Hoe zorg je voor unieke kerstdecoratie in huis?

Elk jaar trekken we in december weer alles uit de kast als het aankomt op de styling in het interieur. Ben je ook zo dol op kerstdecoratie? Dan doe je hier vast aan mee! Maar eerlijk is eerlijk: soms ben je toe aan iets nieuws. Ben je uitgekeken geraakt op traditionele kerstdecoratie en wil je iets unieks? Lees dan verder voor slimme tips!

unieke kerstdecoratie

Unieke kerstdecoratie in je huis op verschillende manieren

1. Unieke kerstballen en -hangers

Kerstballen spelen natuurlijk een hoofdrol bij de decemberdecoratie. Misschien gebruik je al jaar in, jaar uit dezelfde kerstballen en is het tijd voor verandering.

Hoewel de klassieke kerst look fraai is, kan het feest natuurlijk ook wel een beetje met de huidige tijd meegaan. Gelukkig wordt daar steeds vaker op ingespeeld met unieke kerstdecoratie!

hello kitty kersthanger van Vondel
unieke kersthanger decoratie tekkel

Ken je Vondels kerstballen al? Ontdek de collectie van innovatieve kerstballen en -hangers, waarin moderne thema’s centraal staan.

Het ziet er hartstikke grappig en uniek uit, deze kerstdecoratie: hangers van een zakje chips, basketbal, donut of sneakers in de boom. Wat een uniek aanzicht! Perfect voor iedereen die graag met de tijd meegaat. Je kunt je kerstboom bijvoorbeeld vol hangen met je favoriete etenswaar of hobby’s, hoe bijzonder is dat!

Zakje chips kersthanger
kersthanger hamburger van Vondel

Zo maak je die kerstboomaankleding pas persoonlijk.

2. Decoratie van unieke kerst kaarten

Verstuur en ontvang je veel kaarten met de feestdagen? Dat is hartstikke gezellig!

Vaak zetten we ze op een tafel neer, of plaatsen we ze naast de kerstboom. Maar als je je creativiteit gebruikt, kun je veel meer met mooie kerstkaarten!

Ga op zoek naar tutorials om unieke vormen te vouwen van kerstkaarten en maak zo je eigen kerstdecoratie. Een kerstster, kerstboom of kerstman: je kunt het er allemaal mee maken.

Als je maar de tijd neemt om een middagje of avondje voor kerst te knutselen! Zo is het dus meteen een leuke activiteit. Wat je hier vervolgens mee kunt?

Geef de creatie van kerstkaarten een leuk plekje aan de muur, naast de kerstboom bijvoorbeeld. Het ziet er stralend uit!

3. Grote vaas met kerstdecoratie, uniek en minimalistisch

Wat we steeds vaker tegenkomen in strakke, moderne interieurs? Een grote glazen vaas op tafel, met daarin unieke minimalistische kerstdecoratie.

Zet er wat grote takken in, waar je kerstversieringen aan hangt.

Van gedroogde sinaasappelschijfjes tot kerstballen aan een lint: je kunt wat mooie decoratiestukken ophangen aan de takken.

Zo heb je altijd een stukje sfeer op tafel staan. Als je klein woont of eens een jaar geen kerstboom in huis wilt halen, kan dit zelfs de boom vervangen. Al hebben we tot slot nog meer ideeën voor een unieke kerstboom…

alternatieve kerstboom

4. Unieke kerstdecoratie met een bijzondere boom

Of een kerstboom altijd van (nep)dennentakken moet zijn? Dat hoeft helemaal niet!

Kerstbomen zijn er in nog veel meer looks te vinden. Haal daarom eens een unieke kerstdecoratie in huis met een alternatieve kerstboom.

Denk aan een kerstboom van houten planken, een spiraalvormige kerstboom of een kerstboom van metaal. En dit zijn nog maar een paar voorbeelden.

Je kunt zo’n boom in huis halen als aanvulling op de traditionele kerstboom, of je kunt de traditionele boom er zelfs helemaal mee vervangen. Geef het kerstfeest en de decoratie die erbij komt kijken de invulling die jij eraan wilt geven!

vazen met kaarsen op tafel als unieke kerstdecoratie
Bron: Pinterest

5. Unieke kerstdecoratie op tafel

Ook je tafel kan je helemaal in kerstsferen omtoveren met een kleine aanpassing. Wat dacht je van bovenstaande unieke kerstdecoratie als kaarsenstandaard?

Misschien heb je nog wel een aantal van dit soort flesjes staan, of heb je net een fles witte wijn leeggemaakt die je hiervoor kan gebruiken? Anders kan je ze ongetwijfeld wel in een lokale cadeauzaak vinden.

Doe er bijvoorbeeld een eucalyptus tak in en vul de fles verder met water. Wil je het water langer schoon houden, dan kan je er wat zout aan toevoegen. Zo blijft het ongeveer 3 weken netjes staan voordat je het water hoeft te verversen.

Tip: om de kaars er goed in te laten passen is het slim om het uiteinde van de kaars even in heet water te zetten. Daarna kan je deze een beetje vervormen in een punt zodat hij makkelijker in de fles past, zie ook ons blog over zelf kaarsen maken voor de uitleg.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven