Vakantie met pubers, of zonder?

Omdat reizen per vliegtuig nog steeds niet echt mijn ding is, was ik die ochtend weer erg zenuwachtig. Mijn zus en vriendin stappen in zo’n gevaarte alsof het de eerste beste stadsbus is, maar ik dus niet! Ik haat het opstijgen en tijdens het landen voelt het voor mij alsof we neerstorten. Ik vind het dan ook jammer dat er tegenwoordig niemand meer klapt, al was het alleen maar om de spanning even uit je handen te kunnen slaan 😉 . Maar alles voor een vakantie met pubers… oh nee, zonder bedoel ik!

vakantie_met_pubers

Gelukkig verliep onze reis voorspoedig en werden we na drieënhalf uur vliegen en een uur in de bus, keurig bij ons hotel afgeleverd. De recensies hadden er niet om gelogen, want ons hotel lag op een prachtige locatie, was zeer luxe en het personeel bleek uiterst vriendelijk.

Ik verheugde me op een week zonder gezeur van onze twee pubers en ook mijn werk en huishoudelijke taken zou ik deze week zeker niet missen.

Opgetogen namen wij onze welkomst cocktail in ontvangst en maakten foto’s van elkaar. Die avond nuttigden wij onze eerste maaltijd in een restaurant aan de zee en keken gelukzalig naar de ondergaande zon. Bootjes gleden langzaam voorbij en gekscherend noemden we elkaar “ Shirley Valentine . (Mensen die de film kennen zullen vast begrijpen hoe wij ons op dat moment voelden en anders is het zeker een aanrader).

Omdat we toch wel moe waren van de reis gingen we niet al te laat naar bed. Ik viel als een blok in slaap, maar midden in de nacht werd ik wakker. Toen mijn ogen wat gewend waren aan de duisternis, zag ik dat er een persoon door onze kamer liep. “Wat is er” piepte ik.

Vakantie met pubers? Niet voor mij!

“Dat jij dat niet hoort” siste mijn zus verbaasd terwijl ze door het gordijn naar buiten stond te gluren. Vlak voor ons raam stonden diverse jongens en meiden die, zoals het er naar uit zag, voorlopig niet van plan waren om te gaan slapen. “Wat is dit?” fluisterde ik verbaasd. “Geen idee” zei mijn zus boos, “maar dit moet stoppen, want ik wil slapen!” Een vakantie met pubers zat niet in de planning. Het was inmiddels vier uur in de nacht, toen mijn daadkrachtige zus op hoge poten (lees: teenslippers) naar de receptie vertrok om haar beklag te gaan doen . Het bleek dat er die middag ZEVENTIG pubers van een school waren gearriveerd. Ze waren de hele dag op excursie geweest en nu ze vrij waren leefden ze zich helemaal uit. Natuurlijk begrepen wij dat ook zij het gezellig wilden hebben, maar waarom midden in de nacht en bij ons voor de deur? We hadden toch niet voor niets een rustig vier sterren hotel uitgekozen! Als we een vakantie met pubers hadden gewild dan hadden we wel wat anders bedacht…

vakantie_met_pubersDe volgende dag voelden wij ons geradbraakt en even zonk ons de moed in de schoenen. Ze zouden namelijk (net als wij) de hele week blijven. Uiteraard deelden we onze zorgen met het thuisfront, maar echte steunbetuigingen ontvingen wij niet. ”Haha…Wat een bak”, appte mijn echtgenoot.

“Laat je twee pubers thuis… krijg je er ZEVENTIG voor terug!”

Ondertussen werd er driftig gezocht naar een goede oplossing en omdat het denk ik makkelijker was om drie dames te verplaatsen, vielen we met onze neus in… The Managers Suite! We konden ons geluk niet op en keken onze ogen uit, want deze zeer luxe suite lag helemaal aan de andere kant van het hotel en had via een gigantisch dakterras uitzicht op DE ZEE!

Drie mooie witte badjassen met bijpassende slippertjes stonden voor ons klaar en vanaf dat moment werden wij de “Ladys” genoemd. We hebben een heerlijke vakantie met pubers gehad. Oh nee, toch niet 🙂 , de pubers… die hebben wij niet meer gehoord!

1 gedachte over “Vakantie met pubers, of zonder?”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven