Upcycling jeans

“Hergebruik is immers de kortste weg naar Duurzaamheid”
Een mooie spreuk waar BigBellies.nl, een webshop voor tweedehands positiekleding, voor staat en gaat! Samen creëer je meer, daarom werk ik ook graag samen met andere webshops en laat me inspireren door alles wat er om me heen gebeurd. Zo ontstond al lang geleden het idee om iets met jeans te gaan doen. Daar ben ik niet nieuw in, maar er is nog zoveel moois te maken!

Fair Jeans
De productie van jeans is zeer vervuilend. Er schijnen zelfs foto’s op het internet te vinden te zijn van indigo blauwe rivieren vanwege het vervuilende kleuringsproces. Ik ben zelf ook echt geen heilige en in mijn kast ligt ook een slimfit jeans van mijn favoriete merk. Toch zijn er steeds meer “fair jeans” te koop zoals van het hippe Fair Trade merk Kuyichi. Kuyichiverwerkt in haar collecties verschillende natuurlijke producten zoals: Biologisch katoen, Hennep, Recycled products en PET flessen. Ik heb de jeans, waar een behoorlijk percentage van de stof uit gerecyclede PET flessen bestaat, gezien in de winkel van Floortje Dessing (Nukuhiva) en ze zijn van zeer mooie kwaliteit! Toch bijzonder hoe de fashion industrie zich steeds meer ontwikkeld en meer Fair Trade en milieuvriendelijker gaat produceren. Dit zou ook eigenlijk geen onderscheidend vermogen meer mogen zijn, maar een gewoonte!

Upcycling
Een mooie manier om van de jeans die dan toch veelvuldig worden verkocht én graag worden gedragen, want de jeans blijft een must have in je garderobe, is dan Upcycling! We gebruiken dan de mooie stukken van de jeans voor een nieuw bruikbaar product van hoge kwaliteit!

Speenkoord jeans
Nu ben ik met Hip & Blizz nog niet zo ver om mijn volledige collectie op een ecologisch verantwoordde manier op de markt te zetten en dus moet je creatief zijn en samenwerken! Zoals ik doe met Bigbellies.nl! Positiekleding wat door BigBellies niet wordt verkocht, wordt aan Stichting Humana gedoneerd en een deel wordt gebruikt voor speenkoorden! Deze positie jeans broeken worden omgetoverd tot hippe speenkoorden d.m.v. het toevoegen van een satijnen lint en mooi stiksel. In fluor oranje, groen of aqua blauw, voorzien van een mooi gevuld hartje!

Mams at Work aanbieding
Voor Mams At Work doen Hip & Blizz bij bestellingen boven de 60 euro een speenkoord kado!
Plaats de gewenste speenkoord dan in uw winkelmandje. Verrekening zal plaatsvinden als u onderstaande code gebruikt.

Kado Code: Speenkoord (geldig in de maand Augustus 2012)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top