Wat te doen in Friesland met kinderen?

Ben jij op zoek naar een leuke vakantie met je kinderen? Kijk dan eens naar een vakantie in Friesland! Je kunt lekker in eigen land op vakantie gaan met de kids, en er is genoeg te doen in deze prachtige provincie. Waarschijnlijk zelfs veel meer dan je denkt!

Het is de perfecte locatie om natuur, cultuur en avontuur te combineren om er een onvergetelijke gezinsvakantie van te maken. Boek je vakantiehuisje in Friesland en ga eropuit. Wil je graag weten wat er allemaal te doen is? Lees dan snel verder!

tips voor een leuke vakantie in  Friesland

10x Wat je kan doen tijdens een vakantie in Friesland

Los van onderstaande leuke uitjes tijdens je vakantie in Friesland is bijvoorbeeld oook de Bloemetjesmarkt in Leeuwarden een leuke tip. Ben je op hemelvaartsdag in Friesland? Dan is een bezoekje aan deze markt zeker de moeite waard!

1. De natuur in

Kom je uit de stad? Dan zul je Friesland zeker prachtig vinden. Het staat namelijk vol met natuur.

Je kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het Nationaal Park De Alde Feanen. Je hebt hier prachtige wandelroutes met wel 100 verschillende vogelsoorten en meer dan 400 verschillende soorten planten. Echt de moeite waard om te bezoeken met de kinderen.

2. De Waddeneilanden

Natuurlijk hebben we allemaal gehoord van de Waddeneilanden, maar ben je daar al eens geweest?

Het is echt alsof je in het buitenland op vakantie bent. Ga bijvoorbeeld eens een dagje naar Terschelling en Ameland. Hier is vanalles te doen voor het hele gezin. Denk aan strandjutten, zeehonden spotten en fietsen op autovrije paden.

En vanuit een vakantie in Friesland prima bereikbaar.

3. Kindvriendelijke musea tijdens je vakantie in Friesland

De natuur in en naar de Waddeneilanden is lekker avontuurlijk. Maar een aantal musea bezoeken om wat kennis op te doen is lekker voor de afwisseling.

Friesland heeft musea die gericht zijn op jonge kinderen, leuk om tijdens je vakantie naar toe te gaan. Het Fries Museum in Leeuwarden biedt bijvoorbeeld interactieve tentoonstellingen en het Eise Eisinga Planetarium is een onvergetelijke astronomie-ervaring voor kinderen.

4. Volop wateractiviteiten in Fryslân

Friesland heeft ontzettend veel water en ook een aantal meren waar je terecht kunt voor heel gezinsvriendelijke wateractiviteiten.

Denk bijvoorbeeld aan zeilen, paddleboarding of maak een georganiseerde boottocht op de Friese meren. Je kan ook een boot huren in Friesland en daarmee een bootvakantie doen zoals wij hebben gedaan.

Het is een geweldige manier om met je kinderen te genieten van de waterlandschappen.

5. Themaparken in Friesland leuk voor tijdens je vakantie

Daarnaast heeft Friesland een aantal fantastische pretparken voor kinderen. Sprookjeshof in Zuidlaren is een sprookjespark met meer dan 25 sprookjes en een groot indoor speelpark. Verder heb je Sybrandy’s Speelpark in Oudemirdum, ook echt een leuk en compact pretpark voor kinderen.

6. Fiets de Elfstedentocht in plaats van schaatsen

Waarom ook niet? Even lekker eropuit met de fiets door de Elfstedentocht-route te fietsen. Deze beroemde tocht verandert in de zomer in een prachtige fietstocht, waarbij je elf Friese steden en hun lange geschiedenis kunt ervaren.

7. Tropisch paradijs Sybrandy’s

Tropisch Paradijs Sybrandy’s in Zuidoost Friesland is een overdekte speeltuin met een tropisch thema.

Kinderen kunnen hier diverse spannende activiteiten doen, zoals klimmen, glijden en spelen in de ballenbak.

8. De leukste speeltuinen in Friesland

Iedere provincie heeft wel een aantal speeltuinen die eruit springen. Hier vind je de leukste speeltuinen van Friesland om tijdens je vakantie te bezoeken.

9. Maak een mooie boottocht

Zoals eerder verteld heeft Friesland een aantal leuke boottochten die je kunt boeken. Veel rondvaarten zijn geschikt voor gezinnen en bieden een ontspannen manier om de mooie landschappen te bekijken terwijl de kinderen vermaakt worden en de tijd van hun leven hebben.

10. Festivals voor de muziekliefhebbers en vakantie gangers in Friesland

Als laatste willen we nog een aantal leuke festivals tippen die je in Friesland kan vinden. Maak er een leuk weekend van of een midweek vakantie in Friesland en bezoek een van deze uitjes in Friesland om een gezellige dag te beleven.

Met al deze activiteiten en attracties zal je familie vakantie in Friesland gevuld zijn met momenten en avonturen die je nooit meer zult vergeten. Geniet ervan!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven