Vacuvin eierkussens: bij het ontbijtje een fatboy voor je eitje

Een ei hoort erbij. Niet alleen met Pasen, maar het liefst iedere zondag. Hardgekookt of zachtgekookt. En na een avond borrelen het liefst gebakken om die kater te boven te komen 😉 . Eieren zijn veelzijdig, lekker en nog gezond ook. En voor de echte eierliefhebber hebben we nu een toffe gadget gevonden. Je kan het zien als een modern eierdopje… De Vacuvin Eierkussens.

Lees ookHard gekookte eieren op hun paasbest: 5 mooie paascreaties

Pasen: het eierfeest

Vanaf februari zijn ze vaak al weer volop verkrijgbaar: (chocolade) paaseieren en paashazen. Zoals bij veel tradities hebben ook de paashaas en de paaseieren een religieuze achtergrond. Al is daar tegenwoordig misschien weinig van over. Ook het paasfeest is een tikkie commerciëler geworden… Hoe leg je het paasverhaal uit aan kinderen die nog nooit van Jezus hebben gehoord? Gelukkig komen de meeste ouders daar wel uit en staat niets een weekendje eieren zoeken én eten nog in de weg. En als je nou ook nog de Vacuvin Eierkussens scoort wordt het wel érg gezellig aan de ontbijttafel.

Een beetje vreemd, maar wel lekker

Het blijft toch een merkwaardig fenomeen, zo’n paashaas met een mandje eieren op z’n rug. Een (paas-)haas kan toch geen eieren leggen, vraagt mijn zoontje Jip verbaasd ?!  Het verhaal gaat dat vogels wel eens eitjes leggen in het hol van de haas. Het ei is het symbool voor nieuw leven en de haas zou staan voor vruchtbaarheid. En als je die twee met elkaar combineert…..

Nog veel langer geleden stopten mensen een ei in de grond om de grond vruchtbaar te maken, bijvoorbeeld in een hazenleger. Daar komt dus de traditie van eieren met Pasen vandaan! Pasen is toch altijd weer een drukke tijd, zeker voor ons werkende moeders: een van de favoriete bezigheden van kinderen is het beschilderen en versieren van eieren. De versierde en/of chocolade eieren worden met Pasen  in de tuin verstopt en de kinderen mogen zoeken. En dan willen we graag ook nog een uitgebreid Paasontbijt op tafel zetten, waarbij de door de kinderen geverfde en versierde eieren natuurlijk niet mogen ontbreken. En met de Vacuvin eierkussens maak je er helemaal een kleurig feestje van.

Vacuvin eierkussens

Niets is zo “vorige eeuw” als eierdopjes. Waar elk product verder ontwikkeld werd, bleven eierdopjes verstoken van innovatie, tot VacuVin de Egg Pillow creëerde. De Vacuvin eierkussens lijken net lounge kussentjes voor je eitje. En ze brengen een hoop kleur op de ontbijttafel (voor als je geen tijd hebt gehad om eieren te verven !). De gekookte eitjes liggen stevig en comfortabel op de vrolijk gekleurde “zitzakjes” te wachten om opgegeten te worden. Na gebruik kunnen de Vacuvin eierkussens gewoon in de wasmachine. Ze worden geleverd in een geschenkdoosje met 4 assorti kleuren.

De prijs voor de VacuVin Egg Pillows (set/4) bedraagt € 9,95 (inclusief b.t.w.).

Pimp je paastafel

Wanneer je tijdens de actieperiode van 24 februari tot en met 8 april 2012 de VacuVin Egg Pillows bestelt, krijg je van Koken & Tafelen ook nog eens een Paashaas kaarsje kado (zolang de voorraad strekt). Vul op de bestelpagina  “PASEN” in in het opmerkingenveld.

Lees ook: Paaseieren verstoppen doe je zo: 7 kEI goede ideeën!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven