Vaderschap maakt mannen aantrekkelijker

Toen Frank nog met luiertas en draagzak boodschappen ging doen, viel het hem al op. En mij ook trouwens! Niet alleen ons manneke in de kinderwagen maar ook hijzelf kreeg met zijn vaderschap veel bekijks. Ja, zélfs terwijl ik erbij was! Wat is dat toch met mannen en baby’s? Ik weet niet hoe het met jou zit, maar als ik een grote sterke man met zo’n klein hummeltje zie word ik zelf ook wel een tikkie week van binnen.

Hetzelfde geldt trouwens voor mannen met puppy’s; onweerstaanbaar. Het zal hem wel in het contrast tussen superstoer en superschattig zitten. Dat mannen net nadat ze vader zijn geworden meer sjans hebben van andere vrouwen kan ik dan ook best begrijpen, jij? Uit onderzoek is nu echter gebleken dat niet alleen de caissière en de buurvrouw, maar ook vrouwen zélf na het krijgen van een kindje extra dol zijn op hun man! Moeder Natuur is onze kerels dus weer eens gunstig gezind. Mits ze het vaderschap hebben ervaren.

vaderschap aantrekkelijk

Weer helemaal verliefd dankzij het vaderschap!

Dat je na de geboorte van je kindje op slag verliefd bent wisten we – alleen dachten wij dat het vooral om een crush op je baby ging. Maar het vaderschap maakt ook mannen dus aantrekkelijker, met name voor hun eigen vrouw. Maar liefst 60% van de vrouwen in het onderzoek geeft aan dat ze, sinds ze moeder zijn geworden, hun man veel aantrekkelijker vinden.

Vooral zien hoe je man met jullie kindje om gaat en hoe zorgzaam hij kan zijn, maakt ons vrouwen week van binnen. Herkenbaar? Die kans is het grootst als je in Flevoland woont, want daar geeft 1 op de 3 mannen aan dat zij meer dan 60% van de verzorging van de kinderen op zich nemen (of ze zijn gewoon goed in overdrijven, het blijven mannen 😉 .) Duidelijk is wel dat hoe meer mannen betrokken zijn bij de kinderen, hoe meer wij van ze gaan houden. Maar dat had je misschien zelf ook al bedacht.

vaderschap cijfers

Papa, laat je zachte kant zien!

Ook andere leuke weetjes haal je uit de resultaten van dit grappige onderzoek. In Zeeland stofzuigt bijvoorbeeld 70% van de mannen. Maar ze gaan er in deze provincie ook het minst vaak uit wanneer de kleine ’s nachts wakker wordt – en laten hier nu net de meeste vrouwen wonen die hun man níet aantrekkelijker vinden na het krijgen van een kindje (17%).

vaderschap

Alleen het vaderschap en een keer stofzuigen is dus niet genoeg. De jonge papa’s moeten er wel echt wat voor doen. Ze moeten vooral hun zachte kant laten zien willen ze onze ingeslapen vlinders weer wakker schudden. Maar daar krijgen ze zelf natuurlijk ook een hoop liefde voor terug.

Wat vaderschap met vaders doet

Wat vaderschap nog meer met mannen doet, daar rept dit onderzoek niet echt over. Dit onderzoek ging specifiek over het effect van vaderschap op vrouwen. Dat vader zijn echter ook op de mannen een behoorlijke indruk achterlaat, dat bewijst Brian Gordon wel met zijn fantastische hilarische cartoons over het vaderschap.

Onderstaande cartoons gelden overigens ook voor de mama’s lijkt me zo. In ieder geval wel wat mij betreft. En jij? Herken jij het ook?

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven