Een vakantie met kinderen: even geen kind aan je kind!

Wie kent het niet, kan je eindelijk je uitgelaten bengeltjes na een rit van 500 kilometer uit de auto schoppen, krijg je direct verwijtende blikken van de bejaarde zongenieters op de campingplek naast je. Oke, vakantievierende kids maken herrie (daar weten wij alles van!) – maar gelukkig hoef je je daar met deze vakantieplekjes helemaal geen zorgen meer om te maken. Bovendien is de kans groot dat je buurtjes hier ook vakantie met kinderen vieren. Van onderstaande adresjes worden je kids héél blij. En blije kinderen = blije mama’s!

Op vakantie met kinderen; de leukste adresjes

vakantie met kinderen

Heb jij dit jaar geen zin om twintig keer de vraag: “Zijn we er bijna?” te horen? Ook in eigen land kan je van een heerlijke vakantie met kinderen genieten. In Drenthe, in de luxe plaggenhut in Drostenveen hebben ze hier wel een heel apart animatieteam voor; hier kunnen je kids zich tijdens de vakantie bezighouden met het verzorgen van de huisgeiten Greet en Gerrit. Door een glazen wand kan je die tijdens het ontbijt wél zien, maar niet ruiken.

Vind je het geen probleem om wat verder te reizen, (een dvd’tje op de achterbank en ’n flinke zak snoep doen wonderen) dan hebben we nog wat mooie adresjes in het zuiden voor je. En wat is er nu mooier dan je kleintje een stokbrood te zien halen bij de Franse bakker?

vakantie met kinderen

Vakantiedomein Moulin des Jarasses werd jaren gebruikt als ‘vakantiekolonie’ voor kinderen uit Parijs. De Parijse papa’s en mama’s moesten de hele zomer werken, en een vakantie met kinderen zat er niet in; in plaats daarvan brachten kinderen hier hun zomers in het zomerkamp door. Het domein is dus uitgebreid getest, zou je kunnen zeggen! Tegenwoordig wordt het gerund door een Nederlands stel en staat quality time op gezellige kampeerplekjes centraal. Maar kinderen zijn er nog steeds meer dan welkom! Met een dierenveldje, speelzolder, skelters, fietsen, zwembad én een ondiep beekje heb je hier geen kind meer aan je kind.

vakantie met kinderen in Boulede

Wil je dit jaar op vakantie met kinderen én vrienden (dan houden jullie kids elkaar ook lekker bezig!) dan is Boulede in de Dordogne een heel geschikte locatie voor jou. Hier omringen vijf ruime vakantiehuizen een groot grasveld met twee zwembaden. Ideaal dus voor grote groepen, hoewel je natuurlijk ook gewoon in alle rust van je gezinnetje kan genieten. Er is keuze uit huizen met drie, vier of vijf slaapkamers, dus voor een vakantie met kinderen is hier ruimte genoeg.

vakantie met kinderen

Ook bij La Nouvelle Source kan je als je wilt met de hele familie terecht. Hier zijn vijf geschakelde woningen, verbonden door een overdekt terras met buitenkeuken waar je hele zomeravonden lekker kan tafelen, terwijl de kinderen verstoppertje spelen tussen de fruitbomen in de gigantische tuin. Bovendien zijn er een verwarmd zwembad en een jacuzzi op het terrein aanwezig. Mooi meegenomen: in de maanden mei en juni zijn de prijzen aangepast en ga je voor een mooi bedrag, lekker een weekje relaxen!

vakantie met kinderen

 

 

Bij Camping Des Arcades hoeven je kinderen zich ook niet te vervelen, en ook voor mama’s en papa’s is er genoeg te doen. Er is een uitgebreid dagprogramma voor jong en oud, van puzzelspeurtochten en ponyritjes op de camping tot wandelingen of grottenexcursies in de omgeving; hier is echt voor ieder wat wils. Willen papa en mama ook wel eens een avondje rust? Dan stuur je de kids toch gewoon richting mini-disco? Opa en oma kunnen naar de georganiseerde kaartavond.

vakantie met kinderen

Laat je je (schoon)ouders liever thuis, en heb je geen zin om zelf de hele vakantie het zwembad in de gaten te moeten houden, dan is het beveiligde zwembad bij Le petit Pauliat héél welkom. Deze camping bevindt zich in midden Frankrijk in het prachtige heuvelachtige landschap van de Auvergne. Naast zwemmen kan je genieten van talloze andere activiteiten. En is je kind niet zo’n makkelijke eter? Bij Le Petit Pauliat worden een keer per week pizza’s gebakken in de houtgestookte broodoven. Dan zullen ze zo aan tafel zitten!

vakantie met kinderen

In de Auvergne is L’Etoile Dore misschien wel wat voor jou. Een verrassend kleinschalig vakantiedomein. Met maar liefst twee natuurparken in de buurt en een gigantisch terras biedt dit vakantieplekje je alle ruimte die je je kan wensen deze zomer. Voor de boodschappen stuur je paps en kids naar het nabijgelegen dorpje – heeft mama ook eens écht vakantie, want brood wordt iedere dag gebracht.

vakantie met kinderen

Als mama deze vakantie zelfs helemaal geen zin heeft om te koken, zit je goed bij vakantiedomein Les Fruits du Passau. Hier laat je je ontbijt, lunch en diner gewoon bij je tent of vakantiehuisje bezorgen. Kunnen papa en de kinderen lekker nog een potje voetballen in plaats van dat ze aan de afwas moeten beginnen. Dus laat je kids los op de speeltoestellen of bezoek een kasteel in de buurt en vergeet die dagelijkse zorgen: het is vakantie! Kind kan de was doen 😉 .

vakantie met kinderen

Heeft mama juist geen zin om in te pakken, dan hebben ze bij Greencamp de oplossing voor jou. Oke, de kleding van de kids zul je echt nog wel moeten klaarleggen, maar van gesleep met slaapzakken en gasstelletjes heb je hier geen last. Bij Greencamp boek je een campingplaats in Nederland, Frankrijk of Italië met compleet ingerichte tent. Hallelujah! Zo wordt een vakantie met kinderen wel héél gemakkelijk te plannen.

Auch toll: naar DUITSLAND MET DE KIDS!

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven