Vakantie checklist; ben je van de chaos of van de orde?

Ik ben niet zo van de voorbereidingen als ik op vakantie ga met als gevolg dat ik in het verleden ook regelmatig misgreep op iets wat ik eigenlijk mee had moeten nemen op vakantie, maar waar ik gewoon niet aan gedacht had toen ik op het allerlaatste moment in alle haast mijn koffers aan het inpakken was. Sinds ik Frank ken heb ik daar gelukkig minder last van, want hij is van de lijstjes 😉 en dus hebben wij een vakantie checklist!

vakantie checklist

Natuurlijk is een vakantie checklist redelijk persoonlijk, maar er staan toch ook vaak dingen op die wellicht bijna iedereen meeneemt. Zoals bijvoorbeeld een standaard medicijnenkit, een nagelschaartje, je douchespullen/tandenborstel en ga zo maar door. Daarnaast is de checklist voor je vakantie ook afhankelijk van waar je naartoe gaat en of je in een hotel, appartement, tent of stacaravan zit bijvoorbeeld.

Vakantie checklist van de van de Pasjes

Op onze vakantie checklist staat echter álles gespecificeerd. Dus niet: toilettas. Maar: nagelschaartje, tandenborstel, tandpasta, tandenstokers, gel, kam, etcetera. Ik heb daar altijd hard om moeten lachen (en nog steeds), maar uiteraard doe ik er ook mijn voordeel mee. Komen we op de vakantie wat te kort, wat niet vaak gebeurt, dan wordt de vakantie checklist thuis natuurlijk uitgebreidt met hetgeen we hebben gemist om ervoor te zorgen dat we volgend jaar beter beslagen ten ijs komen.

Naast het hebben van zo’n lijst vraag ik me ook wel eens af hoe anderen omgaan met hun voorpret. Ikzelf ben tot aan de laatste minuut vaak aan het werk en doe niet zoveel aan de voorbereiding van mijn vakantie. De weg uitstippelen hoeft niet, want dat doet de navigatie. Kijken wat er in de buurt van ons vakantie adres te doen is… dat hoeft ook niet, want Frank heeft al zo’n grote lijst klaar met dingen die hij wil doen dat ik daar echt mijn keuze wel uit kan maken 😉 .

Toch heb ik me voorgenomen om dit jaar wat meer te doen aan de voorbereiding. Niet alleen omdat ik een volledige verslaglegging ga doen voor jullie, maar ook gewoon om ervoor te zorgen dat ook ‘mijn’ dingen op de lijst komen te staan. Dingen die ík graag wil doen, in plaats van dat ik me schik naar wat de anderen in ons gezin willen. Frank gaat namelijk het liefst iedere dag op pad, de kinderen blijven het liefst de hele dag op de camping (zolang er water in de buurt is) en Luc heeft maar één specifieke wens; een klimbos. Verder niet.

Dus ik ben allereerst maar eens begonnen met het kijken naar de 360° rondleidingen die Eurocamp tegenwoordig heeft. Zo kun je van te voren alvast bekijken hoe je stacaravan eruit gaat zien. Hartstikke leuk om de sfeer alvast een beetje te proeven, ook voor de kinderen die inmiddels ‘hun’ slaapkamer al gereserveerd hebben, haha.

Bedenk ik me overigens net dat er ook veel mensen zijn die etenswaren en dergelijke op hun lijstje hebben staan. En dan bedoel ik niet voor onderweg, maar écht voor als je op de camping bent. Jij ook?

Al schrijvende ben ik dus razend nieuwsgierig geworden. Ben jij van de chaos of van de orde? En zo ja… hoe ziet jouw vakantie checklist er dan uit? Misschien staat er wel iets op wat wij nog vergeten zijn 😉 . En uiteraard wil ik het ook graag weten als jij iets héél aparts op je lijstje hebt staan waarvan je denkt dat niemand anders dat heeft!

 

2 gedachten over “Vakantie checklist; ben je van de chaos of van de orde?”

  1. Haha, wij zijn ook van de lijstjes. En die wordt inderdaad aangevuld als we achteraf iets waren vergeten. Wij nemen geen eten mee. Misschien alleen iets voor onze dochter, maar verder in principe niet. Er zijn genoeg mensen die voor de hele vakantie kaas een aardappels meenemen haha.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven