Uitwisbaar notitieboek of schrift; super duurzaam én praktisch!

Heb jij nog een agenda van papier? En staan er nog boeken in jouw boekenkast? Er wordt wel eens gezegd dat papier op den duur helemaal zal verdwijnen. Op zich zou dat voor het milieu helemaal niet zo verkeerd zijn. Want al het papier dat we gebruiken moet natuurlijk ergens vandaan komen. Maar toch ben ik een echte papier liefhebber. Plannen én lezen doe ik het liefst nog ouderwets. Niet digitaal, maar door te schrijven in een notitieblok of schrift en met een uitwisbaar notitieboek ben ik nu helemaal milieubewust bezig!

Al dat papier gebruik? Dat kan ook anders met een uitwisbaar notitieblok!

Denk jij bij ieder vel papier dat je je van je notitieboek plukt aan het milieu? Hou je in de gaten dat je niet zomaar je emails uitprint? Dan ben je al duurzaam op weg.

Ik ben dol op noteren en lijstjes maken, maar echt bewust ging ik daar eerlijk gezegd nog niet mee om. Het komt maar al te vaak voor dat ik briefjes, met daarop één woordje of ’n datum gekriebeld, zo in het oud papier mik.

Want er zitten nog blaadjes genoeg op m’n blok. Lekker makkelijk, maar allesbehalve milieubewust natuurlijk.

Voor al die velletjes worden immers wel bomen omgehaald. Ach, een velletje meer of minder, hoor ik je denken… Maakt dat nou zo’n verschil?

Maar als je naar ons totale verbruik kijkt wel ja. Wist je dat er in Amerika per persoon gemiddeld meer dan 200 kilo papier per jaar verbruikt?

En in Europa doen we het niet veel beter: hier ligt het gemiddelde op zo’n 160 kilo per persoon per jaar. Als ik kijk naar hoe klakkeloos ik zelf met papier om ga verbaasd me dat eigenlijk niets.

Het wordt tijd dat we wat bewuster met ons papier verbruik omspringen en naar de uitwisbare schriften en notitieboeken gaan kijken. Want een uitwisbaar notitieboek mag dan al een tjdje in de handel zijn, er wordt nog te weinig gebruik van gemaakt!

Hoe papierbewust ben jij?

Het is net als met water uit de kraan: we nemen het eigenlijk altijd voor lief. Zo gaat dat ook met papier. Het lijkt immers alsof de voorraad onuitputtelijk is.

Hoe bewust ga jij zelf eigenlijk met je papierverbruik om? Ik ga hier geen blad voor de mond nemen, maar zal het eerlijk opbiechten.

Ons eigen papierverbruik kan best wat minder. Dat van jou ook? Dan is een uitwisbaar notitieblok vast iets voor jou. Of een uitwisbaar schrift, ook handig. Ken jij het al?

Correctbook heeft een uitwisbaar notitieboek op de markt gebracht, waarmee je je papierverbruik dus een heel stuk kan verminderen. En het is nog fijn ook. Hieronder lees je er meer over.

Hier vind je alle producten van Correctbook

uitwisbaar notitieboek review van een notitieblok wat je steeds kan hergebruiken

Uitwisbaar schrift en notitieboek van Correctbook; de review

Dat zuiniger omspringen met papier is een hele goede stap in de verbetering van je eigen duurzaamheid. En nog super simpel ook.

Want iedereen heeft op zijn bureau wel een notitieboek liggen om een krabbeltje te maken. Als we allemaal nu eens eenmalig investeren in de aanschaf van een herbruikbaar notitieboek dat je kan uitwissen om het opnieuw te gebruiken.

Dan hoef je daarna geen nieuwe voorraad meer aan te schaffen of een nieuw notitieboek te scoren.

Met een uitwisbare to do list, een uitwisbaar schrift of een dito notitieblok kan je namelijk alle kanten op. Je kan zoveel noteren als je wilt, en ook weer wissen als je notities weer vergeten mogen worden.

Ideaal dus voor je to do lijstjes en planningen. En streep je liever door? Dan zet je toch eerst lekker een streep door je to do en als je de lijst helemaal afgewerkt hebt, dan veeg je pas uit!

Ook linkshandigen kunnen overigens moeiteloos met het duurzame notitieboek werken. Je hoeft niet bang te zijn dat je je eigen schrijfsels uitwist, want de pen droogt super snel.

Hieronder lees je meer over de mogelijkheden.

Wissen in plaats van verspillen

Eindeloos blijven hergebruiken in plaats van verspillen. Het notitieboek is uitwisbaar.

Kleine dingen wis je uit met de achterkant van de bijgeleverde pen, en hele pagina’s met een vezeldoek of de cleaning sponsjes. Maar er zitten nog meer voordelen aan het notitieboek en de schriftjes!

correctbook app
uitwisbaar notitieboek digitaal maken in app

Van papier naar digitaal

Ben jij een stuk minder ouderwets dan ik en wil je die notities nou juist wel graag óók op je smartphone hebben? Dat kan ook hoor.

Maak bijvoorbeeld gebruik van de app van Correctbook om er een pdf van te maken en deze op te slaan in een specifieke werkmap. Zo heb je altijd je laatste notities bij je.

Of maak gebruik van OCR Text scanner. Met deze app kan je namelijk niet alleen een foto/pdf maken van je schrijfsels.

De app zet je foto ook om in een tekstdocument welke je eventueel nog kan aanpassen en kan delen met anderen. Super easy en dus ook fijn als je dingen hebt genoteerd die je eigenlijk níet wilt uitwissen of juist nog wilt aanpassen.

Je eigen lay-out bepalen in je uitwisbare notitieboek

Wat ik zelf erg prettig vind aan het uitwisbare notitieboek is dat je helemaal zelf je eigen lay-out bepaald. De pagina’s en aparte headers zijn uit het boek te ‘ritsen’.

Zo stel je zelf je ideale notitieboek samen. Op de website van Correctbook scoor je extra pagina’s voor je notitieboek.

Er zijn een heleboel mogelijkheden, van kalender pagina’s tot overviews en van prioriteitenlijstjes tot geheel blanke pagina’s.

Ik maak zelf gebruik van een A4 formaat notitieboek dat uitwisbaar is. Deze ligt standaard op mijn bureau voor mijn to do, maar ook om alle opdrachten in te registreren.

De to do list is voorbedrukt en ook de weekplanner (welke ik nog niet gebruik, maar eigenlijk wel zou moeten gebruiken om wat productiever te worden) heeft een voorbedrukte layout.

uitwisbare weekplanner

Met een paar pagina’s weekplanner kan ik zo een maand vooruit plannen en een paar pagina’s to do is voldoende voor alles wat er in me opkomt.

De gewone gelinieerde pagina’s gebruik ik dus voor mijn opdrachten en dan heb ik nog een aantal blanco pagina’s waar ik alle kanten mee op kan.

Ik kan hier even op brainstormen in mijn notitieblok, een mindmap tekenen of gewoon krabbelen omdat ik dat nu eenmaal doe als ik aan de telefoon zit. Daarna veeg ik het zo weer weg als ik wil.

Ook de stiften zijn er in veel verschillende uitvoeringen en kleuren. En er zijn een aantal verschillende diktes verkrijgbaar. Ik varieer dan ook met kleurtjes om mijn activiteiten nog wat overzichtelijker te maken. Ideaal! Mijn uitwisbaar notitieboek begint zo bijna op een bulletjournal te lijken.

Keep it personal

Het uitwisbare notitieboek is in veel verschillende varianten te verkrijgen. Zo ben je zelf de baas over de inhoud en lay-out, zoals je hierboven hebt kunnen lezen.

Maar je hebt nog meer keus! Kies een lekker fel kleurtje bijvoorbeeld. Of een hardcover variant als je dat juist prettig vindt.

Ik ben overigens niet de enige in huis, ook Luc neemt zo’n notitieblokje mee naar school. Een agenda vind hij niet nodig, maar zo kan hij toch wat huiswerk opschrijven als reminder.

Of een korte opsomming maken van dingen die hij niet moet vergeten. Lotte heeft dan wel een echte agenda (tja meisjes van 11 willen graag al hun schoolspullen pimpen) maar maakt ook gebruik van haar uitwisbare notitieboek dus ook die is er blij mee!

Wil je graag nog wat meer lezen over de uitwisbare notitieboeken en schriften met alle accessoires? Kijk dan eens op de website van Correctbook voor het volledige overzicht.

De missie van Correctbook met hun uitwisbare notitieboeken

Het is al een prachtig duurzaam product, zoals ik jullie heb laten zien. Maar het wordt nog mooier.

De oprichter van Correctbook, Sam van Tol, heeft namelijk een mooie missie. Hij wil met zijn bedrijf een bijdrage leveren aan het onderwijs in Afrika.

Wist je dat er nog 250 miljoen kinderen dagelijks naar school gaan zonder pen en papier te kunnen gebruiken? Correctbook helpt die kinderen.

Voor ieder verkocht uitwisbaar notitieboek van Correctbook wordt er een set (uitwisbaar notitieblok, pen, inkt, wisdoekje) geleverd aan een kind in een ontwikkelingsgebied waar zij 3 maanden mee vooruit kunnen. En deze correctbooks worden ook nog eens lokaal geproduceerd!

Zo worden er al talloze kinderen geholpen in de strijd tegen analfabetisme én wordt er gezorgd voor werkgelegenheid. Mooi toch?

Wil je meer weten of een gevoel krijgen bij de stappen die ze bij Correctbook zetten? Kijk dan bijvoorbeeld onderstaande video, of een van de andere afleveringen. Ik werd er een beetje stil van…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven