Utsukusy huidverzorging, de Telomerasa lijn voor de oudere huid

Mijn huid vertoont aardig wat lachrimpels, maar ook andere rimpeltjes beginnen te ontwaken. Vandaar ook dat ik steeds meer op zoek ben naar producten waarvan ik echt denk dat ze mijn huid kunnen verbeteren, in plaats van dat ze ‘gewoon smeren’. Vandaag vertel ik jullie meer over Utsukusy. Een lijn met verzorgingsproducten die 100% natuurlijk is, en uitgebreid wetenschappelijk getest, maar wél dierproefvrij. De moeite van het proberen waard dacht ik zo en Ilona van Utsukusy Schoonheid was het gelukkig met me eens.

utsukusy

Utsukusy heeft verschillende ‘lijnen’ in haar verzorgingsproducten. Na overleg met Ilona besluiten we dat het voor mij handig is om producten uit de Utsukusy Telomerasa lijn te proberen. Gelukkig is het gebruik van de producten een stuk makkelijker dat het uitspreken van de naam, want daar struikel ik iedere keer over 😉 .

Utsukusy Telomerasa

Als je jong bent, dan maak je je nog niet zo druk om je huid. En dat snap ik! Ook ik heb in mijn jeugd van alles en nog wat gesmeerd. En ook toen maakte ik me niet druk. Integendeel. Mijn huid zag er prima uit, ik had niet veel last van puistjes én hij was nog zo elastisch als een nieuw elastiekje! Tegenwoordig is dat echter wel anders.

De oudere huid

De Telomerasa lijn is bedoelt voor de wat oudere huid. Jawel. Ik heb het gezegd 😉 . De werking van deze lijn is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Hierbij werd ontdekt hoe Telomeren het DNA van cellen beschermen tegen veroudering en afbraak. Dit onderzoek kreeg zelfs in 2009 de Nobelprijs voor Fysiologie, echt wat voor mij dus.

utsukusy

Ik heb dan ook ruim de tijd genomen om deze prachtige producten te testen, ook al vond ik het moeilijk om er aan te beginnen. Niet zozeer vanwege het smeren uiteraard, maar meer vanwege de mooie verpakking 😉 . De producten van dit Japanse merk zijn niet alleen mooi verpakt aan de buitenkant, maar ook het potje van de Face Cream is prachtig om op je toilettafel te zetten. Bijna zonde dus om aan te beginnen. Want hoe eerder je eraan begint, des te eerder het potje ook weer op is. En om nu lege potjes op mijn toilettafel te laten staan… daar voel ik ook niet veel voor.

Gelukkig wint mijn nieuwsgierigheid naar de producten het (de regelmatige blik in de spiegel werkt daar uiteraard ook aan mee) en ik ben ermee aan de slag gegaan. Ik heb van Ilona een Face Cream gekregen die (voor het beste resultaat) 2x daags aangebracht dient te worden. En daarnaast nog een Facial Cleanser cream die je vooraf gebruikt om je huid schoon te maken. Deze laatste komt overigens uit de Bijin lijn welke niet specifiek voor de oudere huid is maar voor alle leeftijden.

Hoe gebruik je de Telomerasa lijn?

Ik start mijn routine tegenwoordig dus ‘braaf’ met het schoonmaken van mijn huid. ’s ochtends én ’s avonds! Daar waar ik voorheen alleen ’s avonds mijn huid schoonmaakte merk ik dat ik tegenwoordig ook in de ochtend even deze routine meepak. Gewoon omdat ik erin geloof dat de cream daarna beter zijn werk kan doen.

Facial Cleanser Cream

De Utsukusy Facial Cleanser Cream breng je het beste met je vingertoppen masserend aan. Of je gebruikt een wattenschijfje. Ik vind het zelf fijner om gewoon mijn vingers te gebruiken. Vooral ook omdat ik het idee heb dat ik anders teveel verbruik wat in het wattenschijfje dringt zonder dat het ‘iets’ doet. Herken je dat? Afhalen met een warme vochtige doek (heerlijk vind ik dat altijd!) en voilá, het eerste deel van de routine is al klaar.

Face Cream

Daarna breng ik de Face Cream aan die een anti rimpel werking heeft en de opgelopen schade van de dag herstelt. Ik haal deze met het bijgeleverde spateltje uit  het potje om ervoor te zorgen dat ik geen bacteriën van mijn vingertoppen in de crème krijg. Insmeren doe ik uiteraard wel met mijn vingers. Dit doe ik dus tweemaal daags en inmiddels al een paar weken.

Hoe heb ik de Utsukusy producten ervaren?

En nu de hamvraag… wat doet het met mijn huid? Want daar ben jij ook nieuwsgierig naar toch? Ik was dat in ieder geval wel, want je leest zoveel over crème zus en crème zo dat ik eigenlijk zelf door de bomen het bos niet meer zie. Dat ik het dan mag uitproberen is natuurlijk top!

Ik kan je zeggen dat ik zelf verrassend tevreden ben met deze producten. Wat ik vooral erg prettig vind is dat mijn huid weliswaar stevig aanvoelt, maar toch gewoon lekker zacht. Een ander product waar ik onlangs mee gestart ben heeft dat bijvoorbeeld niet, en dat vind ik niet fijn. Ik hou ervan als de crème intrekt, maar je huid wel soepel maakt. Het moet niet ‘indrogen’ zeg maar.

Kleine rimpeltjes

Ook de kleine rimpeltjes bij mijn ogen lijken wat minder te zijn, wat uiteraard een welkom resultaat is. Uiteraard kan ook het bijtijds naar bed gaan en het gezond eten zijn voordelen opleveren hier, want een gezonde huid is het resultaat van een goede verzorging, van binnen én van buiten.

utsukusy homecare

Gelukkig kan ik nog even doen met de crème, want de Utsukusy Telomerasa lijn is niet de goedkoopste lijn met producten. De Facial Cream kost € 78,00 voor een pot van 50ml en de Bijin Facial Cleanser Cream is € 20,00 voor een tube van 50 ml. Qua prijs niet gelijkwaardig aan het meeste wat je in de drogist koopt, maar kwalitatief wel een héél fijn product. Het wordt niet voor niets in schoonheidssalons gebruikt! Wil je overigens prijstechnisch voordeliger uit zijn, dan kan je een homecare set aanschaffen, waarbij een aantal producten in pakketvorm worden aangeboden..

En hoe leuk is het dat ik een andere mama mag verwennen met eenzelfde pakketje. Wil jij een Facial Cream winnen en een tube Facial Cleanser Cream van Utsukusy? Deel dan dit bericht via één van de social media knoppen hieronder én geef hier een reactie waarom je deze producten graag zou willen proberen. De winactie loopt tot 30 april 2016.

 

63 gedachten over “Utsukusy huidverzorging, de Telomerasa lijn voor de oudere huid”

 1. Wat een mooi review waardoor ik heel benieuwd wordt naar de Utsukusy Telomerasa lijn, erg leuk dat het uit Japan komt want daar ken ik nog helemaal geen producten van. Mijn huid is nu met mijn 41 jaar wat slapper aan het worden met wat diepere lijntjes die ik natuurlijk graag bestrijd met mooie producten en doe dan ook graag mee aan de actie!

 2. Ik zie er het laatste jaar vermoeid en getekend uit. Al vaak geprobeerd om daar wat aan te doen. Zonder resultaat, dus kom maar op Utsukusy

 3. Ik ben 46 lentes jong en mama van 2. Die lieverds gaan mij weer heerlijk verwennen met Moederdag maar zeker niet met dit… 😉 Utsukusy, dat hoop ik dan ook te winnen.

 4. Avatar foto
  Annelaure van Zomeren

  Het verslappen en doffer worden van mijn huid is een van de vervelendste ‘kwaaltjes’ die horen bij het ouder worden, vind ik. Ik zou dus heel graag deze producten winnen om de strijd aan te gaan met mijn ouder wordende huid!

 5. Dat wil ik zeker wel. nu 30+ dus extra verzorging nodig en na 2 zwangerschappen is mijn huid helaas wat dof en droog, dus een oppepper is weklom. liefs melissa

 6. Ik wil deze producten graag proberen, omdat het me geweldige producten lijken. Jij schrijft dat het rimpeltjes/lijntje rondom het oog wat verminderd en ik heb er nogal wat rondom me oog waar ik me erg aan stoor. Ik kan deze producten dus goed gebruiken.

 7. mijn vochtarme huid kan wel een goede verzorging gebruiken en dat het nog erg mooi uit ziet met een leuke naam is het alleen maar mooie meegenomen.

 8. Leuk om jouw ervaring met de Telomerasa Facial Cream te lezen. Ik heb het product zelf ook, heeeeeeeeerlijk! Ik hoef dus niet mee te doen aan de winactie, maar succes iedereen!

 9. Avatar foto
  floor verseveldt

  wat een leuke actie.

  ik ben erg nieuwsgierig geworden na het lezen van jouw mening. ik ken het merk zelf niet maar daar hoop ik snel verandering in te brengen. 😉

  groetjes floor

 10. Deze ‘kersverse’ mama van twee tieners kan wel de nodige verzorging gebruiken. Ineens heb ik twee tieners, met dank aan mijn nieuwe vriend. Ontzettend leuk maar ook best heftig, ineens weer terug naar het puber zijn. Gelukkig kan ik putten uit eigen ervaringen. De kinderen vinden het leuk dat papa een jongere vriendin heeft, hebben ze aansluiting mee. Maar deze mama moet er natuurlijk wel jong uit blijven zien. Qua kleding lukt dat prima, met een make-upje gaat het ook goed, alleen verschijnen toch de eerste rimpels, en grijze haren… geen idee of dat laatste door de kinderen komt. Goede huidverzorging kan ik zeker gebruiken, en deze verpakkingen staan ook nog eens ontzettend mooi in de badkamer die opgefleurd is met paarse accessoires. Dus, ik houd me zeker aanbevolen.

 11. Ik ben enorm nieuwsgierig geworden na je review, count me in! Mijn huidje kan wel wat extra verzorging gebruiken

 12. raak behoorlijk geïnspireerd bij het lezen van dit artikel. Naarmate ik ouder word, begrijp ik dat rimpelvorming daarbij hoort, tot nu toe slechts verzorgd met Nivea crème uit bekende blauwe blikje.. ik vraag mij af of dit product alleen maar werkt bij working moms of ook bij Opa’s in ruste.. Ik ga in ieder geval meedingen.. ben benieuwd

 13. Dat wil ik zeker winnen! nu ik 30+ ben en de eerste lijntjes zichtbaar worden, is het zeker belangrijk om goede producten te gebruiken!

 14. Leuke review. Het lijkt mij geweldig om met deze Japanse producten mijn huid te verzorgen. Rimpels om de ogen en op voorhoofd zijn mijn probleem.

 15. De kinderen hebben me ondertussen rimpels, kopzorgen, hartkloppingen en grijze haren bezorgd… Voor de grijze haren is er de kapper, voor de kopzorgen ibuprofen en voor de hartkloppingen voldoet meestal een goed glas wijn.. Nu nog de rimpels aanpakken en dan zie ik er misschien op kantoor eindelijk een beetje uitgeslapen uit 🙂

 16. Moeder van 2 kinderen, verzorgster van een lieve hond, maatje van een top man en een fulltime baan. Zucht, zucht, zucht mijn huid kan wel iets extra’s gebruiken af en toe.

 17. Avatar foto
  Anita te Gussinklo

  Wat een toffe actie.
  Ik ken dit merk (nog) niet maar ben wel heel benieuwd.
  Ik doe graag mee en heb deze actie via meerdere kanalen gedeeld.

 18. Wat een naam! Daar breek ik mijn tong over. Maar wat een prachtige verpakking. Ik ben echt gek op paars….zou ik dan nu toch maar eens een leeg portje laten staan? Gewoon omdat het zo mooi is? Ook ik herken inmiddels de kleine rimpeltjes…en dat mag van mij best een beetje minder…. Ik heb gedeeld op twitter, en maak heel graag kans op deze prijs

 19. Wat een superfijne winactie! Ik wil heel graag van mijn beginnende rimpeltjes af, dus ik ben heel erg benieuwd naar dit product. Ik heb gedeeld via FB (Tamara Mara großmaul) en Twitter (@paramara1982)

 20. In producten van een goed merk
  geloof ik als kritische persoon heel sterk.
  Ik besteed veel zorg aan mijn huid
  en zie ik graag verzorgd uit.
  Als kritische consument
  maak ik graag mijn ervaringen en mening over deze Utsukusy Telomerasa producten aan anderen bekend.

 21. Mijn huid begint ook rimpeltjes te krijgen en ik heb nog geen producten gevonden dat dat weet te voorkomen. Misschien wordt dit m! Ik Doe graag mee!

 22. Avatar foto
  Anneliese de Waal

  Zou ik graag voor mij oude huidje willen gebruiken, ben er erg nieuwsgierig naar !!.

  Groetjes Anneliese

 23. Ja hoor ook ik ben op de leeftijd gekomen dat je moet blijven smeren 😉 ook ik doe graag heel mooi voor deze mooie creme!

 24. Ik zou deze Utsukusy huidverzorging, de Telomerasa lijn heel graag winnen want helaas zijn de (fijne) rimpeltjes bij mij ook al aanwezig en ik wil graag voorkomen dat het erger word. Uiteraard heb ik deze actie gedeeld via Facebook. Ik hoop en duim.

 25. Avatar foto
  Grete Karina

  Als hardwerkende verpleegkundige en drukbezette moeder schiet de huidverzorging er wel eens bij in…. en dat kan natuurlijk niet, zeker als je zoals ik een zekere leeftijd gepasseerd bent!
  Ik maak graag kans op dat Utsukusy pakket, alleen die malle naam maakt al nieuwsgierig.
  Ik like op FB en deel de winactie daar zo meteen ook.
  Nu maar duimen….
  Groeten en fijn weekend, Grete Karina

 26. Ik ben dol op alles wat met schoonheidsproducten uit het verre Oosten te maken heeft. Het zal wel te maken hebben dat ik Chinees ben. Ik ken het merk wel en ben benieuwd naar deze producten!

 27. Avatar foto
  corry de vos

  Wauwie wat een leuke actie gooi mij maar in de hoge hoed want goede verzorging is een uitje voor mijn tere huidje ja ja ik ben 65 geworden

 28. Avatar foto
  Eline Huisman

  Ik een erg moeilijke huid heb en de goedkope cremes niet kan velen op mijn gezicht ik ben reuze benieuwd hoe deze is die ken ik nog niet 🙂

 29. heel herkenbaar dat je vroeg er niet naar omkeek, hahah. Dat deed ik ook nooit. Nu tik bijna de 30 aan en zie ik dat het nu toch wel wordt om er meer zorg en aandacht aan te schenken. Nu loop ik rond met een gezwollen hoofd n.a.v een operatie, en dat benadrukt toch wel dat ik meer aandacht en zorg aan mijn huid moet schenken.

 30. Zoals je zelf al zegt: de moeite van het proberen waard. Ik ben altijd op zoek naar verbetering van mijn huid (er valt ook nogal wat te verbeteren) en dat dit merk op natuurlijke basis is, vind ik een hele grote pre.

 31. Avatar foto
  Hennie - www.tutje.nl

  Wel ervaring met Utsukusy, maar helaas nog geen ervaring met deze crème, die ik hysterisch graag wil proberen. Ik moord er nog net niet voor – zeg maar. 😉

  Ik heb je post net gedeeld op Twitter, dus ik doe heel graag mee met deze winactie!

  Groet en fijn weekend alvast!

  Hennie

 32. Dat je huid stevig aanvoelt vind ik echt helemaal top. Ik ken veel producten waardoor de huid zacht aanvoelt, maar stevigheid verlies je naarmate je ouder wordt en dat is een hardnekkig iets. Dat deze Telomerasa lijn echt een goed resultaat geeft is een groot pluspunt! Ik ben fan!

  Mooie producten, ik deel deze blogpost voor je!

 33. Ik lees de laatste tijd vaak over Utsukusy…
  Inmiddels ben ik er zeer benieuwd naar! (Leuke naam ook)

  Zo’n mooie producten zou ik graag in mijn badkamer zien staan. Maar nóg liever …zou ik ze gebruiken, voor mijn droge , verslapte, vochtarme huid… met rimpeltjes.
  Want… wat ik lees is zeer positief.

 34. Utsukusy Telomerasa wat een leuke naam maar die onthouden wij niet zo maar, dat is ook de kracht van Utsukusy. Het blijft een uitdaging. 😉 Door Ilona bent ik hier terecht gekomen. Dus wat leuk dat een mama huid voor ons als mama’s eens wordt verwend met heerlijke producten zoals deze. Ik kijk ook vaak in de spiegel als ik iets nieuws probeer. Ik neem de gok en doe mee aan winactie. Leuk dit! Geniet nog van de De Facial Cream en de Bijin Facial Cleanser Cream.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven