Unicorn kinderfeestje; volop inspiratie, draaiboek en meer!

Een unicorn kinderfeestje, of misschien noem je het liever een eenhoornfeestje, is een schitterend onderwerp voor al die meiden die gek zijn op eenhoorns. Of jongens natuurlijk.

Omdat het zo’n favoriet thema is voor een kinderpartijtje, kan je er ook lekker veel van krijgen. Wat kan je kopen voor dit themafeestje en wat kan je zoal tijdens een kinderfeestje doen rondom het thema unicorn?

We geven je graag inspiratie!

unicorn kinderfeestje

Unicorn kinderfeestje; uitnodigingen, decoratie, draaiboek en meer!

We beginnen bij het begin met de inspiratie voor dit kinderfeestje, de uitnodiging.

1. Eenhoorn uitnodiging

Met een uitnodiging zet je eigenlijk al de eerste toon voor het feestje. Uiteraard doe je dat dus in stijl en kies je voor voor dit kinderfeestje een uitnodiging met unicorns.

Die kan je kopen, maar je zou ook zelf creatief aan de slag kunnen gaan. Zoek op internet bijvoorbeeld een mooie afbeelding van een eenhoorn. Je zou ook voor een kleurplaat kunnen gaan. Kunnen de kinderen thuis meteen al aan de slag! Even de tekst erbij zetten, uitprinten en klaar!

Een ander idee is om leuke unicorns te knutselen van wc rollen, die je als uitnodiging geeft met een briefje erin, of je knutselt de unicorns tijdens het kinderfeestje zelf, dat kan natuurlijk ook!

Bron: Pinterest avisualmerriment

2. Unicorn versieringen in huis voor het kinderfeestje

Als je een themafeestje geeft, dan moet je het wel goed doen, toch? Dus ga even op zoek naar leuke servetten, bordjes, slingers en/of een tafellaken van een eenhoorn. Hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn.

Wat ook leuk is, is bijvoorbeeld zoals hierboven slingers maken van crèpepapier. Je kan zelf bedneken welke kleuren er het beste bij jouw unicorn kinderfeestje passen en dan heb je dit zo gemaakt! In deze set zitten eigenlijk alle kleuren al wel. Geen zin om zelf te maken? Dan kan je ook een kant- en klare regenboog decoratie set kopen als versiering.

Er zijn zelfs hele eenhoorn decoratie pakketten!

Hoe makkelijk wil je het hebben? Hierin vind je onder andere ballonnen, confetti ballonnen, tafelkleed, maskers, bordjes, servetten, slinger, sleutelhangers, armbanden, lint en zelfs nog meer.

Hierboven zie je trouwens ook een kant- en klare regenboog in unicorn kleuren, ook leuk voor het feestje!

3. De eenhoorn als piñata

Maak er een gezellige ‘bende’ van en koop een eenhoorn als piñata! Je kunt het dier vullen met confetti en het gewoon gebruiken voor een gezellig momentje.

Maar je kunt er ook snoep instoppen of zelfs een klein cadeautje. Als de piñata breekt door het meppen van de kinderen, dan zal dit er allemaal uitvallen. Je kunt natuurlijk altijd confetti bij de snoep of de cadeautjes stoppen. Zo heb je een goede mix van beide tijdens het unicorn kinderfeestje!

Een mooie, betaalbare eenhoorn piñata vind je bij de Xenos

4. De eenhoorn taart

Heb je een echte crush voor unicorns? Dan kom je er niet onderuit om op een prachtige unicorn taart te trakteren!

Bron: Blue Band

Of maak cupcakes (van te voren of als to do tijdens het kinderfeestje), dat is wel zo makkelijk en handig om te delen. Je kunt het jezelf niet al te moeilijk maken en de cupcakes enkel versieren met room met discodip en een marsepeinen hoorntje erop. Je vindt hier dat recept.

Tip: bij Baktotaal vind je echt de tofste unicorn decoratie voor cupcakes en taarten.

Maar de volgende voorbeelden wil ik ook even laten zien…want mooi is het zeker. Dus als je zelf zo handig bent: doen!

Welke activiteiten kan je allemaal tijdens je unicorn kinderfeestje doen?

Een speurtocht houden is altijd leuk en uiteraard wordt het nog leuker als je het thema erin kan verwerken.

5. Unicorn speurtocht op je kinderfeestje

Gelukkig hoef je dat niet allemaal zelf te doen, want echte eenhoornspeurtochten bestaan gewoon! Je krijgt dan een digitaal draaiboek en via de post komen de bijpassende materialen.

Bij deze speurtocht ga je eerst een film kijken die over Glowy de eenhoorn gaat. En daarna speel je grappige eenhoorn-spelletjes. Je moet op zoek naar sterrenstof, zodat Glowy weer kan vliegen. En natuurlijk kunnen de kinderen hier een diploma mee verdienen.

6. Bingo

Een bingo slaat ook altijd aan. Koop leuke eenhoorn prulletjes als cadeautjes en je hebt vast succes met dit onderdeel van het feestje.

Nog leuker wordt het als je de eenhoorn-bingokaarten gebruikt. Want hoe meer unicorns langskomen op zo’n kinderpartijtje, hoe beter! En het is meteen leuker om te spelen met kleinere kinderen omdat je niet met cijfers maar met tekeningen werkt.

7. Een eenhoorn masker knutselen

Wil je creativiteit tijdens het unicorn kinderfeestje inplannen?

Dan is het maken van een eenhoorn masker in dit geval een leuk idee. Een bouwplaat is hierbij wel zo handig, dan hoef je dat niet meer zelf uit te denken. Maar je kunt de kinderen uiteraard ook zelf creatief laten zijn met karton en stiften. Zeker als ze al wat ouder zijn.

Een heel ander idee is een eenhoorn tas maken. De kinderen kunnen dan een katoenen tas versieren met textielstiften en glitterverf. Succes gegarandeerd! Op de tas staat al een eenhoorn, die ze kunnen inkleuren.

Of hou het allemaal lekker in eigen hand en spaar wc-rollen. Want ook eenhoorns kan je hiermee op het kinderfeestje maken zoals ik hierboven al aangaf! Kleurtjes, gekleurd papier, schaar en lijm en misschien wel leuke plakoogjes en je bent al goed op weg.

8. Een eigen kwartetspel maken

Nog een leuke activiteit voor op het unicorn kinderfeestje: maak een kwartetspel op dun karton. Print hierop mooie afbeeldingen die je gewoon op internet kunt vinden.

Kies een aantal categorieën en verzin daar vier kaarten bij. Zo heb je dan 4 kaartjes die bij elkaar horen en dus een kwartet zijn. Een compleet kwartet spel bestaat in principe uit 32 kaartjes en dus 8 kwartetten. Maar natuurlijk kan je het uitbreiden als je veel kinderen hebt.

9. Eenhoorn films kijken

Even een momentje rust pak je door een leuke eenhoorn film op te zetten. Bij Bol.com kan je er diverse vinden, die heel verschillend zijn, dus kijk even wat past bij jouw kind en zijn of haar vriendjes.

Ga je voor de lieftallige zoete kleurtjes of voor een verhaal van Kuifje over een eenhoorn? Dat is toch best een heel verschil.

10. Liedjes zingen

Afhankelijk van de leeftijd van de kindjes op het kinderfeestje kan je ook een leuk unicorn liedje zingen.

Houd je kind wel van zingen? Waarom zou je dan niet met elkaar een liedje leren over een eenhoorn? Op YouTube kan je een geinig liedje vinden: Eenhoorn en ik. Hetzelfde liedje is er ook in een iets modernere versie!

11. Eenhoorn wedstrijdparcours voor het unicorn kinderfeestje

Maak een leuk parcours waar de kinderen op handen en voeten overheen moeten kruipen, met een keukenrol op hun hoofd als de hoorn.

Maar de opzet is dan wel om het parcours over te kruipen zonder dat de rol omvalt. Maak de keukenrol even vast met een elastiekje om het iets minder lastig te maken.

Je kunt het nog veel ingewikkelder maken door de kinderen rechtop te laten lopen en de rol dan los neer te zetten. Maar dat zal voor kleintjes echt veel te moeilijk zijn (en voor de groten misschien ook wel…).

12. Unicorn dobbelen

Op Thuisfuif.net vond ik nog een leuk spelletje om te doen. Unicorn dobbelen. Het is heel simpel. Je hebt een aantal verschillende dobbelkaarten met een unicorn erop.

Bij het gooien van een nummer mag je dat deel van het plaatje leggen. Wordt er nog een keer hetzelfde nummer gegooid? Dan heb jij helaas niets te leggen. Kijken wie het eerste zijn of haar plaatje vol heeft!

Het einde van het unicorn kinderfeestje: naar huis

Wil je nog iets meegeven als je de kinderen naar huis brengt? Je kunt een unicorn uitdeeltasje kopen en deze vullen. Met lekkers, maar ook met leuke kleine frutjes is een goed idee.

Er zijn kleine eenhoorn notitieboekjes te vinden of bijvoorbeeld een velletje met tattoos van eenhoorns. En uiteraard kleine eenhoornbeeldjes. Het past allemaal in het zakje of anders in een leuke katoenen eenhoorntas (die kan je ook kant-en-klaar in de winkel vinden!). 

Kort samengevat je unicorn kinderfeestje

Zoals je ziet zijn er heel veel mogelijkheden om op een unicorn feestje helemaal uit te pakken. Deels zelf te verzinnen, maar ook heel veel dat je voor zo’n kinderfeestje vooraf kan bestellen om het jezelf zo makkelijk mogelijk te maken.

Regel je toch liever een ander kinderfeestje dan vind je hieronder nog allerlei ideeën voor meer leuke kinderfeestjes:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven