Vaginale afscheiding of menstruatiekramp pak je aan met stoombad

Dat wij dames ons het liefst van top tot teen helemaal schoon en fris voelen, is volgens mij in alle culturen wel zo’n beetje hetzelfde. Wat echter wel verschilt per cultuur is de manier waarop vrouwen zich opfrissen. En dan is het toch mooi als je van elkaar kan leren? Toevallig kwamen wij Steam your V tegen. En de V staat in dit geval, jawel, voor vagina. Een stoombehandeling voor je vagina dus! Misschien klinkt het jou een beetje vreemd in de oren, maar op heel veel plekken over de hele wereld is er niets geks aan om eens in de zoveel tijd je intieme zone een stoombadje te geven. Heb je problemen met je menstruatie of vaginale afscheiding? Of gewoon behoefte aan een schoon gevoel? Dan is zo’n stoombehandeling misschien ook wel wat voor jou!

vaginale afscheiding stoombad

Overál een schoon gevoel en frisse vaginale afscheiding

Het belangrijkste effect dat een stoombehandeling voor je vagina heeft is de reinigende werking. Ga nooit met bijvoorbeeld zeep aan de slag als je je vagina wilt wassen! De PH waarde van je vagina kan hier heel gemakkelijk door aangetast worden (en dit geldt zelfs voor veel producten die speciaal voor de vagina ontwikkelt zijn!). Voor de stoombehandeling gebruik je gewoon kokend water en speciale soorten kruiden, die allemaal een ander resultaat tot gevolg hebben, maar de PH waarden van je vagina niet aantasten. Zit er een luchtje aan je vaginale afscheiding, dan kan een stoombad dat ook voorkomen. In veel landen wordt een stoombehandeling dan ook onder andere na de bevalling toegepast om de baarmoeder grondig te reinigen.

vaginale afscheiding redi katoen

Verminderde menstruatieklachten

Afgezien van een fris gevoel en afrekenen met nare geurtjes, zorgt af en toe stomen er ook voor dat je menstruatie gereguleerd wordt. Je wordt dus veel regelmatiger ongesteld. Bovendien wordt menstruatiepijn door stomen minder. Doordat oud menstruatiebloed soms te lang in je lichaam blijft zitten kan je menstruatie ontregeld raken, kan je cystes krijgen en krijg je dus ergere menstruatiepijn. Daarom is goed schoon blijven ook van binnen heel belangrijk! De menstruatie is toch al geen pretje, maar als je ‘de boel’ een beetje bijhoudt, kan dit veel klachten schelen. En dat is helemaal niet moeilijk, je vult gewoon een emmer of, als je ook nog een beetje comfortabel wil zitten, een bidet dat je bovenop je wc zet met water wat je hebt gekookt met een zakje met kruiden erin.

vaginale afscheiding

Uiteraard houd je de temperatuur van je stoombad wel goed in de gaten voordat je gaat zitten, en wat bijvoorbeeld ook fijn is is dat je een badjas aantrekt zodat je verder lekker op temperatuur blijft en ook de stoom niet makkelijk weg kan.

vaginale afscheiding kruiden

Ook manlief wordt er blij van

We zeiden het al, in veel landen krijgen vrouwen na hun bevalling standaard een stoombadje. De baarmoeder krijgt dan snel haar originele vorm terug waardoor dodelijke kraamkoorts voorkomen wordt, en wordt natuurlijk gereinigd, maar aan stomen na de bevalling zit nog een voordeel. Door een specifiek soort kruiden te gebruiken wordt de vagina namelijk nauwer, droger en strakker. En daar zal manlief dan wel weer blij van worden (al wachten wij nog wel op een behandeling die bij hen wat kan laten.. groeien?).

Hier kan je terecht voor meer informatie over een vaginaal stoombad. En nu we het toch over het belang van een schone vagina hebben, vergeet vooral niet om je eens te verdiepen in biologisch maandverband. Je wilt niet weten hoe slecht bijvoorbeeld de gewone tampons voor je zijn…

Hebben we je nieuwsgierig gemaakt en wil je het graag eens proberen? Er liggen 30 proefverpakkingen klaar voor geïnteresseerden. De eerste 30 die de pagina van SteamyourV liken die krijgen een proefverpakking.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven