Naar Frankrijk op vakantie met de kinderen? Dit zijn fijne plekken!

Ik vind het heerlijk om vooruit te kijken naar het voorjaar en de zomer, zeker als het hier fris is. En aangezien wij dit jaar naar Frankrijk willen met de kinderen ben ik alvast rond gaan snuffelen naar leuke accommodaties en campings waar we tijdens onze vakantie kunnen vertoeven.

Zijn jullie ook op zoek naar een adres in Frankrijk om met de kinderen tijdens het voorjaar of de zomervakantie tijd door te brengen? Dan zijn onderstaande tips wellicht ook voor jullie!

Frankrijk met kinderen; plezier voor alle leeftijden

Het grootste voordeel van een vakantie in Frankrijk vind ik de afstand voor de kinderen. Uiteraard is het naar het uiterste zuiden van Frankrijk nog wel een stuk rijden, maar toch is Frankrijk met de auto heel goed te doen en dat vinden de kinderen fijn. Want met name onze jongste kan nog wel eens wagenziek worden.

We hebben dan ook al vaker vakanties in Frankrijk doorgebracht. Van een weekend aan de west-kust van Frankrijk aan de Sommebaai, tot aan glamping vakanties in de Ardèche en van een luxe camping aan de Middellandse zee tot aan een kampeervakantie in Parijs met een bezoekje aan Disneyland.

Waarom vakantie vieren in Frankrijk?

Je kan allerlei redenen hebben om je vakantie met de kinderen in Frankrijk te vieren. Denk alleen al aan het heerlijke stokbrood dat ze daar bakken en de lekkere wijnen die je er kan drinken. Maar er is meer!

1. Veel verschillende activiteiten te doen met kinderen in Frankrijk

Er is voor iedereen in het gezin voldoende de doen in Frankrijk, ook voor de kinderen. Denk bijvoorbeeld aan het kajakken door canyons wat vooral ook voor wat oudere kinderen super tof is om te doen.

Maar ook het bezoeken van kastelen, lavendelvelden, struinen door bossen en andere activiteiten met kinderen op vakantie zoals bijvoorbeeld een klimbos zijn leuk om te doen. Los van het strand en de zee natuurlijk, dat is altijd fantastisch !

Camping Soulac Plage in Soulac su Mer
Camping Château des Marais

2. Heerlijke campings met allerlei soorten accommodaties

Frankrijk is een land waar je volop keuze hebt in type campings en type accommodaties. Zo is er voor iedereen wel een keuze te maken. Denk bijvoorbeeld aan wat kleinere campings waar je met hele kleine kinderen naartoe kan of prachtige gîtes waar je door de gastheer en vrouw helemaal in de watten gelegd wordt.

Maar ook hele fijne grotere campings waar je zeker weet dat de kinderen zich kunnen vermaken, zoals bijvoorbeeld onderstaande campings in Frankrijk. Ontdek Frankrijk terwijl je kampeert met je gezin en geniet terwijl van een ’thuisbasis’ waar je helemaal tot rust komt.

naar camping domaine de la dragonniere in Frankrijk met kinderen
Camping domaine de la dragonniere
Frankrijk met kinderen ontdekken
Camping Escale Saint-Gilles

Ik ben trouwens in mijn eigen puberteit ook naar Frankrijk geweest met mijn zus. Naar Corsica om precies te zijn. Wist je dat dat eiland dus bij Frankrijk hoort? Wat vind je van deze heerlijke plek met zeezicht?

camping cap sud in corsica

Wil je in ieder geval naar een camping in Frankrijk met je kinderen waarvan je zeker weet dat je er makkelijk in één dag naartoe kan rijden? Dan is misschien een camping in Normandië met je kinderen een goed idee. In een uur of zeven rij je naar Normandië, wat een vakantie met elektrische auto ook goed mogelijk maakt.

Normandië in Frankrijk ontdekken met je kinderen tijdens de vakantie
Camping l’anse du Brick in Normandië

3. De lekkerste wijnen en bourgondisch eten

Toegegeven, je gaat met de kinderen op vakantie naar Frankrijk en niet speciaal om wijn te drinken. Maar het is toch wel heel fijn dat je weet dat de wijntjes hier heerlijk zijn én dat je hier lekker kan eten. Want ook jij verdient de nodige ontspanning tijdens deze vakantie, toch?

Geniet van een glaasje op zijn tijd en breng bijvoorbeeld een bezoekje aan een van de vele wijngaarden die Frankrijk te bieden heeft, ook dat is leuk (en leerzaam) voor de kinderen.

4. Genieten van de natuur in Frankrijk met je kinderen

In Frankrijk hebben ze (bijna) alles als je het over de natuur hebt. Van heerlijke stranden en zee tot aan prachtige bergen. Zo kan je niet alleen aan het strand genieten maar ook ontspannen door wandelingen in de natuur en de bergen te maken.

Of door te kanoën op de vele rivieren in Frankrijk, ook dat vinden kinderen fantastisch om te doen. Lekker buiten bezig zijn.

5. Prachtige steden met veel kunst en cultuur

Last but ot least wil ik graag de prachtige steden en de kunst en cultuur onder de aandacht brengen. Steden als Parijs (bijna altijd ‘dichtbij’), maar ook Cannes en Avignon vinden wij helemaal fantastisch.

In Avignon is het ook voor kinderen heel goed toeven tijdens je vakantie in Frankrijk, vooral als de straattheaters aan de gang zijn.

Hier staat bijvoorbeeld in de maand Juli het festival centraal. Dan kan je de hele maand genieten van straattheaters op alle plekken in de stad. Er zijn ook voorstellingen te bekijken waar je kaarten voor kan kopen, maar onze ervaring is dat je je met je kinderen hier prima kan vermaken door gewoon door de stad te dwalen.

Wat doe jij het liefste als je met je kinderen op vakantie gaat naar Frankrijk?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven