Vaiana: het tropisch avontuur na Disney’s Frozen

The Lion King, Sneeuwwitje, Toy Story, Brother Bear, Finding Nemo… Need I say more? Dit zijn natuurlijk allemaal Walt Disney-klassiekertjes. En, hij moet ook even genoemd worden, mijn eigen alltime favorite: Bambi. Dat is het mooie aan Disney films, iedereen heeft wel een favoriet. Als je kinderen hebt ben je vast nog beter op de hoogte dan ik van de ‘jongere edities’, zoals kaskraker Frozen. Ik ben nu 25 maar ik heb geen enkele vriendin die tijdens een dagje ‘uitzieken’ niet graag onder een deken kruipt met een (of 5) goeie Disney films. Goed nieuws dus voor al ons Disney fans, want in november komt het nieuwste ‘kindje’ van de Walt Disney Studios uit: Vaiana.

vaiana disney film

Vaiana: zeil de wereld rond met Moana

Zet hem maar vast in de agenda: vanaf 30 november zal Vaiana te zien zijn in de Nederlandse bioscopen. Een mustsee voor de kids én voor alle niet-meer-zo-kleine Disney fans.

Vaiana gaat over het avontuurlijke tienermeisje Moana, die op een houten catamaran (zo’n boot op pootjes) de wereld gaat rondzeilen. Een tropisch avontuur, waar we in november ongetwijfeld wel weer behoefte aan zullen hebben 😉 . Een soort Laura Dekker goes Disney dus. Hoewel dit meisje, unlike Laura, hulp krijgt, van de grappige halfgod Maui. Tussen twee haakjes: deze god is een spierbundel die onder de tatoeages zit. Ze gaan bij Disney dus wel degelijk met hun tijd mee 😉 . Maar sommige dingen veranderen gelukkig nooit. Zo zit er, zoals bij iedere Disney film ook deze keer weer een goede moraal in het verhaal. Moana moet zichzelf bewijzen én daarnaast ook nog ‘even’ haar volk redden. Dat belooft weer wat dus!

Disney namen ook voor kids

En de nieuwste trailer:

Kijk hier alvast even de trailer, dan weet je waar je je op kan verheugen 😉 . Vaiana komt zowel Engels als Nederlands gesproken uit. In ieder geval zullen je kids helemaal verliefd worden op Moana, mochten ze Elsa (voor de kinderloze lezers: de hoofdpersoon uit Frozen) uit hun hoofd kunnen zetten. Wist je dat de naam Elsa vanuit het niets in de top 100 meest populaire namen is gekomen, nadat Disney de film uitbracht? Blijkbaar is ze dus ook bij papa’s en mama’s in de smaak gevallen 😉 . Ik vraag me af of met de naam Moana hetzelfde gaat gebeuren? Deze naam ligt bij ons Hollanders misschien toch iets moeilijker in de mond dan Elsa 😉 .

Grappig is natuurlijk wel dat uit zo’n namenlijst blijkt dat er in velen van ons toch ’n echte Disney fan schuilt! Dus noteer die datum (30 november was het 😉 ), en maak in de wintermaanden de kids (en ongetwijfeld jezelf) eens blij met een bioscoopje en een echt warme film. Mocht je nou zelf geen zin of tijd hebben, dan bied ik me bij deze aan als bioscoo-pair 😉 . Meer over de verschillende Disney films vind je hier.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven