Op vakantie met peuter; heel herkenbaar zijn deze 7 dingen die je mist!

De vakantie is voor velen begonnen! Heerlijk! Waar we maanden naar uitgekeken hebben is dan eindelijk zover. Misschien ga je met het vliegtuig naar een zonnig oord, rijd je in een paar dagen naar een zonnig Europees landje of blijf je met de familie in Nederland. Misschien ben je zelfs wel gewoon thuis vakantie aan het vieren. Alles kan even leuk zijn natuurlijk! Maar ik weet zeker, dat je net als ik, een aantal dingen mist nu je vakantie met peuter is begonnen.

Vakantie met peuter, wat ga je zeker missen?

vakantie met peuter

Uitslapen tot 10.00u

Cliché maar waar… met jonge kinderen is uitslapen er gewoon niet meer bij. Nooit meer (tenzij je baby uit logeren gaat uiteraard). Niet totdat ze een leeftijd hebben bereikt waarop ze enigszins zelfstandig zouden kunnen zijn. De eerste zeven jaar heb je als het tegenzit gewoon pech. 7.00u is en blijft het nieuwe uitslapen. Hooguit 7.45u.

Nachtenlang met wijn bij een vuur zitten

Nope. Misschien doe je het één keer, maar dan weet je de volgende ochtend weer waarom het zo lang geleden was. Zie punt 1. Daarom dus.

Ongestoord urenlang een boek lezen

Ook dat doe je met je peuter niet meer in de vakantie. Nee. Dat kan alleen nog als je je een keer ziek meldt op je werk en je de kids bij de opvang brengt. In een vakantie met peuter staan er namelijk bakken energie op je te wachten, de hele dag. Want je peuter wil naar het strand, het zwembad, paardje spelen en stoeien met kussens. Om vervolgens in bomen te klimmen, de paardjes te gaan aaien en te voetballen. En dat allemaal dan drie keer op een dag, tot 22u ’s avonds. Daarna stort jij in. Zie jij ergens een moment om een boek te lezen? Ik ook niet. Sorry.

De hele week ongezond eten

Nope. Waar het je eerder geen bal uitmaakte dat je in een week 3 kilo aankwam, kijk je nu wel uit. Niet om jezelf, maar om hen. Je vindt het waarschijnlijk niet gezond voor je kinderen. Dus je doet je best om minimaal om de dag iets verantwoords bij je peuter naar binnen te krijgen. Al is het een appel. Niet dat dat vaak lukt, want het is vakantie. Je kinderen weten dat ook. Maar toch ga je de strijd soms aan. En waar strijd is, is geen vakantie 😉 .

Uitgebreid de omgeving verkennen

Na een uur sjouwen met peuter, baby en kleuter, de buggy, kinderwagen en loopfiets, het ombuigen van de zoveelste driftbui omdat je weigert mee te gaan klimmen op die klif, je kind geen ijsje mag of het zielige straathondje niet mag aaien, besluit je rechtsomkeer te maken naar waar je verblijft. Omgeving? Een rondje om het hotel is leuk genoeg. Dat rondsnuffelen van vroeger is er in een vakantie met peuter en de rest niet meer zo bij.

Rustig in een restaurant eten

Stel je hebt een hotel met dinerbuffet, je gaat naar een all in resort of gaat in de vakantie af en toe uit eten. Natuurlijk kom je rustig met z’n allen binnen, rijd je de kinderwagen met baby naar een heerlijk rustig tafeltje en plaats je de andere kids op een goede, strategische plek.

Eerst de kindjes eten, dan zijn zij rustig. Daarna ga je zelf eten en zet je heerlijk je mes en vork in dat lekkere sappige stuk vlees. En juist nét op dát moment zijn de kids klaar en kan jij achter ze aan omdat ze naar buiten rennen, het buffet van de tafels trekken of bij elke tafel patat gaan shoppen. Oh, je denkt de taken te kunnen verdelen met je partner? Die is allang een blokje om met de baby omdat die natuurlijk net besloot de boel bij elkaar te gaan schreeuwen om een fles die hij eigenlijk nu helemaal niet nodig heeft. Eet smakelijk, straks om 22.00u, als je nog twee minuten energie over hebt om wat chips naar binnen te proppen!

Uitgerust thuiskomen van je vakantie met peuter

Wat denk je zelf? Lees de punten hierboven nog eens als je twijfelt. Denk je dat je uitgerust thuiskomt? Uitrusten, dat doe je op je werk wel weer.

Natuurlijk zijn bovenstaande punten hier en daar een tikkie aangedikt. Al vond ik het af en toe best een beetje zo voelen achteraf. Maar juist die tijd die je met elkaar hebt, de dingen die je van je kinderen en van elkaar ontdekt maken een vakantie zo ontzettend tof. Echt, ook kinderen zijn anders op andere locaties met andere mensen. Je leert ze dan nog beter kennen. Ik weet zeker dat je net als ik terug gaat kijken op een super toffe vakantie waarbij je veel plezier hebt gehad. De foto’s gaan het je vertellen als je thuis bent. Echt waar. Beloofd. En de wallen laten het je zien 😉 .

Fijne vakantie voor wie nog gaan, check dan ook even de tips voor een vakantie met jonge kinderen, misschien kan je er nog een voordeel mee behalen! En ik ben heel benieuwd naar hoe jij het hebt gehad. Laat het weten in een berichtje. Ook aanvullingen zijn welkom!

1 gedachte over “Op vakantie met peuter; heel herkenbaar zijn deze 7 dingen die je mist!”

  1. Avatar foto
    Deirdre De Cock

    Heel jammer om een dergelijk artikel te lezen. Ik ga al jaren op reis met mijn jonge kinderen en ik haal er veel rust en plezier uit. Heel jammer om zo een negatief licht over ouderschap te plaatsen. Heel jammer dat er dan nog mensen zullen zijn die deze zaken gaan geloven. Het is misschien allemaal humoristisch bedoeld en hey, ik ben de eerste om ouder-kind grapjes te maken maar dit is de reinste onzin!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven