Last van urineverlies na zwangerschap? Met deze tips kan je daar beter mee omgaan

Zwangerschapskwaaltjes, we zouden er een 26-delige encyclopedie over kunnen schrijven. Het is maar goed dat vrouwen zo sterk zijn! Als kers op de taart wordt de kracht van de vrouw na negen maanden stralen én afzien natuurlijk ultiem op de proef gesteld tijdens de bevalling, maar dat is gelukkig meestal snel vergeten wanneer je eindelijk je kleine wonder in je armen houdt. Totdat je er achter komt dat je lichaam ook na de bevalling nog niet van de kwaaltjes af is en je last hebt van urineverlies na je zwangerschap. Veel jonge moeders kunnen er over meepraten: een bevalling is niet niks en het kan echt wel even duren voordat je lijf weer helemaal de oude is. En helaas: sommige dingen worden nooit meer zo strak als voorheen, laat staan dat je je beach body terugkrijgt. Een ander veel voorkomend probleem is dus urineverlies na zwangerschap.

En waar de ontwikkeling van je pasgeboren kleintje en de zwangerschapsboxen nog een gezellig gespreksonderwerp zijn, is incontinentie dat op het eerste gezicht misschien niet. Veel vrouwen schamen zich en het laatste dat ze willen is erover praten, terwijl er stiekem heel veel vrouwen last van hebben. Dikke kans dus dat je in een van je vriendinnen, je zus of je moeder een lotgenoot treft!

urineverlies na zwangerschap

Urineverlies na zwangerschap; heel vervelend maar komt veel voor

Licht urineverlies, ook zonder zwangerschap, komt sowieso vaak voor bij vrouwen. Maar liefst 1 op de 4 vrouwen heeft last van urineverlies. En vooral na de zwangerschap en bevalling is het dus een bekend probleem. Urineverlies na de bevalling wordt veroorzaakt doordat tijdens het bevallen je bekkenbodemspieren opgerekt worden. Er kunnen dan scheurtjes in ontstaan, waardoor je minder controle hebt over deze spieren. Heel vervelend, maar wel heel normaal. En uiteindelijk genezen je spieren weer! Hoe lang dat duurt is afhankelijk van hoe zwaar je bevalling was en natuurlijk hoe het genezingsproces verloopt.  Onderzoek toont wel aan dat maar liefst 19% van de vrouwen die minder dan een jaar geleden bevallen zijn nog steeds last heeft van urineverlies. En dat is niet alleen een fysiek probleem: vrouwen die na de zwangerschap last hebben van urineverlies voelen zich vaak niet op hun gemak, bijvoorbeeld omdat ze bang zijn dat hun omgeving iets merkt. Als urineverlies zelfs zorgt dat je niet meer onbezorgd kan sporten of lachen is het natuurlijk helemaal tijd om in actie te komen!

Wat kan je doen aan urineverlies na je zwangerschap?

Zoals gesteld is urineverlies na je zwangerschap dus helemaal niet gek. Sterker nog, de eerste zes weken hoef je er ook niet voor naar een arts. Bekkenbodemoefeningen kan je thuis zelf doen en kunnen je spieren weer sterker maken. Heb je zes weken na je bevalling nog last, dan kan je huisarts je doorverwijzen naar een bekkenbodemtherapeut. Overigens is het voor iedere vrouw verstandig bekkenbodemoefeningen te doen! Omdat het dus urineverlies voorkomt maar ook bevallen gemakkelijker maakt. En een paar oefeningen extra past er vast nog wel bij op je work-out schema.

Met deze slips vang je licht urineverlies op

Bekkenbodemoefeningen zijn dus een hele goede tip, maar het duurt natuurlijk even voor die effect hebben en wie weet hoor jij tot het kleine percentage vrouwen wat helaas moet constateren dat ze niet van het lichte urineverlies na zwangerschap afkomt. Om je tot die tijd én daarna toch op je gemak te voelen is er nu een ideale oplossing voor vrouwen die last hebben van urineverlies.

urineverlies na zwangerschap

Je inlegkruisjes kunnen de deur uit en een luierachtige onderbroek is ook niet meer nodig. Het ondergoed van Underwunder houdt je fris en droog maar ziet er tegelijkertijd toch heel charmant uit. De slips zien er stuk voor stuk uit als de charmante modelletjes die je in iedere goede lingeriezaak aantreft, alleen zijn deze voorzien van een discreet absorberend kruisje. Het ondergoed is comfortabel én modieus en dat is prettig. Dikke kans dat je urineverlies je toch al een beetje onzeker heeft gemaakt en het laatste waar je dan op zit te wachten is om net als je pasgeboren kindje een luier te moeten dragen. Dat is dus ook helemaal niet meer nodig!

Kies snel een paar leuke setjes uit, want het dragen van goede lingerie kan (ook voor je zelfverzekerdheid!) wonderen doen. Dat hoeft je incontinentie nu dus niet meer in de weg te staan. En of je nu last hebt van urineverlies na zwangerschap of al wat meer op leeftijd bent, Underwunder heeft modellen voor dames in alle leeftijdscategorieën, zelfs voor jongens en meisjes met problemen.

Je bestelt Underwunder onder andere bij Medipoint.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven