Vakantie stress vooraf, tijdens en zelfs ná de vakantie. Wat gaat hier mis?

Vakantie, dat zou ontspannen moeten zijn. Maar bij ons overheerst toch echt de vakantie stress. Het begint al met de stress vooraf. Al het werk moet toch echt af voor de grote vakantie alsof de wereld ophoudt te bestaan. Dan de stress over het inpakken van de koffers voor de vakantie want past alles wel in de auto? Hond en tent moeten ook nog mee.’ Heb je wel die tig schoenen nodig? Waarom neem jij paraplu’s mee?

Moet die beautycase mee, je gaat kamperen!!!’; zegt manlief op een aardige manier maar die ondertoon….uhmmm.  Ok, ok ik laat mijn hakken thuis en neem alleen een mascara mee, zucht en kreun. Ieder jaar opnieuw moet ik me toch weer even opladen en resetten als we gaan kamperen.

Lees ook: Kamperen met kinderen voor newbees: wees voorbereid

Vakantie stress

Aangekomen op de plek van bestemming valt een hele last van mijn schouders. Even helemaal niets, geen telefoon, geen Internet, niente. Geen vakantie stress. Heerlijk uitgebreid ontbijten, lange strandwandelingen, terrasje pikken met heerlijke prosecco maar een Kersenbiertje lust ik ook ! In één woord zalig en inderdaad al die make up heb ik niet nodig, wat doet het er toe? En eerlijk is eerlijk, het is best heerlijk om de hele dag op Birkenstoks te lopen….Dat hoort ook bij het vakantiegevoel! Puur genieten! (thuis zou ik dit NOOIT doen!!! hoezo ego…).

Natuurlijk is het allemaal weer te mooi om waar te zijn. Je luchtbed blijkt lek. Net als de tent. En als je gasfles leeg raakt blijken ze die bij de lokale supermarkt niet te verkopen. Ontspanning tijdens de vakantie? Bij ons speelt de vakantie stress regelmatig op!

De terugreis en thuis komen… nog meer stress

Dan weer de terugreis…Hellup!  niet alles past in de koffers en in de auto, hoe kan dit nu? Weer die stress….dan, na een uur puzzelen om alles toch in koffer en auto te krijgen, genieten van de terugreis; lunch bij een gezellige strandtent, nog iets leuks doen als afronding van de vakantie en uiteraard ook nog een stukje groen zoeken waar de hond zijn pootjes kan strekken. ’s Avonds ergens een hapje eten en dan de laatste kilometers naar huis.

Oh wat heerlijk we zijn weer thuis. Maar oh mijn God al die was… Hoe hebben we dat gedaan? Het lijkt wel alsof we een maand zijn weggeweest ipv 8 dagen…. De volgende dag vroeg op want er moet gewassen en gestreken worden. Man en kind relaxen want het is uiteindelijk vakantie…”Doe eens rustig aan, je hoeft toch niet alles op 1 dag te doen, je hebt nog vakantie”; zeggen de mannen als ze een beetje rondluieren in de tuin en hun boek lezen. Uhmm, dat is wel zo maar ik ben weer thuis en thuis is ook mijn bureau en heb ik ook Internet en telefoon….en dan zie ik de things-to-do lijstjes weer…..

Maar…. ik heb een nieuw lijstje gemaakt en tijd ingepland om te lezen en om te luieren. Iedere dag wil ik drie dingen van het lijstje doen. Dat geeft rust. Verder heb ik mijn bureau helemaal uitgeruimd en weer ingeruimd. Uiteraard ook gestoft en gedweild…ook dat geeft rust in mijn hoofd. De volgende week is mijn klerenkast aan de beurt. Ze zeggen dat wanneer je je  huis opruimt, je ook in je hoofd opruimt! Ik heb gemerkt dat dit bij mij echt werkt.

En vanavond, vanavond doe ik helemaal niets. Man en kind verzorgen de BBQ en ik lig met een boekje op het zonnebedje te genieten van de laatste zonnestraaltjes…. Dat mag want dat staat ook op mijn things-to-do lijstje voor vandaag! De vakantie stress is mooi geweest… Ik moet er even van bijkomen!

Lees ook: Vakantiestress – op het allerlaatste moment nog even boeken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven