Op vakantie met vriendinnen; om deze reden moet je dit écht eens doen!

Ik had het al op Facebook laten weten, ik ben een paar dagen heerlijk wezen skiën met vriendinnen. Wat jij alleen nog niet weet is dat het niet zo goed is afgelopen als het begon. Maar… first things first… ik ga je eerst vertellen waarom je écht eens op vakantie moet gaan met vriendinnen. Of dat je nu gaat skiën met vriendinnen. Of een andere vakantie met vriendinnen plant richting de zon, dat doet er niet toe!

skien met vriendinnen

Op vakantie met vriendinnen, met of zonder schuldgevoel

De afgelopen week heb ik er meerdere keren over nagedacht. Voel ik me nu wel of niet schuldig? Ik ben er zomaar voor een aantal dagen tussenuit gepiept, man, kinderen en hond thuis latend.

Voor de eerste keer volgens mij. Ik ben wel eens met Frank vijf dagen weg geweest naar Marrakech, zonder de kinderen. En zonder Frank en de kinderen op pad heb ik ook regelmatig gedaan, check de persreizen maar die ik gemaakt heb. Allemaal leuk, maar dat was dus samen met mijn partner en voor mijn werk. Dit keer ging ik alleen op vakantie met vriendinnen.

Zo nu en dan ontstond er dan ook een licht knagend gevoel in mijn geweten. Op de piste met vier andere meiden, genietend van de zon en daarna een -niet te missen- après ski. Heerlijk, maar kan dat eigenlijk wel? Ja dus!

Waarom iedere vrouw dit moet doen als ze de mogelijkheid heeft

Uiteindelijk vind ik dat iedere vrouw -en specifiek de mama- dit moet doen als ze de mogelijkheid heeft. Er even echt tussenuit met je vriendinnen. Geen half dagje sauna waarna je toch weer de kinderen op bed moet leggen. Geen high-tea waarbij je ondertussen bedenkt wat voor eten je die avond op tafel zal zetten. Nee, écht even er tussenuit om te ontspannen. Voor jezelf. Een vakantie met vriendinnen, zoals vroeger. Héérlijk!

vriendinnenvakantie

Naar de sneeuw of de zon op vakantie met vriendinnen?

Dat maakt eigenlijk geen drol uit. Of je nu naar de sneeuw gaat om te skiën, of je gaat naar de zon om lekker te bakken of wat cultureels te doen, het doet er niet toe. Als je maar een paar dagen weg bent bij je man en kinderen.

Lees ook: leuke dingen doen met vriendinnen

Het klinkt een beetje cru misschien, maar je moet je realiseren dat je jezelf hier echt mee kan opladen. De energie die je op doet op zo’n vakantie met vriendinnen om weer verder te kunnen is enorm, ook al ga je maar een paar dagen.

vakantie met vriendinnen

Vijf dagen op vakantie met vriendinnen, op de ski!

Dat is waar wij voor gekozen hebben. Vijf dagen met vijf vriendinnen op vakantie, skiën in  Oostenrijk. Van de vijf dagen gingen er twee reisdagen af omdat we met de auto gingen, dus effectief drie dagen skiën. Waarvan er voor mij overigens nog een halve dag afviel, maar daarover later meer. Maar zelfs de reisdagen mag je als vakantiedag meetellen. Ze zijn gezellig – of op zijn minst nuttig te noemen. Je praat bij en je slaapt bij.

Vier mama’s en een niet-mama bleek een uitstekende balans. Ook al was de niet-mama bang dat de mama’s zouden afhaken voor de après-ski, niets bleek minder waar. Als rasechte feestvierders hebben we zelfs twee dagen het avondeten in het hotel overgeslagen 😉 . Van de piste rechtstreeks naar het hotel skiën, spullen afgooien en hoppa de kroeg in. Gezellig hoor.

Met het vliegtuig of met de auto?

Wat mij betreft kan het beiden. Vliegen klinkt misschien een stuk relaxter, maar voor het gemak vergeet je vaak dat je uren op een vliegveld rondhangt voordat je eenmaal op de plek van bestemming bent. Afijn, wij zouden eerst gaan vliegen, maar het werd zoals gezegd tóch de auto. Geen probleem hoor want als je elkaar niet dagelijks ziet heb je heel wat bij te kletsen tijdens zo’n vakantie met vriendinnen. Zelfs 8 uur met elkaar in de auto is geen probleem!

Wat we wel uit hebben moeten zoeken bij de autoverzekering was hoe het zit met het rijden. Een persoon 8 uur lang laten rijden is geen optie natuurlijk, maar het is niet zomaar gezegd dat je vriendin ook zomaar in je auto mag rijden. Aangezien wij met één auto onderweg zouden gaan moesten we dus wel vooraf checken of dat we allemaal in die betreffende auto mochten rijden. Gelukkig was dat geen probleem, maar ik wilde je de tip toch niet onthouden.

Daarnaast is het uiteraard van belang dat je -als je net als ons naar Oostenrijk gaat- een Oostenrijk vignet aanschaft voor de snelwegen daar. Zo’n vignet vraag je digitaal aan en heb je binnen 1 à 2 uurtjes in je mailbox. Het zou immers wel héél jammer zijn als zo’n vakantie met vriendinnen ook direct een dikke boete oplevert omdat je geen vignet hebt. Dat geld kan je beter naar de kroeg brengen.

Kroegtijgers als vanouds

Door op deze manier een vakantie met vriendinnen te vieren kom je weer losser. Meer terug bij wie je eigenlijk bent. Dat geldt voor mij tenminste. Ik kan me niet heugen wanneer ik voor het laatst zo heb staan dansen als in deze vakantie met vriendinnen. Ja tuurlijk, thuis doe ik ook wel eens gek. Maar écht op stap gaan doen we eigenlijk niet meer. Niet zo zoals we in de Cin Cin bar hebben gedaan in Gerlos. Volgens velen een van de gezelligste tenten daar. Omdat we elkaar toch al weinig spreken kies je dan eerder voor een etentje bijvoorbeeld. Ook heel gezellig en mooi om bij te praten natuurlijk. Maar zelfs al zouden we op stap gaan, dan is het toch niet te vergelijken met wat er in zo’n vakantie met je gebeurt.

Kies je voor een langere vakantie met vriendinnen dan zal je zien dat er toch weer heel andere gesprekken op tafel komen. En dat je naast die gesprekken ook weer toe komt aan lol maken. Onzin lol zoals je vroeger deed. Man man, wat hebben wij gelachen. Om niets eigenlijk.

Lees ook: vakantievoorbereiding bij een gezinsvakantie

Dus bij deze nog even in het kort de redenen waarom je echt met je vriendinnen op vakantie moet gaan als je de kans hebt. En oja… de reden waarom het met mij niet zo goed afgelopen is, die lees je morgen!

Om deze redenen ga je met vriendinnen op vakantie

  • Je bent er écht even tussenuit om volledig te ontspannen
  • De gesprekken gaan ook weer over andere zaken dan over je gezin
  • Je doet enorm veel energie op om er daarna weer tegenaan te kunnen
  • Je kan weer even je hoofd leegmaken
  • Even geen rekening houden met je kinderen is heerlijk. Snoepen wanneer je wilt, eten wanneer je wilt, drinken wanneer je wilt. Dat laatste geldt niet voor mij natuurlijk, want ik drink niet 😉 .
  • De voorbereiding is een stuk eenvoudiger dan als je met zijn allen gaat
  • Geen mama, mama, MAMA!

Wat doe jij? Ga jij met je vriendinnen op vakantie of blijf je thuis omdat je denkt dat ze je daar niet kunnen missen?

ps… ga jij ook een keer op ski vakantie met je vriendinnen? Hier zag ik dat ze vanalles voor je uitzoeken als jij tot organisator gebombardeerd wordt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven