Oeps, heb ik dat écht gezegd? 4 uitspraken van een oververhitte moeder

Ik geef toe. Ik ben niet vlekkeloos. Maar dat wist jij al natuurlijk, want jij leest mijn blogs vaker 😉 . Wat je misschien niets wist, is dat ik er hier in huis wel eens wat uit flap. Zo’n oververhitte moeder uitspraak waar niemand iets mee kan. Iets waarvan ik achteraf denk… oeps, heb ik dat echt gezegd? Herken je dat? Dat je er in een oververhitte bui iets uitbrult waarvan je je achteraf achter je oren krabt en denkt… mmm, deze uitspraken verdienen niet echt de schoonheidsprijs.

Tja, wat zal ik zeggen. Ik ben nu eenmaal niet de perfecte moeder. Ik ben wel van het kusjes geven als ze pijn hebben, kroelen bij een nachtmerrie of bij me in bed trekken van mijn kind als ze gedroomd hebben. Dat laatste, daar begint Frank overigens altijd van te steigeren. Maar ook van het mopperen als ze weer eens iets rond laten slingeren. Zeuren als ze iets niet doen wat ik gevraagd heb, of gewoon simpelweg foeteren als ik gewoon een k*t dag heb. Gelukkig komt dat laatste niet echt heel vaak voor. Maar als het gebeurt dan leidt dat tot uitspraken waar ik achteraf spijt van heb.

uitspraken oververhitte moeder

Lees ook: 10 uitspraken van een kersverse moeder tegenover een ervaren moeder

Uitspraken waar je achteraf spijt van hebt

Ik heb er even een paar voor je verzameld. En voordat je me tot op het bot afkraakt -hieronder of op social media- remember…. ik hou echt wel van mijn bloedjes. Op zijn tijd 😛 .

1. Ben je nu nóg wakker? Wat hadden we hier nu over afgesproken, kom op… naar boven. Opzouten!

Verklaring: wij moesten naar een ouderavond, de 2 kids even alleen thuis latend. Dochterlief zou zelf om 20.30 uiterlijk op bed liggen… om 21.00 was dat dus nog niet het geval en baalde ik als een stekker. Uiteraard omdat ik vind dat het mijn verantwoordelijkheid is dat ze op tijd in bed ligt, maar het gewoon soms niet te plannen is allemaal.

2. Je kan ook met je 16e het huis uit hoor, lijkt me heel verstandig zelfs.

Tja, pubers. Eenieder die ze al in huis heeft die weet dat zo’n soort uitspraak eruit flapt voor je het in de gaten hebt. Vooral als je het hebt over eventueel huiswerk wat gemaakt moet worden of een kamer die eens een keer opgeruimd dient te worden. Om vervolgens te worden overladen met kritiek, gezucht en gekreun.

3. Als je zo doorgaat dan zeg ik tegen Sinterklaas dat hij je mee mag nemen naar Spanje.

Brrr, ik word er nog akelig van dat ik zo’n soort uitspraak wel eens gedaan heb 🙁 . Maar ik was haar destijds gewoon écht heel erg beu. Een ander excuus heb ik eigenlijk niet.

4. Dan ga je toch lekker ergens anders wonen!

Voor de zoveelste keer heb ik een discussie met dochter over het feit dat ze niet kan logeren vanavond omdat het morgen gewoon een schooldag is. ‘Wat heb ik toch een rotmoeder’ krijg ik op mijn bord. En soms… heel soms is mijn geduld dan gewoon op.

De grap van dit alles is….

Ik vroeg puberzoon of dat hij zich kan herinneren dat ik wel eens iets onaardigs tegen hem heb gezegd. Hij begint te glunderen en roept “Ja, zo vaak!” Oefff, denk ik. Maar als ik vraag ‘Kan je eens een voorbeeld noemen?’ dan zegt hij ‘Uhhhh, ik kan het me eigenlijk niet herinneren, misschien toch ook weer niet zo vaak als ik net zei’ 🙂 .

8 uitspraken van een peuter, herkenbaar voor iedere moeder

Doe jij ook wel eens uitspraken waarvan je achteraf denkt… wow, kwam dat écht uit mijn mond?  Laat het me hieronder weten, dan kan mijn schuldgevoel ook weer even ‘on hold’ gezet worden 😉 .

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven