beslist een van de meest leerzame uitjes in Zeeland dus.

Score van Bevrijdingsmuseum Zeeland in Nieuwdorp op Google reviews is een 4,7 met bijna 1200 reviews. Kinderen t/m 5 jaar zijn gratis, van 6 t/m 12 jaar kost een kaartje €7 en voor 13+ is het €13,50.

Haaientanden zoeken in Cadzand-Bad – uitje in Zeeland

Niet een betaald attractiepark ofzo, maar wel iets heel unieks om te doen: haaientanden zoeken op het strand! Schelpen zoeken is altijd al leuk om te doen op het strand, maar als je dan ook nog haaien tanden kunt vinden!

Heb je pech en kan je ze niet vinden? Ach, dan koop je als troost er toch 1 in een winkeltje in Cadzand… Wil je meer weten hierover dan vind je veel info op deze site.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven