Een refurbished elektrische fiets van Upway, wat kan je verwachten?

Lekker fietsen: voor veel mensen een fijne manier om je te verplaatsen, zeker in Nederland is het heel gewoon. Het is een onderdeel van je opvoeding, leren fietsen! Fietsen op een elektrische fiets maakt het mogelijk om nog relaxter te fietsen of om bijvoorbeeld langere afstanden af te leggen zodat je makkelijk naar je werk kan fietsen. Upway speelt een rol in deze duurzame manier van vervoer en maakt het fietsen zo mogelijk nóg duurzamer. We vertellen je graag waarom.

Misschien overweeg jij wel om over te stappen naar een elektrische fiets. Of is je oude elektrische fiets aan vervanging toe. Heb je dan al eens gedacht aan de voordelen van een refurbished fiets? Zo niet, kijk dan hier en ontdek wat een refurbished elektrische fiets is.

Upway fietsen, elektrisch refurbished met goede service en een jaar garantie

Refurbished fietsen, hoe werkt Upway?

Upway verkoopt tweedehands elektrische fietsen, die helemaal worden nagekeken door professionele monteurs.

Ze worden heel grondig gecheckt en op maar liefst 20 punten beoordeeld. Daardoor heb je een tweedehandsfiets, die zo goed als nieuw is. En toch ben je veel goedkoper uit.

Upway zorgt ervoor dat er foto’s van de fiets worden gemaakt, zodat je goed kunt zien hoe de fiets eruitziet. Ook de beschrijving is zo nauwkeurig mogelijk. Zo weet je precies wat je te wachten staat als je de fiets online bij Upway koopt.

Je komt er dus niet opeens achter dat de fiets heel veel schade heeft. Verder zal Upway vermelden hoeveel de fiets al gereden heeft zodat je ook daarin precies weet waar je aan toe bent.

Koop je bij Upway fietsen dan krijg je 14 dagen bedenktijd over je aankoop én garantie op de fiets voor een jaar. En die fiets staat dan zomaar binnen een week voor je deur!

Wat is Upway?

Nog even kort wat meer over Upway zelf.

Upway verkoopt sinds 2021 fietsen en heeft een vestiging in Frankrijk, België, Duitsland, United States en in Nederland dus.

Upway is het eerste platform voor refurbished fietsen. Er is een supportteam aanwezig die je kunt raadplegen bij je aankoop. Daarnaast zorgt Upway ervoor dat de fiets netjes bij jou thuis arriveert én dat je ook veilig kunt betalen via de site. Zo hoef je dus zelfs de deur niet uit voor een nieuwe fiets!

Keuzehulp bij Upway fietsen

Op de site vind je zelfs een keuzehulp! Lekker handig als je niet zo goed weet waar je moet beginnen met zoeken.

Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit het soort fiets wat je wilt. Maar ja, misschien is dat nu net het probleem. Dat weet je dus niet. Geen stress, want ook dan word je geholpen. Bij de keuzehulp vind je namelijk ook een duidelijke omschrijving over elk type fiets, zoals een:

 • Stadsfiets
 • Trekkingfiets
 • Mountainbike
 • Vouwfiets
 • Racefiets
 • Speed Bike
 • Bakfiets

Vervolgens moet je jouw eigen lengte invoeren, zodat zij weten welke maat voor jou geschikt is. Dan mag je ook nog aangeven welk budget je ervoor over hebt.

En dan laat de site de collectie Upway fietsen zien die voor jou interessant is. Overigens kan je nog meer voorkeuren opgeven, zoals het type motor.

De voordelen van een refurbished elektrische fiets

Elektrisch fietsen is voor veel mensen interessant, leer meer over refurbished elektrische fietsen en lees hieronder wat dan de voordelen zijn van een refurbished exemplaar van Upway?

 • Een nieuwe elektrische fiets is duur. Door te kiezen voor tweedehands bespaar je geld
 • Bij een gewone tweedehandsfiets moet je maar afwachten of alles nog goed werkt. Bij een refurbished elektrische fiets weet je dat dat zo is. Hier is de fiets immers helemaal op nagekeken door een ervaren monteur!
 • Een fiets een nieuw leven geven is beter voor het milieu, het is dubbel duurzaam!
 • Je krijgt 1 jaar garantie van Upway. Dat maakt dat je weinig risico loopt
 • Upway fietsen zijn te vinden in elk segment
 • Afgeleverd bij jou thuis binnen een week
 • Je hebt 14 dagen bedenktijd! Niet tevreden, dan kan je gewoon retourneren
 • Kortom: hoge kwaliteit en veel gemak en dat ook nog eens voor een scherpe prijs

Upway review en ervaringen

Bij diverse ervaringensites kan je reviews lezen over Upway fietsen.

Bij Trustpilot scoren ze op het moment van schrijven 4,8 van de 5 sterren, dus dat is echt heel hoog. Zeker omdat er meer dan 2100 ervaringen gedeeld zijn.

Wat geprezen wordt is de duidelijke omschrijving van de fietsen en de foto’s. De klantenservice is vriendelijk en bekwaam. En als er iets is (want ja, dat kan altijd gebeuren), dan wordt er snel gehandeld en service verleend.

Zo komt er ook bij een review naar voren dat er bij een mankement na een aantal maanden, de fiets in de buurt gerepareerd kon worden en het geld snel werd overgemaakt. Dus ook dat is goed geregeld.

Zoals Johan bij een review meldt: Voor deze prijzen met deze kwaliteit zou ik geen argument kunnen bedenken waarom ik nog voor een volledig nieuwe fiets zou gaan. Ik kan het iedereen aanraden.

Waarom elektrisch fietsen?

Twijfel je nog of je wel een elektrische fiets wil? Natuurlijk is dat een heel persoonlijke keuze. En het zal zeker afhangen van jouw gebruik van de fiets én je eigen conditie.

Maar stel nou dat je door je elektrische fiets opeens wel met je fiets naar je werk wil of kan? Of dat je door de elektrische ondersteuning het wel fijn vindt om in heuvellandschap te toeren…

Door een elektrische fiets de auto vaker laten staan (of zelfs weg kunnen doen) en dus gebruik maken van duurzaam vervoer kan zeker ook een reden zijn om over te stappen naar elektrisch fietsen met een Upway exemplaar.

Online een fiets kopen: wel of niet doen?

Tweedehands iets kopen neemt risico’s met zich mee als je dit online doet. Maar een refurbished exemplaar kopen, waar een betrouwbaar bedrijf achter zit is een heel ander verhaal.

Je weet precies wat je koopt door alle gedetailleerde informatie en je hebt gewoon garantie. Ook kan je retourneren. Dus eigenlijk loop je geen risico, maar heb je wel het gemak van online kopen.

En vergeet ook niet dat een refurbished model dus helemaal nagekeken en in zeer goede staat is en toch hartstikke duurzaam. En vergeet ook je eigen portemonnee niet. Bij Upway kan je veilig online betalen, dus ook daarmee loop je geen enkel risico!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven